АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об’єктивна необхідність і сутність страхового захисту. Страхові фонди як джерело забезпечення страхового захисту

Читайте также:
  1. C. Забезпечення прохідності дихальних шляхів при підозрі на травну голови і хребта
  2. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  3. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  4. А.3.3.5. Анестезіологічне забезпечення кесарева розтину.
  5. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  6. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  7. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  8. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  9. Банківська система та грошовий мультиплікатор: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кільк-на визначеність грош. мульт-ра.
  10. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  11. Банківська система; депозитний та грошовий мультипликатори: елементи розподілу депозитних грошей, сутність та кількісна визначеність депозитного та грошового мультиплікатора.
  12. Безробіття, його сутність і види. Закон Оукена.

Ризик як істор.категорія виник на поч..цивілізації і його походження поясн.з відчуттям страху, небезпеки,нещастя,знищення.Як екон.категорія–виник з появою товарно-грош.відносин і від обр.подію яка відбулась чи ні.Ризик-можливість виникнення збитку внаслідок дії переважно зовн.факторів,які при оцінці ситуації були відсутні або невідомі,та вплив яких може змін.ймовір.досягнення бажаного результату.1)Причини ризиків:природні,антропогенні.2)Об’єкти ризику:майнові,особові3)Наслідки:чисті, спекулятивні 4)Величина збитків:звичайні,малі, середні,великі,катастроф. 5)Можливість настання:потенційні,реальні, реалізовані події 6)Можливості страх.ризиків:ті,що підлягають страх і ті що ні.

Страх.ризик–такий ризик,який підлягає вимірюванню,оцінці з позиції ймов.настання страх.події та кіл-них хар-к можливого збитку.Основні критерії:1)можливий2)випадковий хар-р3)настання страх.випадку як реалізація ризику на повинна бути пов’яз.з волевиявленням особи4)факт настання страх.випадку повинен бути невідомий у часі і просторі5)наслідки реалізації ризику повинні бути об’єкт.виміряні і оцінені.

Страх.захист–ек.відносини,пов’яз.з попередж.локалізацією руйнівних наслідків стих.лих, а також із безумов.відшкодуванням завданих збитків.Ознаки:1)ймовір.хар-р виникнення стих.лиха або ін. прояву його негатив.лиха2)вираж.втрат в натур.або грош.формі3)об’єкт.необхідність компенсації втрат4)реалізація заходів попередж.та пом’якш.наслідків конкретн.страх.події.

Страх.фонд–сук-сть виділених та зарезервованих запасів матер.благ,що призначені для здійснення страх.захисту.Мета:відновлення та стабілізація ситуації.Централіз.фонд–сук-сть грош.коштів,які знаходь.в розпорядженні держави, адмін.-територіальної одиниці і признач.для відшкодування збитків,усунення наслідків стихійних лих, великих техног.аварій, ін.страх.подій шляхом перерозподілу заг.держ.ресурсів.Фонд самострахування– форм.децентраліз.методом,на рівні госп.суб’єкта,його метою є подолання тимчасових труднощів та відшкодування втрат виробництва при настанні страх.випадку шляхом використ.власних ресурсів і має як правило грош.форму.Недоліки:1)дорога форма страх.захисту,оскільки суб’єкт госп.повинен витрач.кошти на створ.страх.резервів у повному обсязі,що зменш.його фінан.можливості.2)відволікання значних фінан.ресурсів з виробн..процесу для форм.страх.фонду, джерелом якого є чистий прибуток,значно зменш.рентабельність суб’єкта господарюв.3)самострахування вимагає кваліфік.управління резервними фондами.

Страх.фонд страховика–форм.в кожній страх.компанії у вигляді страх.резервів у грош.формі, за рахунок внесків страхувальників.Цільове призначення:відшкодув.збитків у разі настання страх.випадку.До основних принципів функціон.страх.фонду належать:1)компетентність2)різноманіт.організац.форм3)специфіка галузей екон.та суб’єктів власності4)держ.регулювання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)