АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ

Читайте также:
  1. C. Забезпечення прохідності дихальних шляхів при підозрі на травну голови і хребта
  2. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  3. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. А.3.3.5. Анестезіологічне забезпечення кесарева розтину.
  5. Аналіз зміни рівноваги у моделі AD-AS.
  6. Аналіз обсягів виробництва продукції
  7. Аналіз обсягів виробництва та асортименту продукції
  8. Аналіз обсягу виробництва та реалізації основних видів продукції
  9. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  10. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  11. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  12. Аналітичний контроль виробництва

5.1. Жоден трудовий договір (угода, контракт), що укладається підприємством з працівниками, не може суперечити цьому Колективному договору таким чином, щоб в порівнянні з останнім, права і інтереси працівника в трудовому договорі (угоді, контракту) були будь-яким чином погіршені. У випадку виникнення такого протиріччя, відповідні положення трудового договору (угоди, контракту) визнаються не чинними.

5.2. Адміністрація підприємства не має права вимагати від працівника виконання роботи, що не обумовлена трудовими договорами (угодами, контрактами). Підприємство зобов'язане передбачити в контракті або розробити і затвердити для кожного працівника його функціональні обов'язки, ознайомити його з ними і вимагати лише їх виконання. В складі функціональних обов'язків або в контракті може бути передбачено виконання одним з працівників обов'язків іншого працівника тільки у випадку тимчасової відсутності останнього в зв'язку з хворобою, відпусткою або з інших поважних причин, при чому такі обов'язки можуть покладатись на іншого робітника тільки за додаткову плату і з урахуванням його реальної можливості виконувати їх, мається на увазі урахування необхідної професіональної підготовки та зайнятості під час виконання основних обов'язків.

5.3. Кожен працівник повинен добросовісно та якісно виконувати свої обов'язки, працювати чесно і добросовісно, дотримуватися дисципліни праці, своєчасно і точно виконувати розпорядження власників та уповноважених ними осіб, дотримуватися трудової та технологічної дисципліни, вимоги нормативних актів охорони праці, дбайливо відноситись до майна власників, на прохання адміністрації негайно надавати звіти про виконання своїх конкретних обов'язків.

5.4. Працівники можуть бути звільнені з підприємства у випадку змін в організації виробництва, під час скорочення чисельності або штату. У цих випадках вони персонально попереджаються адміністрацією про майбутнє звільнення не пізніше ніж за два місяці.

Про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці. При вивільненні працівників у випадках зміни в організації виробництва і праці враховується переважне право на залишення на роботі, передбачене законодавством.

Одночасно з попередженням про звільнення у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці власник або уповноважений ним орган пропонує працівникові іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації. При відсутності роботи за відповідною професією чи спеціальністю, а також у разі відмови працівника від переведення на іншу роботу на тому ж підприємстві, в установі, організації працівник, за своїм розсудом, звертається за допомогою до державної служби зайнятості або працевлаштовується самостійно. Водночас власник або уповноважений ним орган доводить до відома державної служби зайнятості про наступне вивільнення працівника із зазначенням його професії, спеціальності, кваліфікації та розміру оплати праці. У цьому випадку працівникові виплачується вихідна допомога в розмірі, не менше місячного заробітку

5.5. Звільнення працівників допускається тільки після використання усіх можливостей, як тих що маються так і додаткових для забезпечення зайнятості на підприємстві.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)