АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекреаційний потенціал Азії і Тихоокеанського регіону

Читайте также:
  1. Вплив рівня життя на трудовий потенціал суспільства
  2. Демографічний потенціал країни
  3. Економічна оцінка природно-ресурсного потенціалу Франції
  4. Електродний потенціал
  5. Загальна економіко-географічна характеристика регіону
  6. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА АЗІАТСЬКО-ТИХООКЕАНСЬКОГО МАКРОРЕГІОНУ
  7. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА АМЕРИКАНСЬКОГО МАКРОРЕГІОНУ
  8. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА АФРИКАНСЬКОГО МАКРОРЕГІОНУ
  9. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА БЛИЗЬКОСХІДНОГО МАКРОРЕГІОНУ
  10. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЄВРОПЕЙСЬКОГО МАКРОРЕГІОНУ
  11. Критерії оптимізації структури ресурсного потенціалу та чинники, що обумовлюють рівень його використання
  12. Методика аналізу та оцінки стійкого розвитку регіону

Азія. Цей регіон у цілому не відрізняється розвитком міжнародного туризму. Але він значно випереджає такі регіони, як Латинська Америка, Африка, Австралія та Океанія. Разом з тим Азія в багато разів поступається за обсягом туризму Європі і Північній Америці.

В останні роки все більше іноземних туристів відвідує країни Азії. Туристичні потоки з Азії в інші регіони світу невеликі. Туристичний ринок Азії в наш час не відповідає її великим потенційним можливостям. Лише Японія виділяється значними потоками туристів (для японців характерні ділові поїздки). Дещо пожвавлюються останнім часом туристичні потоки, в тому числі й ділові поїздки, з країн Південно-Західної Азії.

Азіатський регіон відвідує близько 10 млн. туристів. Для Азії основним туристичним ринком є розвинуті країни Європи (Великобританія, Франція, Нідерланди, Бельгія, Скандинавські країни), а також США, Канада, австралійський Союз, Нова Зеландія. Відносно великі потоки туристів з двох останніх країн у Південно-Східну і Південну Азію. Африка дає в Азію найбільше відвідувачів з країн Магрібу в місця паломництва мусульман – Мекку і Медину. Із Східної Африки туристи направляються переважно в Індію Пакистан, Іран і Сирію. У внутрірегіональних туристичних потоках виділяється Японія.

Австралія та Океанія. Цей туристичний регіон розміщений далеко від туристичних ринків і в стороні від головних транспортних, повітряних і морських ліній. Однак туризм тут розвивався у післявоєнний період дуже швидкими темпами. З кожним роком міжнародний туризм в Австралії та Океанії набуває все більшого економічного значення. На Таїті туризм став другим (після експорту кокосового горіха) джерелом надходженя іноземної валюти. На Гавайських островах туризм, у якому зайнято більше третини працюючого населення, приносить більше доходів, ніж цукрова тростина і банани, разом узяті. В останні роки зросло значення туризму і на багатьох інших островах Океанії.

Головною метою відвідин іноземними туристами Австралії і Океанії є відпочинок. В Австралію на відпочинок приїжджає 2/3, а в Нову Зеландію – 4/5 усіх іноземців. Найбільше туристів відвідує Австралію та Океанію в ті місяці, які є для Європи і Пн. Америки місяцями спаду в туризмі.

Головними постачальниками туристів у Австралію є Нова Зеландія, США, Канада, Сингапур, Великобританія, ФРН, Японія, Папуа – Нова Гвінея.

Основні потоки туристів з Австралії направляються в Нову Зеландію, США, канаду, Сингапур, Таїланд, Японію, Гонконг тощі. З окремих країн австралійців приваблюють Великобританія, Італія, Франція, Греція, Іспанія. Більшість половини туристів, що напрвляються з Австралії у США, зупиняються на Гавайських островах.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)