АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Малонебезпечні (аміак, бензин, етиловий спирт, оксид вуглецю тощо)

Читайте также:
  1. Абсорбция оксидов азота концентрированной азотной кислотой
  2. Выделение оксидов азота
  3. З метою зігрівання після переохолодження хворий використав розчин етилового спирту всередину. Як впливає спирт етиловий на терморегуляцію?
  4. Некротичні реакції і роль системи поліфеноли - поліфенолоксидаза у фітоімунітеті
  5. Образование и диссоциация оксида азота IV
  6. Оксиди сульфуру(4 і 6 валентного)Одержання і використання. Фізичні та хімічні властивості.
  7. Оксидиметрія
  8. Оксиды азота и их свойства
  9. Основные свойства гидроксидов элементов IА группы по мере увеличения порядкового номера
  10. Получение концентрированной азотной кислоты из оксидов азота
  11. Реакции, протекающие при поглощении оксидов азота водой

 

84. Кондиціонування повітря – це створення і підтримка параметрів повітряного середовища (температури, відносної вологості, складу, швидкості руху і тиску повітря), найсприятливіших для роботи персоналу, обладнання і приладів. У більш вузькому значенні під кондиціонуванням повітря розуміють відведення зайвого тепла (теплонадлишків) з приміщень, з метою забезпечення теплового комфорту.

85. Динамічні навантаження зумовлені

 

86. До факторів, що характеризують напруженість праці, відносяться: - інтелектуальні, сенсорні, емоційні навантаження, ступінь монотонності навантажень, режим роботи.

 

87. Громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці

здійснюють- трудові колективи через обраних ними уповноважених; професійні спілки - в особі своїх виборних органів і представників.

88. Страхувальником виступає фізична особа, яка укладає договір відносно себе самої або іншої фізичної особи (наприклад, дитини).

 

89. Завдання страхування від нещасного випадку:

- проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, спричинених умовами праці;

— відновлення здоров'я та працездатності потерпілих на виробництві від нещасних випадків або професійних захворювань;

— відшкодування матеріальної та моральної шкоди застрахованим і членам їхніх сімей.

 

90. Що входить до обов'язків Фонду соціального страхування у разі настання

страхового випадку?

- своєчасно і в повному обсязі відшкодовувати шкоду, завдану
здоров'ю працівника, або в разі його смерті здійснювати виплати
йому або особам, які перебувають на його утриманні:
- Фонд соціального страхування від нещасних випадків забезпечують фінансування всіх заходів, передбачених національної, галузевими, регіональними програмами поліпшення стану

безпеки, умов праці та виробничого середовища за рахунок коштів, що надходять Фонду.

91.Стандарт SA 8000 спрямований на забезпечення привабливості умов наймання для співробітників, поліпшення умов їхньої праці і життєвого рівня.

92. На галузевому рівні суб’єктом управління охороною праці може бути: відповідне галузеве міністерство

93. Першочергова мета Міжнародної організації праці – це сприяти створенню можливостей для жінок і чоловіків отримати гідну і продуктивну роботу в умовах свободи, рівності, соціаль­ної захищеності і поваги людської гідності.

 

94. До сторін соціального діалогу (на галузевому рівні) належать: профспілкова сторона, суб'єктами якої є всеукраїнські профспілки та їх об'єднання, що діють у межах певного виду або кількох видів економічної діяльності; сторона роботодавців, суб'єктами якої є всеукраїнські об'єднання організацій роботодавців, що діють у межах певного виду або кількох видів економічної діяльності; сторона органів виконавчої влади, суб'єктами якої є відповідні центральні органи виконавчої влади.

95. Основоположним документом у галузі охорони праці є Закон України „Про охорону праці", дія якого поширюється на всі підприємства, установи і організації незалежно від форм власності та видів їх діяльності, на усіх громадян, які працюють, а також залучені до праці на цих підприємствах.

 

96. Нормативно-технічну базу охорони праці складають: Нормативно-технічну базу охорони праці складають міжгалузеві й галузеві державні нормативні акти з охорони праці (ДНАОП) і нормативні акти з охорони праці окремих підприємств.

 

97. Пізнавальна інформація необхідна для системи управління охороною

праці в галузі визначається:

До пізнавальної інформації з охорони праці належать чинники виробничого середовища, що дають можливість визначити ступінь їх відповідності нормативам.Якщо відхилення з деяких питань охорони праці має місце у галузевих організаціях, то пізнавальна інформація є підставою для корекції та приведення їх до нормативних значень шляхом розробки комплексу ефективних заходів. Тому ця інформація має бути своєчасною, достовірною і виражатися у тих самих одиницях, що і нормативна.Джерелом пізнавальної інформації про стан охорони праці на галузевих об'єктах є: акти комплексних обстежень і перевірок, акти про нещасні випадки і професійні захворювання, приписи органів державного нагляду, акти розслідування аварій, пожеж і ін.

 

98. До естетичних галузевих чинників, що формують умови праці належать: архітектурно-художнє оформлення інтер'єрів, художньо-конструкторські особливості робочого місця.

99. Стимулювання і активізація робіт в області охорони праці вирішуються за

рахунок:

Стимулювання передбачає як моральні та матеріальні заохочення, так і покарання за невиконання покладених на конкретну особу зобов’язань стосовно безпеки праці або порушення вимог щодо охорони праці. До числа заохочувальних заходів належать премії, винагороди за виконану роботу, винахідництво та раціоналізаторські пропозиції з питань охорони праці тощо.

 

100. Управління охороною праці на підприємстві здійснює:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)