АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Термінологічний словник

Читайте также:
  1. Вимоги до визначення поняття у словнику
  2. Він може перекласти цей текст без словника.
  3. Економічний словник
  4. Енциклопедичні словники, їх роль у навчанні та проф. діяльності.
  5. Етап автоматизації дій учнів з новими ЛО активного словника
  6. Завдання 4. Запишіть десять словників з Вашого фаху. Якими з них вам доводилося користуватися?
  7. Завдання, принципи та зміст словникової роботи
  8. КОРОТКИЙ ПОЛІТОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК
  9. КОРОТКИЙ словник ЛІТЕРАТУРОЗНАВЧИХ ТЕРМІНІВ
  10. КОРОТКИЙ СЛОВНИК МЕДИЧНИХ ТЕРМІНІВ
  11. Короткий словник політологічних термінів
  12. Короткий термінологічний словник

· Ацидофілін - кисломолочний продукт, виготовлений із пастеризованого коров"ячого молока за допомогою ацидофільної палички, молочно - кислого стрептокока, кефірних грибків. Готовий продукт має консистенцію сметани із запахом, що властивий культурі ацидофільної палички. Ацидофілін є засобом профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту. Ацидофільна паличка використовується для виготовлення ацидофільного молока, йогуртів та іншої молочної продукції.

· Вершки -молочний продукт, одержаний із молока шляхом сепарування, містить від 20 до 35% молочного жиру. Готові вершки –однорідна маса молочно-білого кольору із кремовим відтінком. Смак солодкуватий із присмаком пастеризації. Для потреб споживача молочні заводи виготовляють вершки різної жирності із додаванням цукру, ароматизаторів. Вершки є сировиною для виготовлення масла, сметани, морозива та інших продуктів. Термін зберігання вершків до 12 годин при температурі 80С.

· Закваски для кисломолочних продуктів - чисті культури мікроорганізмів, що застосовуються у виробництві кисломолочний продуктів, масла, сиру. У закваски можуть входити молочнокислий стептокок, болгарська паличка, ацидофільна паличка, ароматоутворюючі бактерії, спиртові дріжджі, пропіоновокислі і оцетовокислі бактерії.

· Зберігання сиру - комплекс виробничих заходів щодо продовження придатності до споживання сиру різних видів. Технологічними умовами необхідно забезпечувати наявність холодильних камер із підтримкою температури 0-60С. Термін зберігання кисломолочних сирів не може перевищувати 36 годин. Сичужні (тверді сири) досягають повної зрілості через 1,5-2 місяці за умов їх зберігання у спеціально обладнаних сховищах із температурою 2-30С і відносною вологістю 85-900С. Термін зберігання твердих сирів складає 6-12 місяців.

· Кефір харчовий дієтичний кисломолочний продукт, виготовлений з молока із застосуванням кефірних грибків або чистих культур, спеціально підібраних для цієї мети, поділяють на жирний і знежирений (3,2%, 2,5%, 1,0%) із додаванням вітаміну С. Зберігають кефір при температурі не вище 80С не більше однієї доби.

· Кисломолочні сири - група сирів та сирних продуктів, що одержують сквашуванням молока закваскою з молочнокислих бактерій або сичужного ферменту. Готові кисломолочні сири молочно-білого або кремового відтінку. Вміст молочного жиру може складати 18% (жирні сири), 9% (напівжирні) і 1% (знежирені). Із кисломолочних сирів виготовляють сирки, сиркову масу, торти, креми тощо.

· Простокваша - харчовий дієтичний кисломолочний продукт, що виготовляється з пастеризованого молока, яке сквашують додаванням чистої культури молочно-кислих бактерій. В Україні виготовляють українську простоквашу (ряжанку), звичайну простоквашу, ацидофільну та інші.

План семінару – дискусії (ділова гра)

1. Асортимент і якість кисломолочної продукції, що виготовляється переробними підприємствами України та її відповідність чинним стандартам.

2. Технологія виробництва кисломолочної продукції з дієтичними і лікувальними властивостями.

3. Оцінка морозива за показниками якості і безпеки для споживання, що пропонується для споживання в торговельній мережі супермаркетів і кондитерських закладів

4. Сучасні технології виробництва високоякісних кисломолочних сирів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)