АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗМІСТ ТА СТРУКТУРА РОБОТИ

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  4. III. Социальная структура и стратификация
  5. IV.Структура, порядок изложения и оформления работы
  6. V. Зміст навчального матеріалу
  7. VI. Взаимодействие Церкви с государственными структурами и обществом в деятельности по реабилитации
  8. VІІ. Оформлення роботи
  9. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»
  10. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  11. Акцентная структура слова в русском языке. Система акцентных противопоставлений. Функции словесного ударения.
  12. Акцентная структура слова в русском языке. Функции словесного ударения.

Курсова робота повинна мати певну логіку побудови, послідовність і завершеність. Поділ матеріалу між структурними частинами роботи повинен бути відносно рівномірним.

Курсову роботу друкують за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210x297 мм).

Загальний обсяг курсової роботи має бути в межах 35-45 сторінок друкованого на комп’ютері тексту (без додатків). Обсяг розрахований на використання шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом.

Рекомендується така структура курсової роботи:

титульний аркуш (дод. А);

зміст (дод. Б);

перелік умовних позначень, одиниць, символів, скорочень і термінів (за необхідності);

вступ;

перший (теоретичний) розділ;

другий (практичний розділ);

третій розділ (розробка пропозицій за результами дослідження);

висновки;

список використаних джерел;

додатки.

Курсова робота розпочинається з титульного аркуша, на якому зазначається найменування виконавця (вищий навчальний заклад,кафедра), назва теми курсової роботи, нижче вказується група, прізвище, ім'я, по-батькові виконавця, прізвище, ім'я, по-батькові наукового керівника, його науковий ступінь та звання. Внизу титульного листа вказується місто та рік.

Зміст розташовують після титульного аркушу, починаючи з нової сторінки. Він містить найменування та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів курсової роботи (включаючи ВСТУП, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ). Всі розділи повинні бути логічно взаємопов'язані між собою, відображати сутність проблеми, що досліджується, практику організації бухгалтерського обліку на підприємстві. Загалом, курсова робота повинна носити закінчений характер.

Якщо в курсовій роботі вжито специфічну термінологію, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення і таке інше, то перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів може бути поданий в роботі у вигляді окремого списку, який розміщують перед Вступом.

Перелік треба друкувати двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа - їх детальне розшифрування.

У вступі (3-4 сторінки друкованого тексту) необхідно розкрити:

значення обраної теми;

обґрунтувати її актуальність та важливість для конкретного підприємства або галузі;

вказати мету та завдання курсової роботи;

новизну досліджуваної проблеми та ступінь її вивчення в економічній літературі;

вказати об’єкт дослідження, за матеріалами якого виконується курсова робота;

визначити предмет та методи дослідження.

При обґрунтуванні актуальності теми автор роботи повинен показати її значущість в сучасних умовах розвитку теорії і практики, особливо для економічної діяльності конкретного підприємства або галузі з наведенням цифрових даних.

Формулювання мети курсової роботи повинно відображати спрямованість виконання роботи та обґрунтування рекомендацій щодо удосконалення діючого порядку організації обліку об’єкта дослідження. При цьому слід зауважити на те, що мета має конкретизувати тему, чітко визначити загальну задачу, яка повинна бути вирішена. Для реалізації цього принципу слід визначитися з ключовими словами теми і відносно них формулювати мету. Визначення мети та завдань є дуже відповідальним етапом підготовки роботи. Ніколи не слід приступати до написання роботи без чіткого визначення її мети та завдань. Мета не повинна формулюватися у вигляді „перефразування” найменування теми. Формулювання мети має бути коротким. Не слід формулювати мету як „Дослідження...”, „Вивчення...”, тому, що ці слова вказують на засіб досягнення мети, а не саму мету. Слід формулювання мети починати зі слів „Визначення...”, „Розробка...”, „Формування...”, „З’ясування...” і таке інше.

Завдання курсової роботи мають деталізувати послідовність досягнення мети, для чого необхідно вирішити ряд завдань: вивчити економічну категорію, дати класифікацію об’єкту і визначити його оцінку, розкрити організаціюоблікового процесу і розробити напрямки удосконалення та пропозиції щодо використання результатів дослідження у практичній діяльності підприємства.

Вивчення об’єкту і предмету потрібно здійснювати з урахуванням сутності категорій наукового дослідження. Взагалі, об’єктом дослідження є процес або явище, що породжує проблемну ситуацію, і обране для вивчення. Предмет дослідження повинен міститися в межах об’єкта і як категорія наукового процесу співвідноситися з ними як часткове і загальне.

Об’єктом дослідження є вся господарська діяльність підприємства (установи чи організації), яка слугує джерелом необхідної інформації. Предмет дослідження – це діюча система обліку та його організація, яка підлягає безпосередньому вивченню в даній роботі на конкретному підприємстві.

Для узагальнення практичного матеріалу та його систематизації студент повинен оволодіти методами дослідження: загальнонауковими - аналіз, синтез, індукція, дедукція, моделювання, тощо та конкретно-емпіричними – документалістики (документування), органолептичними (інвентаризація, спостереження), тощо. Широке використання відомих в науці методів накопичення, вивчення, систематизації практичних даних дасть змогу виконати завдання курсової роботи.

Основну частину курсової роботи (30-35 сторінок друкованого тексту) представляє її зміст. Структура курсової роботи повинна складатися, як правило, з трьох розділів, в яких переказуються самостійні питання теми, але взаємопов’язані між собою. Зміст кожного розділу розглядається в його підрозділах. На початку кожного з них необхідно вказувати, які питання слід розглядати, а в кінці - основні висновки. Між двома суміжними параграфами повинен бути такий же взаємозв’язок, як і між змістом одного розділу та початком наступного.

Рекомендується наступна структура першого розділу і перелік питань, що розглядаються в ньому:

РОЗДІЛ 1 НОРМАТИВНО - ПРАВОВІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ДОСЛІДЖУЄМОЇ КАТЕГОРІЇ

1.1. Основи організації бухгалтерського обліку в системі управлінні підприємством, діяльність якого досліджується

1.2. Економічна природа категорії та її визнання (вказується: економічний аспект, галузеві особливості,класифікаційні ознаки і методи оцінки згідно П(С)БО)

1.3. Нормативно - законодавча база ведення облікового процесу економічної категорії

Зміст першого розділу (обсягом 10 -15 стор.) повинен носити теоретичний характер, але із залученням (там, де це необхідно) практичного матеріалу.

В підрозділі 1.1 необхідно вказати завдання, етапи та елементи організації облку; охарактеризувати напрямки діяльності підприємства, продукцію, яку воно випускає, як основну, так і додаткову; побудувати і помістити в тексті або в додатках таблицю з основними показниками діяльності за два останні роки; надати характеристику технічному та програмному забезпеченню обліку;

У підрозділі 1.2 висвітлюється економічна сутність предмету дослідження, з’ясовується економічний зміст, суть і значення показників, що досліджуються, визначаються проблемні питання, які з ними пов’язані, показується значимість методики організації їх обліку для забезпечення достовірності облікових і звітних даних, економічного і ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, виділяються проблемні моменти дослідження. В підрозділі також необхідно розкрити класифікаційну оцінку предмету дослідження. Обов’язковим є огляд літературних джерел з обраної тематики, публікацій науковців з різними поглядами чи підходами до визначеної категорії. При викладенні спірних питань необхідно приводити думку різних авторів, критично розглядати найбільш цікаві точки зору з них. Критика повинна носити об’єктивний характер. Якщо існують різні підходи до розв’язання даної проблеми, необхідно проводити порівняння рекомендацій, що містяться в нормативних положеннях і роботах різних авторів. Лише після цього, з урахуванням практичних вимог, студент обґрунтовує свою думку зі спірного питання або погоджується з однією з існуючих точок зору, висуваючи в будь-якому випадку відповідні аргументи.

При освітленні питань підрозділу 1.3 необхідно робити посилання на відповідні законодавчі та нормативні документи з вказівкою номера їх реєстрації і дати затвердження.

Студент повинен критично оцінити діючу систему нормативно-правового забезпечення з питання, що висвітлюється і, за необхідністю, навести аргументовані рекомендації щодо їх змін.

Другий розділ (4-5 параграфів обсягом 15-20 сторінок друкованого тексту) курсової роботи повинен містити матеріал щодо характеристики та оцінки діючого порядку організації обліку категорії, яка досліджується.

У другому розділі курсової роботи рекомендується розглянути наступні питання:

РОЗДІЛ 2 ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ ОБЛІКУ КАТЕГОРІЇ, ЩО ДОСЛІДЖУЄТЬСЯ (наприклад, основних засобів, виробничих запасів)

2.1. Характеристика організації облікової політики підприємства (опис складу та основних елементів облікової політики; характеристика податкових відносин; деталізація облікової політики щодо управлінського обліку та політики з організації бухгалтерського обліку).

2.2. Організація роботи облікового апарату згідно вимог чинних нормативних документів (характеристика структури бухгалтерії на підприємстві; визначення сучасних вимог щодо підбору кадрів бухгалтерії; характеристика процесу нормування праці працівників бухгалтерії; регламентація роботи головного бухгалтера та обов'язків облікових працівників; оцінка правової відповідальності бухгалтерів).

2.3. Організація обліку категорії, яка досліджується (опис організації документообігу, аналітичного обліку та порядку проведення інвентаризації)

2.4. Організація складання та надання фінансової (статистичної та податкової) звітності (необхідно розглянути зміст, форми звітності та викласти техніку їх складання на підставі нормативних документів. Також необхідно розглянути взаємозв’язок окремих форм звітності та порядок і терміни її подання).

У кінці кожного підрозділу другого розділу необхідно зробити конкретні висновки згідно проблеми дослідження.

У третьому розділі (5-7 стор.) необхідно зробити узагальнення з організації обліку економічної категорії на підставі результатів проведеного всебічного дослідження на підприємстві.

Крім того, необхідно обґрунтувати пропозиції щодо прийняття управлінських рішень з удосконалення порядку організації обліку та складання звітності з використанням вітчизняного і зарубіжного досвіду і спеціальних програм ПК.

Пропонується наступна назва розділу:

РОЗЛІЛ 3 ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ В ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ КАТЕГОРІЇ, ЩО ДОСЛІДЖУЄТЬСЯ ТА НАПРЯМКИ ЇХ ВИРІШЕННЯ

ВИСНОВКИ (3-4 стор.) повинні містити узагальнене викладення результатів роботи у вигляді обґрунтованих висновків і пропозицій. У висновках стисло, але досить повно надається оцінка стану організації обліку на підприємстві. При цьому основна увага приділяється викладенню позитивних і негативних тенденцій в організації обліку господарських операцій на підприємстві.

При складанні СПИСКУ ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ включається тільки та література, яка була використана при написанні курсової роботи. Спочатку вказуються нормативні матеріали, а потім інша література в алфавітному порядку. По кожному джерелу використаної літератури вказуються: прізвище і ініціали автора, повна назва роботи (при необхідності – номер тому і видання збору творів), видавництво, місце і рік видання, обсяг роботи або посилання на сторінку.

Обсяг книги в сторінках вказується в тому випадку, якщо посилання на неї наводиться повністю, або відмічаються сторінки (від … до), якщо посилання відноситься тільки до окремої частини (розділ, параграф) літературного джерела.

На роботу одного - двох окремих авторів складають запис під авторським заголовком, тобто спочатку даються прізвища авторів. Робота трьох авторів дається під прізвищем одного, вказаного у виданні першим, з додаванням слів “та інші.”. Допускається давати опис книги трьох авторів під прізвищами всіх. На роботу чотирьох і більше авторів складають запис під заголовком. При цьому дається назва книги, а прізвища і ініціали перших трьох авторів вказуються за косою рисочкою.

Список використаних джерел нумерується в порядку зростання і рекомендується приводити в наступній послідовності:

Кодекси, Закони, Укази Президента, Декрети Кабінету Міністрів України;

Постанови Кабінету Міністрів України;

Постанови Національного Банку України;

Накази міністерств і відомств;

Методичні рекомендації, що не мають обов’язкового використання;

Монографії, підручники, брошури, наукові статті та інше;

Підручники та методичні рекомендації викладачів;

Власні статті магістранта;

Статті з журналів, газет.

У дод.В зазначено приклад формлення бібліографічного опису.

Додатки являють собою продовження курсової роботи. Розміщують їх в кінці роботи в порядку посилань на них у тексті.

Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої. По середині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкуються слово "Додаток " і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати літерами української абетки, за винятком літер Г, Ґ, Є, І, Ї, О, Ч, Ь. (наприклад: Додаток А).

За умови, що додаток складається з декількох сторінок, то на першій сторінці пишеться слово "Додаток В ", а на наступних: "Продовж. дод. В"

По тексту курсової роботи посилання на додатки оформлюються круглими дужками (наприклад: картка складського обліку матеріалів (дод.В).

Додатки приводяться в кінці курсової роботи у вигляді форм первинних, зведених документів, облікових регістрів, форм звітності за обраною темою, вихідних документів, тощо. Додані і використані в курсовій роботі документи, облікові регістри, форми звітності і інші матеріали повинні бути правильно оформленими (всі реквізити заповнені) і достовірними. Замість підпису на документах записується прізвище посадових осіб. Вихідні форми додаються як додатки і складаються по формату листів курсової роботи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)