АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Економічна інтерпретація коефіцієнта еластичності

Читайте также:
  1. III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків
  2. VI. ЕКОНОМІЧНА САМОСТІЙНІСТЬ
  3. Адміністративно-командна економічна система
  4. Визначите, як динаміка коефіцієнта оборотності впливає на прибуток підприємства.
  5. Власність як юридична і як економічна категорія.
  6. Вплив зовнішньої торгівлі на ВВП: графічна інтерпретація, гранична схильність до імпорту, мультиплікатор видатків у відкритій економіці.
  7. Глава 2 Економічна система
  8. Грошова Пр: сутність, ліквідність грошових активів, грошові агрегати, графічна інтерпретація.
  9. Грошова та економічна реформи
  10. ҐРУНТОВО-КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ТА ОРГАНІЗАІДЙНО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСПОДАРСТВА
  11. Державна економічна політика та її основні напрями
  12. Економічна активність держави. Державні доходи та видатки.

З метою розширення можливостей економічного аналізу явища використовується коефіцієнт еластичності , який вимірюється у відсотках і показує, на скільки відсотків змінюється в середньому результативна ознака при зміні факторної ознаки на 1%.

Середні значення і наведені в таблиці описових статистик (ЛР-1, Лист 1, табл. А.1.3).

Розрахунок коефіцієнта еластичності:

=.... _________ =.....%

Висновок:

Значення коефіцієнта еластичності КЕ =..... показує, що при збільшенні факторної ознаки Вартість активів на 1% значення результативної ознаки Фінансовий результат збільшується (зменшується) в середньому на....%.

6.3. Економічна інтерпретація залишкових величин еi

Кожен із залишків характеризує відхилення фактичного значення yi від теоретичного значення розрахованого за побудованою регресійною моделлю і, який визначає яке середнє значення слід очікувати, коли чинник Х набуває значення xi.

Аналізуючи залишки, можна зробити ряд практичних висновків, що стосуються фінансового результату банків.

Значення залишків i (таблиця залишків з діапазону А98:С128) мають як позитивні, так і негативні відхилення від очікуваного в середньому обсягу фінансового результату (які у результаті врівноважуються, тобто ).

Економічний інтерес представляють найбільші розбіжності між фактичним фінансовим результатом yi і очікуваним усередненим фінансовим результатом .

Висновок:

Згідно таблиці залишків максимальне перевищення очікуваного середнього фінансового результату мають _________ банки – а саме.., …….,..............., а максимальні негативні відхилення - _________ банки..,.., ………….................................................................................................................

Саме ці ________ банків підлягають подальшому економічному аналізу для з'ясування причин найбільших відхилень фінансового результату від очікуваних і виявлення резервів зростання прибутковості їх діяльності.

Завдання 7. Знаходження найбільш адекватного нелінійного рівняння регресії за допомогою засобів інструменту Майстер діаграм.

Рівняння регресії і їх графіки побудовані для 3-х видів нелінійної залежності між ознаками і представлені на діаграмі (Рис. А.2.1) Робочого файлу.

Рівняння регресії і відповідні ним індекси детермінації R2 наведені в табл. 2.2 (при заповненні даної таблиці коефіцієнти рівнянь необхідно указувати не в комп'ютерному форматі, а в загальноприйнятій десятковій формі чисел).

Таблиця 2.2


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)