АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 1. Особливості вставки рисунків і діаграм у документ

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. V. Оголошення домашнього завдання.
  6. VI. Домашнє завдання
  7. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  8. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  9. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  10. Аграрні відносини, їх зміст та особливості.
  11. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  12. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ

РОЗДІЛ 3. КОМП’ЮТЕРНА ТЕХНІКА

Завдання 1. Особливості вставки рисунків і діаграм у документ.


Завдання 1. Особливості вставки рисунків і діаграм у документ.

1. Об'єкти Word
Якщо в документі Word (або будь-якого іншого додатку) є вставлений об'єкт, то Word (або інше додаток) називають додатком-клієнтом, а створило об'єкт додаток називають додатком-сервером, або додатком-джерелом, або вихідною програмою. Основними особливостями об'єктів (при певній настройці параметрів) є: • Можливість виклику з-посеред Word вихідної програми для редагування об'єкта.
• Можливість відображення в об'єкті, що представляє частину якого-небудь файлу, останніх змін, виконаних вихідною програмою незалежно від роботи Word.
• Можливість розміщення об'єкта в будь-якому місці на сторінці.
• Можливість різних варіантів обтікання об'єктів звичайним текстом.
• Можливість розміщення на сторінці об'єктів і звичайного тексту як би в різних площинах, один під іншим, подібно карткам з малюнками і текстами на столі, причому ці картки з малюнками і текстами (якщо продовжити аналогію) або непрозорі, або прозорі.
Об'єкти можуть створюватися і редагуватися як у вікнах вихідних програм (наприклад, Paint, PowerPoint, Word, Excel), так і у вікні Word (наприклад, WordArt), в якому при цьому змінюються меню та / або панелі інструментів. Об'єкти можуть створюватися і з готових файлів. Для всіх об'єктів правила вставки, переходу до редагування і багато засобів форматування у середовищі Word однакові. Вони будуть розглянуті в першу чергу. Що стосується створення в середовищах вихідних програм оригіналів вставляються об'єктів, то тут буде приділено увагу лише графічним засобам Word.

2. 2.1. Вставка і збереження малюнка
Команда Об'єкт (Object) Вставка (Insert) у вікні програми Word дозволяє вставити малюнок, який можна буде редагувати надалі за допомогою програми, в якій він створювався.
Для вставки малюнка встановите курсор на місце вставки, вкажіть у меню Вставка (Insert) команду Малюнок (Picture) і виберіть одну з команд: Картинки (Clip Art), З файлу (From File), сo сканера або камери (From Scanner or Camera), Організаційна діаграма (Organization Chart). Створити малюнок (New Drawing), Автофігури (AutoShapes), Об'єкт WordArt (WordArt), Діаграма (Chart).
Для використання деяких форматів файлів необхідно встановити спеціальні графічні фільтри. Всі графічні фільтри автоматично встановлюються лише при повній установці Word. Ви можете переглянути, які фільтри для малюнків встановлені на вашому комп'ютері, вибравши в меню Вставка (Insert) команду Малюнок (Picture), З файлу (From File). У діалоговому вікні Додавання малюнка (Insert Picture) відкрийте список Тип файлу (Files of Type). Для перегляду малюнків в діалоговому окнеДобавленіе малюнка, відкриваючи файлів, натисніть кнопку Вистави (Views) на панелі інструментів і виберіть в списку Ескізи (Thumbnails) або Перегляд (Preview).
При збереженні документа, що містить малюнки, Word автоматично підбирає для кожного графічного зображення оптимальний формат файлу [3]. При бажанні ви можете самі задати ці параметри.
2.2. Вставка картинки з колекції
У Word 2000 включена нова колекція кліпів, що містить всілякі малюнки, фотографії, звукові файли і відеокліпи.
Для перегляду картинок, представлених в області завдань Колекція кліпів натисніть кнопку Почати. Наведіть покажчик миші на що цікавить вас. Після клацання кнопки праворуч від виділеної картинки відкривається контекстне меню, що дозволяє вставити, копіювати, видалити і т.д. картинку.
Заслання Картинки на вузлі Office Online дозволяє вставити кліп із спеціального сервера Microsoft, якщо у вас є доступ до Інтернет. Після клацання заслання Упорядкувати картинки вам запропонують систематизувати кліпи мультимедіа на диску вашого комп'ютера і покажуть список колекцій.

3. 2.4. Вставка діаграм
Сприймати інформацію, що міститься в документі, набагато легше, якщо він включає діаграми, таблиці та ілюстрації. Діаграма Microsoft Graph (MS Graph) дозволяє створювати і вбудовувати в тексти таблиці і діаграми.
Щоб вбудувати в Word-документ об'єкт (діаграму) з MS Graph, слід встановити курсор у позиції вставки і викликати команду Об'єкт меню Вставка.
У діалоговому вікні вставки об'єкта, в списку типів об'єктів потрібно вибрати елемент Діаграма Microsoft Graph. Після натискання кнопки ОК відкриється вікно програми MS Graph, що містить деяку діаграму:
У цьому вікні розташовано два вікна: вікно таблиці і вікно діаграми.
Діаграма, створена в MS Graph, в будь-який момент відповідає даним в таблиці. За своїм бажанням користувач може змінити тип діаграми. Для цього необхідно вибрати команду Тип діаграми в меню Діаграма. У діалоговому вікні Тип діаграми вказати тип діаграми (лінійна, кругова і т.д.) і натиснути кнопку ОК.
Може виникнути необхідність змінити не тільки тип діаграми, але і шрифт. Для зміни шрифту потрібно виконати подвійне клацання всередині легенди.
У результаті на екрані з'явиться діалогове вікно Формат легенди, що містить розділ Шрифт.
Відкривши його, користувач отримає можливість обрати гарнітуру шрифту, його кегль, накреслення і т.д.
Діалогові вікна для форматування інших елементів діаграми відкриваються таким же способом - подвійним клацанням миші на потрібному елементі.
Щоб вставити отриману діаграму у Word-документ, слід клацнути в документі (поза діаграми). У результаті діаграма буде вставлена ​​в документ. Розміри діаграми можна змінювати за допомогою маркерів прямо в документі.
Для зміни діаграми потрібно маркувати її і виконати подвійне клацання, щоб відкрити прикладну програму MS Graph. Після внесення змін і повернення документ всі зміни відіб'ються в ньому автоматично.

 

 


 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)