АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цитати про владу та закон

Читайте также:
  1. A. закономерности саморегулирования физиологических функций в норме
  2. a. Чи ця міра була передбачена законом та переслідувала законну мету
  3. G Дотримуватись законів країни, в якій реалізують бізнес.
  4. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  5. II. ЗАКОНЫ УБЕЖДЕНИЯ
  6. II. Первый закон термодинамики
  7. III. Законодавство в Українській Народній Республіці
  8. III. ЗАКОНЫ КОЛОРИТА
  9. IV. Об изменениях в законах о браке, семье и опеке .
  10. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  11. XI Про Закони
  12. XXXI. ПОСЛЕЗАКОНИЕ

«Ісус відповів: ти не мав би наді Мною ніякої вла­ди, якби не було тобі дано звище. Тому більший гріх на тому, хто видав Мене тобі» (Від Іоана святе благовістування 19:11)

«А ви зневажили бідного. Хіба не багаті утискують вас і хіба не вони тягнуть вас на суди?» (Соборне послання святого апостола Якова 2:6)

«Закон же прийшов, щоб збільшилось злочинів» (Послання до римлян святого апостола Павла 5:20)

«Законом я вмер для закону, щоб жити для Бога. Я співрозп’явся Христові» (Послання до галатів святого апостола Павла 2:19)

«А до пришестя віри ми були замкнені під охороною зако­ну, до того часу, як належало від­критися вірі. Тому закон був ви­хователем, який вів нас до Хрис­та, щоб нам виправдатися вірою; коли ж прийшла віра, ми вже не під вихователем» (Послання до галатів святого апостола Павла 3:23-24)

«Бо весь закон в одному слові міститься: “Люби ближньо­го твого, як самого себе”» (Послання до галатів святого апостола Павла 5:14)

Як ми можемо бачити з цих рядків, дотримання законів не є прерогативою в християнстві. Сам Ісус виступає у ролі борця з устояним порядком речей, тобто борця з системою. Ринкова економіка та сучасний капіталізм навряд чи б йому сподобалися:

«І ввійшовши у храм, почав виганяти тих, що в ньому продава­ли і купували, кажучи їм: на­писано: дім Мій є дім молитви, а ви зробили його вертепом розбій­ників» (Від Луки святе благовістування 19:45-46).

«І знайшов, що в храмі продавали волів, овець і голубів, і сиділи міняльники грошей. І, зробивши бич з вірьовок, вигнав з храму всіх, овець і во­лів; і розсипав гроші міняльни­ків, а столи їхні поперекидав. І сказав продавцям голубів: візь­міть це звідси і не робіть дому Отця Мого домом торгівлі» (Від Іоана святе благовістування 2:14-16)

«І увійшов Ісус у храм Божий і вигнав усіх, що продавали і ку­пували в храмі, і поперевертав столи міняйл і лави тих, що про­давали голубів» (Від Матвія святе благовістування 21:12)

Також цікавим є згадування про двадцять чотири старці, які нібито керують світом поряд з Богом:

«І навколо престолу двадцять чотири престоли; а на престолах бачив я двадцять чо­тири старці, які сиділи й одягне­ні були в білий одяг та мали на головах своїх золоті вінці» (Одкровення святого Іоана Богослова 4:4)

В книзі Апокаліпсису згадується про жону з вінцем із дванадцяти зірок:

«І з’явилося на небі вели­ке знамення: жона, оповита сонцем; під ногами її місяць і на голові її вінець з дванадцяти зі­рок» (Одкровення святого Іоана Богослова 12:1)

Іронічним є збіг кількості зірок цього вінця з кількістю зірок на прапорі Європейського Союзу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)