АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основи функціонування фінансової системи Великої Британії

Читайте также:
  1. II етап-1993 р. - липень 1994 р. (етап початку масової малої та великої (акціонування) приватизації (роздержавлення), або законо-декрето-указовий період)
  2. IV. Настільні видавничі системи.
  3. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  4. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  5. Аналіз відносних показників фінансової стійкості
  6. Аналіз запасу фінансової стійкості (зони безпеки) підприємства
  7. Аналіз платоспроможності (фінансової стійкості) підприємства, 2009-2010 рр.
  8. Аналіз ринкової і фінансової стійкості. Типи фінансової стійкості підприємств
  9. Аналіз фінансової стійкості підприємства
  10. Аналіз фінансової стійкості підприємства.
  11. АУДИТ ІСТОРИЧНОЇ ФІНАНСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
  12. Аудит та огляд фінансової звітності та іншої історичної фінансової інформації.

Держ бюдж містить: Консолідований фонд (бюджет поточних доходів та витрат); Національн фонд позик (капітальний бюджет).

Осн част бюдж Конс фонд( дох є податк надх(осн місце ПДФО,податок на соціальне страхування працедавці і робітн, п од на реєстрацію авто,ПДВ 17,5%подато к на прибуток корпорацій – 30%, для малих підприємств-19%.

Витрати Кон фонду: 1) щорічно затверджувані Парламентом;2)для пост обслуг, не розглянуті в Парламенті.

У затверджувані витрати входять: військ асигнування;цивільні статті:витрати на втручання в ек;трансферти місц органам влади;витрати на утрим держ апарату;соц;внески в бюджети Європ країн. Витрати для постійного обслуговування вкл: утримання королеви та її найближчих родичів. Національний фонд позик

Дохідна частина ств за рахунок відсотків, які надходять від державних корпорацій і місцевих органів влади за надані Казначейством довгострокові кредити, прибутки емісійного департаменту Банку Англії.

Витрати Національного фонду позик включають відсотки по державному боргу і керуванню ним, довгострокові кредити на капітальні вкладення державним корпораціям і місцевим органам влади. Основними борговими зобов'язаннями уряду Великої Британії є облігації “джилтс”, що не мають ризику дефолту. Найбільшими власниками облігацій „джилтс” є пенсійні фонди і страхові компанії, які спеціалізуються на страхуванні життя.

Позабюджетні державні фонди, як і державний бюджет, є складовою частиною фінансової системи Великобританії. Серед них найбільше значення мають соціальні і науково-дослідні фонди. Соціальні фонди акумулюють ресурси, що призначені для здійснення соціальних послуг населенню. Джерела формування фондів:традиційні У Великій Британії ставки внесків коливаються від 5,7% до 9% в залежності від доходу. Платежі із соціального фонду здійснюються в наступних напрямках: допомога “суспільної підтримки”, що передбачає допомогу людям при переселенні, створенні господарства на новому місці проживання, компенсацію транспортних витрат; кризові позики, що призначені для допомоги громадянам у випадках небезпеки для їх здоров'я і життєдіяльності, у випадках стихійного лиха чи інших надзвичайних ситуацій.фонд національних корпорацій по розвитку досліджень. формуються за рахунок доходів від продажу ліцензій на право використання винаходів. Держава надає фонду безтермінові позики і щорічні субсидії. Напрямки використ: капітальні вкладення приватних підприємств, що займаються науковою розробкою проблем і впровадженням її рез в-во; дослідження, що проводяться в лабораторіях державних університетів, національних і приватних компаніях і доводяться до промислового освоєння.

За рахунок коштів спеціальних позабюджетних фондів фінансується 1/3 державних видатків. МБ:бюджети графств і округів. Місцеві бюджети в Великій Британії формуються за рахунок: податкові надходження, податок на житло;податок на рухоме майно;неподаткові надходження;місцеві займи;субсидії центрального уряду.

Видатки місцевої влади складають близько чверті державних видатків. Основними видатками є фінансування освіти; охорони правопорядку, соціальних послуг, охорони навколишнього середовища.

ДЕрж підприєм:Казенні є переважною формою,діяльність підпорядкована уряду(з націоналізованих галузей виробництва, а саме: вугільної; газової; енергетики, залізничного та повітряного транспорту, поштового відомства.)

Деякі з державних корпорацій не вносять податок на прибуток (Національне управління вугільної промисловості, Управління британської залізниці) внаслідок незначного прибутку. Це обумовлено політикою цін на їх продукцію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)