АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендації щодо написання та оформлення контрольної роботи

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ
  5. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  6. Аналіз ритмічності роботи підприємства.
  7. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  8. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  9. В яких відповідях правильно зазначено осіб, яким громадські роботи не призначаються?
  10. Варіанти контрольної роботи №1.
  11. Вибір варіанта контрольної роботи
  12. Вибір варіанта контрольної роботи

Зміст

 

Вступ …………..……………………………………………………………..............4

1 Рекомендації щодо написання та оформлення контрольної роботи…………...5

2 Зміст навчальної дисципліни «Облік у зарубіжних країнах»…………………..8

3 Тематика контрольних робіт…..…………………………………………….......13

4 Тестові завдання………………………………………………………………….17

5 Питання до іспиту……………………………………………………………….22

Список літератури...………………………………………………………………. 24

Додаток А Зразок оформлення титульної сторінки контрольної роботи…........27

 

 


Вступ

 

У даний час Україна реформує свою систему бухгалтерського обліку відповідно до вимог ринкової економіки на базі Міжнародних стандартів обліку. Це означає, що бухгалтерський облік в Україні буде ґрунтуватися на нових підходах, орієнтованих на одержання інформації, корисної для прийняття рішень інвесторами. У свою чергу це потребуватиме нових професійних знань від бухгалтерських працівників, що повинні будуть спиратися не тільки на інструкції, але і на свої власні професійні судження. Уже зараз українські підприємства зіштовхуються з подібними проблемами, коли одним із джерел фінансування виступає іноземна сторона.

Міжнародна практика обліку неоднорідна. Разом з тим продовжує залишатися актуальним вивчення і національних систем обліку окремих країн. Це необхідно з наступних основних причин:

- реформування системи обліку в Україні;

- знання відмінностей різних систем обліку дозволяє краще зрозуміти суть окремих західних принципів і стандартів обліку;

- підприємствам доводиться зіштовхуватися з вимогами інвесторів конкретної країни;

- для застосування міжнародних стандартів необхідні знання техніки обліку відповідних операцій.

Саме тому вивчення курсу "Облік у зарубіжних країнах" є невід'ємною частиною навчального процесу слухачів з бухгалтерського обліку.

Основною метою даної дисципліни є не лише поглиблення теоретичних знань та набуття практичних вмінь відображення обліку у зарубіжних країнах, а перш за все формування навичок самостійного пошуку, інтерпретації та використання інформації для вирішення окремих питань, що супроводжують облікову роботу на підприємстві.


рекомендації щодо написання та оформлення контрольної роботи

Теми контрольних робіт обираються згідно з двома останніми цифрами номера залікової книжки й узгоджуються з викладачем.

Студентам дозволяється виконувати контрольну роботу на іншу тему згідно з направленням їх практичної діяльності, але в цьому випадку обрана тема та план роботи повинні бути узгоджені з кафедрою.

Практичний матеріал, що використовується в роботі, повинен бути представлений у формі таблиць, схем, діаграм, графіків. Таким чином, представлений практичний матеріал повинен бути логічним продовженням викладених теоретичних положень, слугувати основою для відповідних висновків. Заголовки таблиць, графіків, діаграм повинні відображати основний зміст ілюстрованого матеріалу. В таблицях мають бути зазначені одиниці виміру, об'єкт і часовий простір дослідження, а в графіках – масштаб. Таблицям та графічному матеріалу рекомендується давати окрему нумерацію.

При написанні контрольної роботи не можна обмежуватись лише матеріалом підручника. Потрібно ознайомитись із законодавчими і нормативними актами з обраної теми, підібрати наукову літературу та ознайомитися з публікаціями в періодичних виданнях.

Контрольна робота повинна бути належним чином оформлена. На титульній сторінці необхідно вказати дисципліну, з якої виконана контрольна робота; факультет, курс, групу, прізвище та ініціали студента. У кінці роботи треба проставити дату виконання та особистий підпис студента.

Кожний варіант контрольної роботи містить теоретичне питання і ситуаційне завдання. Для успішного виконання контрольної роботи фінансової діяльності підприємств першочергове значення має не її надзвичайно великий обсяг (контрольна робота повинна мати не менше ніж 20 сторінок формату А4), а ті вузлові питання, логічне і послідовне висвітлення яких дозволяє більш повно розкрити тему.

План повинен містити не більше 3-4 питань. Складання плану – це індивідуальна творча справа, тема може бути представлена в різних варіантах плану, але в будь-якому випадку він повинен відображати основний її зміст.

У тексті контрольної роботи питання плану повинні бути обов'язково виділені. Виклад матеріалу має бути з посиланнями на джерела використаної літератури (в квадратних дужках [...]), а також з чітким розмежуванням параграфів, що допомагає студентові розділити матеріал на логічні частини, бачити зв'язок між ними, не допустити повторів, краще засвоїти матеріал теми.

Список використаної літератури повинен містити не менше п'яти джерел.

Своєчасно виконану контрольну роботу студент здає на кафедру за десять днів до початку екзаменаційної сесії на перевірку. У разі негативної рецензії вона повертається на доопрацювання, після чого виконується повторно і знову подається на перевірку.

До здачі заліку (екзамену) з дисципліни «Облік у зарубіжних країнах» студент допускається лише за умови зарахування та захисту кон­трольної роботи.

Оформити титульну сторінку необхідно згідно з додатком А.

Виконання контрольної роботи студентами, як складової частини навчального процесу, передбачено навчальними планами.

При виконанні контрольної роботи студент повинен розкрити теорію питання та навести практичні приклади з практики діяльності підприємства на ринку.

Завдання виконується в окремому зошиті, після перевірки роботи викладачем студент повинен її захищати.

Мета роботи – поглиблення знань щодо ринку, його інфраструктури та впливу на економічні процеси, розуміння технології біржових і комерційних операцій та отримання додаткових коштів за рахунок емісії акцій і облігацій.

Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків та літературних джерел, які використав студент під час її виконання.

У вступі студент дає загальну характеристику питання, розкриває актуальність даної теми та ставить основні завдання, які будуть вирішені у контрольній роботі.

У першому питанні розглядається теоретичні аспекти поставленої проблеми.

У другому розділі розглядаються питання практичного застосування теоретичних положень бухгалтерського обліку та методики складання фінансової звітності з урахуванням світового досвіду.

У третьому питанні наводяться пропозиції щодо удосконалення організації обліку на підприємствах та шляхи впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності в Україні.

У висновках наводиться узагальнення питань, які розглядалися у роботі, підсумовуються результати виконаної роботи.

Обсяг роботи 20-25 сторінок друкованого тексту, або 25–30 сторінок рукописного. Робота має бути зброшурована і подана за 2 тижня до початку екзаменаційної сесії на кафедру обліку, аналізу і аудиту для перевірки викладачем, який веде цю дисципліну.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)