АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Національна програма інформатизації та її завдання

Читайте также:
  1. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  2. АРХІВОЗНАВЧІ АСПЕКТИ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ
  3. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  4. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  5. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.
  6. Державна цільова програма
  7. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  8. Криза Російської імперії та Українська національна революція
  9. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА КУРСУ «ЗЕМЕЛЬНЕ ПРАВО»
  10. Навчальна програма підвищення кваліфікації вчителів у Педагогічному інституті (1965 – 1967 рр.)
  11. Народна педагогіка і національна школа
  12. Народний календар і національна система виховання

 

Національна програма інформатизації (НПІ) — комплекс взаємопов'язаних окремих завдань (проектів) інформатизації, спрямованих на реалізацію державної політики та пріоритетних напрямів створення сучасної інформаційної інфраструктури України за рахунок концентрації та раціонального використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, виробничого і науково-технічного потенціалу держави, а також координації діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій усіх форм власності і громадян у сфері інформатизації.

Інформаційна інфраструктура — комплекс програмно-технічних засобів, організаційних систем та нормативних баз, який забезпечує організацію взаємодії інформаційних потоків, функціонування та розвиток засобів інформаційної взаємодії та інформаційного простору країни або організації.

Ефективний розвиток країни або організації та їх конкурентоздатність в теперішній час можливі лише за умови наявності розвинутої інформаційної інфраструктури.

Як вже зазначалося вище, важливим фактором впливу на стан інформаційної інфраструктури країни є наявність відповідної конструктивної державної політики в цій галузі, яка має стимулювати її розвиток.

Серйозним аспектом відсутності інформаційної інфраструктури є загроза інформаційній безпеці держави або підприємства.

Метою НПІ є створення умов для:забезпечення громадян та суспільства своєчасною, достовірною та повною інформацією шляхом широкого використання інформаційних технологій,забезпечення інформаційної безпеки держави.

Структура

Національна програма інформатизації включає:

Концепцію Національної програми інформатизації;

сукупність державних програм з інформатизації;

галузеві програми та проекти інформатизації;

регіональні програми та проекти інформатизації;

програми та проекти інформатизації органів місцевого самоврядування.

Реалізовані проекти

Згідно із Концепцією НПІ здійснюється експлуатація та розвиток Української науково-освітньої телекомунікаційної мережі УРАН.

Керівники програми

Кабінет Міністрів України 20 жовтня 2010 року розпорядився «Затвердити Голову Державного комітету України з питань науки, інновацій та інформатизації Семиноженка Володимира Петровича керівником Національної програми інформатизації, увільнивши від цих обов'язків Балюка Віталія Віталійовича».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.035 сек.)