АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  5. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  6. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  7. Варіанти контрольної роботи №1.
  8. Вивчення конструкції та ПРИНЦИПУ роботи автоматичної маски зварювальника типу «ХАМЕЛЕОН».
  9. Види (типи) виробництва і характеристика їх технологічних процесів. Організаційні форми роботи.
  10. Види та форми науково-дослідної роботи студентів
  11. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  12. Виконання практичної роботи

 

Лабораторна робота розрахована на 2 години аудиторних занять, під час яких визначаються коефіцієнти розплавлення, наплавлення та втрат при дуговому зварюванні.

 

Основні теоретичні положення. Опис устаткування

Дугове зварювання може проводитись неплавким електродом та електродом що плавиться. Схема ручного дугового зварювання електродом що плавиться показана на (рисунок 2.1).

Довжина дуги визначається в залежності від діаметру електрода:

d = S/2 +1,

де S – товщина зварюваного металу в мм; d – діаметр електрода в мм.

На практиці довжина дуги приймається 3-5 мм або рівна діаметру електрода.

 

 

1- зварний шов; 2- шлакова кірка; 3- захисна газова атмосфера;

4- електродне покриття; 5- електродний стержень; 6- електрична дуга; 7- краплі розплавленого електродного металу;

8- зварювальна ванна; 9- зварювана деталь

 

Рисунок 2.1 - Схема зварювання покритим електродом

 

При зварюванні покритим електродом що розплавляється, по степені плавлення електродного стержня, покриття в залежності від складу утворює газовий або шлаковий захист, який ізолює зону дуги та зварювальну ванну від атмосферного повітря. З віддаленням дуги проходить вистигання та кристалізація металу зварювальної ванни і формування шва. Розплавлене покриття електроду випливає на поверхню та після вистигання утворює шлакову кірку.

Продуктивність зварювання в значній мірі залежить від швидкості розплавлення електродного металу, та оцінюється коефіцієнтом розплавлення α р. Коефіцієнт розплавлення залежить від ряду факторів. При зворотній полярності коефіцієнт розплавлення більший, ніж при прямій полярності. Оскільки температура анода вища, ніж температура катода. Склад покриття електроду та його товщина також впливають на коефіцієнт розплавлення. Це пояснюється значенням ефективного потенціалу іонізації газів, та зміною теплового балансу дугового проміжку. Менше значення мають електроди з тонким покриттям, а більше – електроди з товстим покриттям.

Коефіцієнт наплавлення α н менший за коефіцієнт розплавлення α р на величину втрат електродного металу на вигоряння та розбризкування φ. Ці втрати при ручному дуговому зварюванні досягають 25 – 30 % від кількості розплавленого металу. Знання цих коефіцієнтів дозволяє визначити швидкість зварювання та розрахувати кількість електродного металу для зварювання шва встановленого січення.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)