АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розвиток типу особистості і задоволення від роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. IV. ВПРАВИ НА РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ
  3. VІІ. Оформлення роботи
  4. А) людської особистості
  5. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  6. Алгоритм виконання роботи
  7. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  8. В другій половині ХХ ст. розвиток неомарксизму був стимульований низкою чинників об“єктивного характеру.
  9. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. Варіанти контрольної роботи №1.
  12. Вивчення конструкції та ПРИНЦИПУ роботи автоматичної маски зварювальника типу «ХАМЕЛЕОН».

На якому б етапі своєї кар'єри ви не знаходилися, починаєте ви свою трудову діяльність або поновлюєте її після перерви, пам'ятайте, що розвиток типу особистості - це природний процес, який можна направити на свою користь. Якщо ви оберете собі професію, відповідну природному розвитку вашого типу особистості, то виявите, що по багатьох параметрах робота вас задовольняє. Вона дає вам можливості для професійного зростання, а також сама по собі є джерелом позитивних емоцій. У результаті ви досягнете високого професійного рівня і зрештою доб'єтеся успіху.

З самого початку дуже важливо вибрати таку роботу, яка задовольняла б вимогам вашої основної і допоміжної функцій. Це правило незмінне і не залежить від віку. Однак на якомусь етапі починає зростати значення вашої третьої функції. Раніше або пізніше - краще, звичайно, раніше - вам захочеться виразити її в своїй роботі. Однак ваша четверта функція, швидше усього, ніколи не буде грати значну роль у вашій професійній кар'єрі, хіба що вам доведеться бути напоготові, щоб не користуватися нею дуже довгий час і по можливості уникати подібних ситуацій.

Протягом трудового життя вам постійно доведеться вносити коректування, що стосуються роботи. Це необов'язково повинні бути радикальні зміни (хоч деяким типам особистості доведеться через це пройти). Не дивуйтеся, що у вас може зникнути інтерес до певних занять, в яких ви досягли великої майстерності, захопитися новими цікавими і складними задачами, пошуками нових рішень, нових навичок. Все це свідчить про повноцінний розвиток типу особистості. Чим сильніше стає ваша третя функція, тим більше відкривається перед вами можливостей у виборі кар'єри. У зрілому віці вас може захопити така робота, яка була вам абсолютно протипоказана десять, двадцять років тому.

Визначення своїх здібностей до самоосвіти та саморозвитку

Тут ще раз буде підтверджений зв'язок всіх складових частин самоменеджменту: самопізнання, самооцінки і саморозвитку. Адже для успішного здійснення самоменеджменту важливо не тільки пізнати, які властивості, здібності і якості потрібно в собі розвинути (ви їх визначили, порівнявши профіль своїх ділових якостей з вашою моделлю ділової людини), але і оцінити, наскільки ви здібні до такого розвитку, тобто чи спроможні ви його здійснити. Оцінити свої здібності до саморозвитку вам допоможе приведений далі тест-анкета.


 

САМООЦІНКА ЗДАТНОСТІ ДО САМООСВІТИ І САМОРОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ

Уважно ознайомтеся з питаннями теста-анкети. Виберіть один із запропонованих варіантів відповіді: "немає'', "частково, періодично", "так". Визначте кількість балів за кожну відповідь відповідно до ціни обраного варіанта. Підсумуйте набрану вами кількість балів за всі відповіді і співставте вашу суму балів зі шкалою визначення рівнів розвитку.

        Варіант відповіді  
№ п/п   Питання   "Ні" - 1 бал   "Частково, періодично" - 2 бали   "Так"- 3 бали  
                                                    Чи читали ви і чи знаєте що-небудь про принципи, методи, правила самоосвіти, самовиховання, саморозвитку особистості?   Чи маєте ви серйозне і глибоке прагнення до самоосвіти, -самовихованню, саморозвитку своїх особистісних якостей, здібностей?   Чи відзначають ваші друзі, знайомі ваші успіхи в самоосвіті, самовихованні, саморозвитку?   Чи випробуєте ви прагнення глибше пізнати самого себе, свої творчі здібності?   Чи маєте ви свій ідеал і чи спонукає він вас до самоосвіти, самовихованню, саморозвитку?   Чи часто ви задумуєтеся про причини своїх промахів, невдач?   Чи здатні ви до швидкого самостійного оволодіння новими видами діяльності, наприклад, до самостійного вивчення іноземної мови?   Чи здатні ви і далі вирішувати важку задачу, якщо перші дві години не дали очікуваного результату?   Чи ведете ви щоденник, де записуєте свої ідеї, плануєте своє життя (на рік, на найближчі місяці, тиждень, день), і чи аналізуєте, що з запланованого виконати не удалося і чому?   Чи вважають ваші друзі вас людиною, здатним до подолання труднощів?   Чи знаєте ви свої сильні і слабкі сторони?   Чи хвилює вас майбутнє?   Чи прагнете ви до того, щоб вас поважали ваші найближчі друзі, батьки?   Чи здатні ви керувати собою, стримувати себе в конфліктній ситуації?   Чи здатні ви до ризику?   Чи прагнете ви виховувати в собі силу волі чи інші якості?   Чи домагаєтеся ви того, щоб до вашої думки прислухалися?   Чи вважаєте ви себе цілеспрямованою людиною?   Чи вважають (чи вважали) вас здатним до самоосвіти, саморозвитку людиною: батьки вчителі друзі          

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)