АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №2

Читайте также:
  1. Архітектура та робота ОС Windows Linux
  2. АУДИТОРНА РОБОТА
  3. АУДИТОРНА РОБОТА
  4. Геодезичний контроль за будівельними роботами
  5. Енергія та робота річок
  6. І. Робота над поняттями (дефініціями).
  7. ІІ. Робота з класом.
  8. Індивідуальна робота
  9. Індивідуальна робота ЗФН - 49 годин
  10. ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА СТУДЕНТІВ
  11. КОМПЛЕКСНА КОНТРОЛЬНА РОБОТА
  12. КОНТРОЛЬНА РОБОТА

Тема: «Відслідковування події change. Використання зв’язаних даних»

Мета: удосконалити навички використання події change. Навчитися виконувати явне перетворювання типу даних, багаторівневе зв’язування (модель даних) у тому числі з глобальними змінними. Використовувати тег <mx:Binding/>.

Елементи теорії.

Подія change відбувається при виборі користувачем іншого об’єкту або зміні тексту елемента керування, наприклад NumericStepper чи TextInput.

Метод зв’язування даних являється однією з переваг Flex – він дозволяє легко оперувати інформацією. Це простий метод звертання до даних, що дозволяє відслідковувати їх зміни. Він являє собою спосіб передачі і використання даних всередині додатку. Для збереження виразів зв’язування в окремому місці (за межами тегів компонентів MXML) використовують тег <mx:Binding/>. Однією з переваг цього тегу є те, що він дає можливість задавати декілька джерел прив’язування до одного адресату. Тег <mx:Binding/> може розташовуватись у будь-якому місці коду між тегами відкриття та закриття Application, але тільки за межами контейнерів.

Flex також забезпечує зручність збереження структурованої інформації в моделі даних. Модель даних – це окремий об’єкт з деякою кількістю заданих властивостей, тобто спосіб збереження інформації в окремому місці. Його використання суттєво спрощує організацію коду. Вирази зв’язування, що використовуються всередині моделі, забезпечують багаторівневе зв’язування даних.

Порядок виконання роботи:

- У режимі Design виберіть об’єкти TextInput та Label. Задайте для них атрибути id. Зв’яжіть данні з використанням фігурних дужок {} таким чином, щоб атрибут text об’єкту Label містив довільну строчку символів та інформацію з атрибуту text об’єкту TextInput.

- Додайте до панелі об’єкт NumericStepper з обробником подій change, що визиває функцію.

- У тілі функції виконайте явне перетворення типу даних з value на String одним з трьох методів. Присвойте властивості text любого об’єкту (його можна зробити невидимим) значення, що було введене через NumericStepper.

 

Приклад: TextInput_ ім’я.text= NumericStepper_ ім’я.value.toString()

 

- Додайте отриману строчку до атрибуту text об’єкту Label, що отриманий у 1-му пункті.

- Створіть глобальну змінну типу String та зв’яжіть її з атрибутом text об’єкту TextInput за допомогою тегу <mx:Binding/>.

 

Приклад: <mx:Bnding destination="ім’я_змінної " source="input.text"/>

 

Destination – адресат прив’язування,

Source – джерело прив’язування.

- Виведіть на об’єкт TextArea данні, що були передані глобальній змінній.

- Створіть модель даних (тег <mx:Model/>) з багаторівневим зв’язуванням.

В окремих тегах задайте ім’я, прізвище, по батькові, вік, адресу, телефон користувача та підготуйте для виводу деякі з цих даних, використовуючи зв’язування {}.

Приклад:

<mx:Model id="model">

<info>

<name>

<firstname> { TextInput_ ім’я.text} </firstname>

<secondname> Ivanov </secondname>

<Person> {model.name.firstname} {model.name.secondname}</Person>

</name>

<age> { NumericStepper_ ім’я.value} </age>

<RR> {model.name.Person}, your age { model.age}</RR>

</info>

</mx:Model>

 

- Використайте обробник подій change для зміни кольору додатку на той, що вибрав користувач за допомогою об’єкту ColorPicker.

 

Приклад: change="setStyle('backgroundColor', ColorPicker_ ім’я.selectedColor)"

 

У результаті виконання роботи, ви отримаєте анкетну форму, в якій використовується модель даних, багаторівневе зв’язування даних та явне перетворення їх типу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)