АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цитати про сім’ю та близьких

Читайте также:
  1. Порівняння однакових або близьких за значенням слів у різних мовах
  2. Цитати про багатство
  3. Цитати про владу та закон
  4. Цитати про Єрусалим
  5. Цитати про місце людини в природі та вегетаріанство
  6. Цитати про мудрість
  7. Цитати про п’янство, вживання вина та алкоголізм
  8. Цитати про сміливість

«А іншо­му сказав: іди за Мною. Той ска­зав: Господи, дозволь мені перше піти і поховати батька мого. Але Ісус сказав йому: залиш мертвим ховати своїх мерців; а ти йди, бла­говісти Царство Боже. І ще ін­ший сказав: я піду за Тобою, Гос­поди, тільки дозволь перше мені попрощатися з домашніми моїми. Але Ісус сказав йому: жоден, хто поклав руку свою на рало і озира­ється назад, не придатний для Царства Божого» (Від Луки святе благовістування 9:59-62).

«Він же, бажаючи виправдати себе, сказав Ісусові: а хто ж мій ближ­ній? На це Ісус сказав: один чоловік ішов з Єрусалима до Єрихона і потрапив до рук розбійни­ків, які зняли з нього одяг, пора­нили його і відійшли, залишив­ши його ледве живого. Випад­ково один священик проходив тією дорогою і, побачивши його, пройшов мимо. Так само і ле­вит, що був на тому місці, піді­йшов, подивився і пройшов мимо.

Якийсь же самарянин, проїжд­жаючи, натрапив на нього і, по­бачивши його, змилосердився; і, підійшовши, перев’язав йому рани, поливши оливою і вином; і, посадивши його на свого осла, привіз його до заїжджого двору і потурбувався про нього; а на другий день, відходячи, вийняв два динарїї, дав господареві заїж­джого двору і сказав йому: подбай про нього; і якщо витратиш на нього більше, я, коли повертати­мусь, віддам тобі. Отже, кого з тих трьох вважаєш ти ближнім того, хто потрапив до рук розбійників?

Він сказав: того, який змилосер­дився над ним. Тоді Ісус сказав йому: іди і ти роби так само» (Від Луки святе благовістування 10:29-37).

«Чи думає­те ви, що Я прийшов дати мир землі? Ні, кажу вам, а розділен­ня. Бо віднині п’ятеро в одному домі розділені: троє проти двох, і двоє проти трьох. Розділиться батько з сином, і син з батьком; мати з дочкою, і дочка з матір’ю; свекруха з невісткою своєю, і не­вістка з свекрухою своєю» (Від Луки святе благовістування 12:51-53)

«І сказав: заради цього залишить чоловік батька свого й матір і з’єднаєть­ся з жінкою своєю, і будуть обоє однією плоттю» (Від Матвія святе благовістування 19:5)

«А я хочу, щоб ви були без турбот. Неодружений турбується про Господнє, як догодити Господеві; а одружений турбується про мирське, як догодити жінці. Різниця є між заміжньою і діви­цею: незаміжня турбується про Господнє, як догодити Господеві, щоб бути святою і тілом і духом; а заміжня піклується про мирсь­ке, як догодити чоловікові» (Перше послання до коринф’ян святого апостола Павла 7:32-34)

«Хочу також, щоб ви дізналися, що всякому чо­ловікові голова Христос; голова жінці - чоловік, а голова Христу- Бог» (Перше послання до коринф’ян святого апостола Павла 11:3)

«Бо не чоловік від жінки, а жінка від чоловіка; і не чоловік був створений для жінки, а жінка для чоловіка» (Перше послання до коринф’ян святого апостола Павла 11:8-9)

«Тому залишить чоловік батька свого і матір і пристане до жінки своєї, і будуть двоє одна плоть» (Послання до ефесян святого апостола Павла 5:31)

«І ви, батьки, не роздратовуйте дітей ваших, а ви­ховуйте їх у вченні і наставлянні Господньому» (Послання до ефесян святого апостола Павла 6:4)

«Діти, бу­дьте слухняні батькам вашим у всьому, бо це благоугодне Госпо­деві. Батьки, не роздратовуйте дітей ваших, щоб вони не падали духом» (Послання до колосян святого апостола Павла 3:20-21)

«Бо спершу був створений Адам, а потім Єва; і не Адам був спо­кушений; а жінка, спокусившись, вдалася до переступу; а втім, спасеться через народження дітей, якщо буде у вірі й любові та в святості з цнотою» (Перше послання до Тимофія святого апостола Павла 2:13-15)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)