АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Елементи теорії. Курс «кросплатформені мови програмування» включає в себе два основні розділи, що направлені на вивчення таких технологій

Читайте также:
  1. D – ЕЛЕМЕНТИ.
  2. P – ЕЛЕМЕНТИ.
  3. Адміністративне правопорушення як підстава юридичної відповідальності: ознаки і елементи.
  4. Економічна безпека як багаторівнева система: поняття та базові елементи
  5. Елементи безперервності.
  6. Елементи діалогового вікна
  7. Елементи договору транспортного експедирування
  8. Елементи зобов'язання
  9. Елементи квантової статистики
  10. Елементи квантової фізики кристалів
  11. Елементи оформлення сучасного газетного видання
  12. Елементи податку, їх характеристика

Передмова

Курс «кросплатформені мови програмування» включає в себе два основні розділи, що направлені на вивчення таких технологій, як Flash та Flex. Перша – це система для створення векторної анімації, що має великі можливості програмування і на сьогодні використовується для інтерактивних додатків, в якості інтерфейсу користувача в складних веб-орієнтованих системах. Flash від Macromedia являє собою симбіоз графіки, анімації та програмування. Ця технологія дозволяє створювати не тільки інтерактивні фільми, а навіть сайти і використовувати ефекти, які важко виконати за допомогою засобів HTML та JavaScript. Мовою технології Flash являється ActionScript – скрипкова мова, що буквально означає «мова дій».

У другій частині курсу вивчається технологія Flex, мовою якої являється не тільки ActionScript а й MXML («мова розмітки»), що дозволяє створювати складні додатки з чіткою та зрозумілою структурою. Adobe Flex являється новою технологією для створення функціональних веб-додатків та традиційних програм, що відтворюються за допомогою Flash Player. Flex- це мова програмування, в основі якої лежить MXML, що в свою чергу заснована на розширюваній мові розмітки (Extensible Markup Language, XML), використання якої робить створення додатків легким та ефективним. Flex-технологія поєднує всі переваги сучасних мов програмування та стандарти і методи веб-розробок.

Як і інтегроване середовище розробки Flash, Flex створює додатки, що відтворюються за допомогою Flash Player. Єдиною загальною рисою цих технології є використання мови сценаріїв, а в іншому вони відмінні. Flash – це в першу чергу інструмент створення анімації та графічний редактор. Flex – засіб для побудови складних додатків. Саме завдяки використанню Flash Player ці технології не мають конфлікту з різними браузерами та операційними системами, тому вони являють собою сучасні кросплатформені мови програмування.

У процесі виконання лабораторних робіт Ви ознайомитесь з основними можливостями цих технологій.


 


Лабораторна робота №1

Тема: «Створення анкети з різними стилями елементів та відслідковуванням подій. Використання класу Alert»

Мета: закріпити навички створювати елементи з різними стилями, об’являти та визивати функції, відслідковувати події та створювати вікна, що випливають (з використанням класу Alert).

Елементи теорії.

Елементи управління – це основні візуальні компоненти інтерфейсу користувача, такі як кнопки чи текст. Вони призначенні для керування додатком при роботі користувача. Основні з них: Button – виглядає і функціонує, як справжня кнопка (можна використовувати в якості перемикача завдяки властивості toggle), стан якої регулюється властивістю selected; Label – використовується, як мітка; TextInput – для введення строки тексту (властивість text дає можливість отримати, або задати значення строки, що відображається).

Функція – це фрагмент коду, що може бути використаний багаторазово. Розробник поміщує код ActionScript всередину функції, дає їй ім’я, а коли потрібно виконує цей код (посилається на функцію в необхідному місці).

Клас Alert відповідає за вивід вікна поверх додатку (за допомогою статичного методу show()).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)