АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Статутний фонд. Вклади засновників, учасників

Читайте также:
  1. Г ояитії захисту пряв учасників виконавчого провадження
  2. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження
  3. Гарантії захисту прав учасників виконавчого провадження
  4. Гарантії захисту пряв учасників виконавчого прюваджспня
  5. Глава 10. Гарантії захисту прав учасників
  6. Зміст діяльності окремих учасників переговорного процесу
  7. Обов’язки та права засновників, учасників
  8. Поведінські особливості учасників переговорів
  9. Поняття захисту прав та законних інтересів учасників господарських правовідносин, його форми та способи
  10. Права та обов'язки учасників товариства
  11. Правила поводження учасників дискусії.
  12. Правосуб'єктність учасників трудових правовідносин

Установчий договір ТОВ «_________________________»

(назва товариства)

 

 

(повна назва товариства)

м. __________________ «___»_______________200_р.

Засновники товариства:

юридичні особи: ____________________________________________________

(перелік)

__________________________________________________________________

 

та фізичні особи: ___________________________________________________

(перелік)

__________________________________________________________________

 

керуючись чинним законодавством, уклали цей договір про наступне:

 

Загальні положення

 

1.1. Учасники засновують товариство з обмеженою відповідальністю «___________________», далі – «товариство», яке працює на принципах повного господарсько-комерційного розрахунку та самофінансування.

1.2. Товариство є самостійним господарюючим суб’єктом. Воно має право від свого імені укладати угоди, набувати майнових та немайнових прав, вступати в зобов’язання, виступати в суді, арбітражному суді.

1.3. Товариство має право створювати філії, представництва, дочірні підприємства, бути учасником громадських об’єднань, організацій як на території України, так і за її межами.

1.4. Товариство створюється на необмежений строк.

 

Юридичний статус

 

2.1. Товариство є товариством з обмеженою відповідальністю, є юридичною особою, набуває свої права з моменту державної реєстрації.

2.2. Товариство має самостійний баланс і рахунки в банку, в тому числі валютний, печатку зі своїм найменуванням, круглу печатку і кутовий штамп, бланки, товарні і фірмові знаки, інші реквізити.

2.3. Правовою підставою створення і функціонування товариства є: «Господарський Кодекс України», а також Закони України «Про власність», «Про підприємства в Україні», «Про господарські товариства» інші законодавчі та нормативні акти України. У своїй діяльності товариство керується цим Установчим договором та Статутом.

2.4. Юридична адреса товариства ________________________________
__________________________________________________________________

 

Види діяльності

 

3.1. Види підприємницької діяльності визначено у статуті товариства і одностайно схвалено всіма учасниками. Вони не суперечать чинному законодавству України.

3.2. Види діяльності, які підлягають ліцензуванню, патентуванню, здійснюються після одержання спеціального дозволу, отримання ліцензії або торгового патенту в установленому законодавчими актами порядку.

 

Статутний фонд. Вклади засновників, учасників

 

4.1. Для забезпечення діяльності товариства за рахунок грошових внесків засновників, учасників утворюється статутний фонд у розмірі __________________________ грн.

4.2. Засновники, учасники вносять до статутного фонду товариства кошти в таких розмірах ______________________________________________

__________________________________________________________________

(повністю прізвище, ім’я, по батькові. Скільки коштів вніс і яка його

__________________________________________________________________

частка у % до загального статутного фонду)

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

 

Грошові кошти вносяться на тимчасовий банківський рахунок товариства.

Майно, а також документи щодо майнових прав та об’єктів інтелектуальної власності, що внесені до статутного фонду як особисті внески, передаються товариству і зберігаються в установі банку.

4.3. До моменту реєстрації кожен учасник зобов’язаний внести первісний вклад в розмірі не менше 30% від свого внеску у статутний фонд. Решту вкладу учасник повинен внести не пізніше ніж через рік після державної реєстрації товариства. У разі невиконання цього зобов’язання у визначений строк, учасник сплачує за час прострочки 10% річних із недовнесеної суми. Учаснику товариства, який повністю вніс свій вклад, видається свідоцтво товариства.

4.4. Учасник товариства може поступитися своєю часткою або її частиною одному чи декільком учасникам товариства або третім особам.

Учасники товариства користуються переважним правом придбати частку (її частину) учасника, який нею поступився, пропорційно до їхніх часток у статутному фонді товариства або в іншому погодженому між ними розмірі.

Передання частки (її частини) третім особам відбувається тільки після повного внесення вкладу учасником, який нею поступається.

Під час передання частки (її частини) іншому учаснику товариства або третій особі відбувається одночасний перехід до останніх всіх прав та обов’язків, що належали учаснику який нею поступився повністю або частково.

4.5. Статутний фонд та все майно товариства, придбане за його рахунок, є власністю засновників, учасників. Вони виступають як співвласники у межах частки свого вкладу.

4.6. Статутний фонд товариства може бути збільшений або зменшений за рішенням засновників (зборів учасників). Зміна вартості майна, внесеного як вклад, і додаткові внески учасників не впливають на обсяг їхньої частки у статутному фонді.

Зменшення статутного фонду здійснюється на підставі ст. 56 Закону України «Про господарські товариства».

Рішення про зменшення статутного фонду за наявності заперечень кредиторів не допускається.

4.7. Учасники несуть відповідальність за зобов’язаннями товариства в межах їхніх вкладів. Учасники, які не повністю внесли вклади до статутного фонду, відповідають також в межах невнесеної частки вкладу.

Товариство не несе відповідальності за зобов’язаннями учасників. Товариство несе відповідальність за своїми зобов’язаннями всім належним майном і коштами.

4.8. У зв’язку з ліквідацією (смертю) учасників товариства, правонаступники (спадкоємці) мають переважне право до вступу до товариства. При відмові правонаступника від вступу до товариства або відмові товариства в його прийомі, йому відшкодовується відповідна доля майна, що належала учаснику.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)