АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цитати про Єрусалим

Читайте также:
  1. Цитати про багатство
  2. Цитати про владу та закон
  3. Цитати про місце людини в природі та вегетаріанство
  4. Цитати про мудрість
  5. Цитати про п’янство, вживання вина та алкоголізм
  6. Цитати про сім’ю та близьких
  7. Цитати про сміливість

Наступні рядки проливають світло на вмотивованість хрестоносців при здійсненні хрестових походів:

«І прийшов до мене один з семи ангелів, у яких було сім чаш, на­повнених сімома останніми пока­раннями, і сказав мені: піди, я покажу тобі жону, наречену Агн­ця. І возніс мене в дусі на вели­ку й високу гору, і показав мені велике місто, святий Єрусалим, який сходив з неба від Бога» (Одкровення святого Іоана Богослова 21:9-10)

«Стіна його побудова­на з яспису, а місто було - чисте золото, подібне до чистого скла. Підвалини стіни міста прикра­шені всяким коштовним камін­ням: підвалина перша яспис, дру­га сапфір, третя халкидон, четве­рта смарагд, п’ята сардонікс, шоста сердолік, сьома хризоліт, восьма берил, дев’ята топаз, деся­та хризопраз, одинадцята гіацинт, дванадцята аметист» (Одкровення святого Іоана Богослова 21:18-20)

Місто з чистого золота могло звабити на подвиги багатьох людей, не кажучи вже про вічне життя, яке обіцяла церква за вірність їй:

«І ось один законник встав і, спокушаючи Його, сказав: Учите­лю, що зробити мені, щоб успад­кувати життя вічне? Він же ска­зав йому: в законі що написано? Як читаєш? Він сказав у відпо­відь: люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією силою твоєю, і всім розумом твоїм, і ближнього твого - як самого себе. Ісус сказав йому: правильно ти відповідав; так роби - і будеш жити». (Від Луки святе благовістування 10:25-28)

«Та для того я й помилуваний, щоб Ісус Христос на мені першому пока­зав усе довготерпіння, як приклад для тих, які будуть вірувати в Нього, для життя вічного» (Перше послання до Тимофія святого апостола Павла 1:16)

«І побачив я престоли і тих, хто сидить на них, яким дано було судити, і душі обезглавлених за свідчення Ісуса і за слово Боже, які не поклонились звірові, ні об­разу його, і не прийняли начер­тання на чоло своє і на руку свою. Вони ожили і царювали з Хрис­том тисячу років. Інші ж з по­мерлих не ожили, доки не скін­читься тисяча років. Це - перше воскресіння. Блаженний і свя­тий, хто має участь у воскресінні першому: над ним смерть друга не має влади, але вони будуть свя­щениками Бога і Христа і будуть царювати з Ним тисячу років» (Одкровення святого Іоана Богослова 20:4-6)

«І побачив я мертвих, малих і великих, що стояли перед Богом, і книги розкриті були, й інша кни­га розкрита, яка є книга життя; і судимі були мертві за написаним у книгах, згідно з ділами своїми» (Одкровення святого Іоана Богослова 20:12)

«Блаженні ті, які до­тримуються заповідей Його, щоб мати їм право на дерево життя і ввійти в місто воротами» (Одкровення святого Іоана Богослова 22:14)

В Біблії є також згадування про місце під назвою Нефтай, або Нефтар, в якою священики сховали вогонь, який виявився водою. Назва цього місця цілком могла послужити для введення в обіг слова «нафта», яке послужило назвою відповідному ресурсу:

«Коли ця подія стала відомою, і донесено було цареві персів, що у тім місці, де переселені священики сховали вогонь, виявилася вода, якою Неємія і ті, що були з ним, освятили жертви; цар, після дослідження справи, відгородив це місце, як свя­щенне. І тим, до кого цар благо­волив, він роздавав багато дарів, які сам одержував. Ті, що були з Неємією, прозвали це місце Нефтар, що означає: “очищення”; багатьма ж на­зивається воно Нефтай» (Друга книга маккавейська 1:33-36)

Про велетнів

«У той час були на зем­лі велетні, особливо ж з тих часів, коли сини Божі стали входити до дочок людських, і вони стали наро­джувати їм: це сильні, спрадавна славні люди» (Перша книга Мойсея. Буття 6:4)

«Не від юнаків упав сильний їх, не сини титанів уразили його, і не рослі ве­летні налягли на нього, але Юдиф, дочка Мерарії, красою лиця свого погубила його» (Книга Юдифі 16:6);

«І розпускали недобрі чутки про землю, яку вони огляда­ли, між синами Ізраїлевими, гово­рячи: земля, яку проходили ми для огляду, є земля, що поїдає тих, що живуть на ній, і весь народ, який ми бачили на ній, люди високі на зріст; там бачили ми і велетнів, синів Енакових, від велетенського роду; і ми були в очах наших перед ними, як сарана, такими ж були ми й в очах їхніх» (Четверта книга Мойсея. Числа 13:33-34).

«Бо і спочатку, коли знищувані були гор­ді велетні, надія світу, керована Тво­єю рукою, використавши корабель, залишила світу сім’я роду» (Книга премудрости Соломона 14:6)

«Не умилостивився Він над древніми велетнями, які у надії на силу свою зробилися від­ступниками» (Книга премудрости, Ісуса сина Сирахового 16:8)

«Там були від початку славні велетні, дуже великі, хоробрі на вій­ні. Але не їх обрав Бог, і не їм від­крив путі премудрости» (Книга пророка Варуха 3:26)

«Ти колись погубив тих, що чинили беззаконня, між якими були велетні, що сподівалися на силу і зухвалість, і навів на них безмірну воду» (Третя книга маккавейська 2:4)

Про дух та душу

«Хто любить душу свою, погубить її, а хто ненавидить душу свою у світі цьому, збереже її в життя вічне» (Від Іоана святе благовістування 12:25)

«Коли ж прийде Утішитель, Якого Я пошлю вам від Отця, Дух істини, Який від Отця виходить, Він буде свідчити про Мене» (Від Іоана святе благовістування 15:26)

«Бо ті, що живуть за плоттю, думають про тілесне, а ті, що живуть за духом, - про духов­не» (Послання до римлян святого апостола Павла 8:5)

«Я говорю: духом живіть, і ви не будете чинити похоті плотсь­кої, бо плоть бажає противного духові, а дух - противного плоті: вони одне одному противляться, так що ви не те робите, чого хо­тіли б. Якщо ж дух вас прова­дить, то ви не під законом» (Послання до галатів святого апостола Павла 5:16-17)

«Коли ж прийде Він, Дух істини, то наставить вас на всяку істину; бо не від Себе говоритиме, а буде говорити те, що почує, і майбутнє звістить вам» (Від Іоана святе благовістування 16:36)

Висновок

Результати цієї роботи показали, що християнство та релігійний тип мислення є безглуздим та хибним методом пізнання реальності та всесвіту.

Ісус був сонячним божеством гностичної християнської секти. Так само як і багато інших язичницьких богів він був міфічною особою. Історія про Ісуса Христа є звичайною астрономічною алегорією.

Само ж християнство як і більшість інших релігій не має ні історичних ні наукових підстав щодо доречності та доцільності їх застосування у якості духовних чи соціальних основ для суспільства. Християнство разом з іншими подібними теологічними вченнями є історичним обманом. Ці релігії служать для того, щоб відірвати людський вид від природного світу та перешкодити йому пізнавати світ та істину.

«Діти! Бережіть себе від ідо­лів. Амінь»

(Перше соборне послання святого апостола Іоана Богослова 5:21)

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)