АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сума акцизного податку визначається платником податку самостійно, виходячи з об’єктів оподаткування, бази оподаткування та ставок цього податку

Читайте также:
  1. А. Підвищення податку на прибуток
  2. Аналіз процентних ставок.
  3. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  4. Аудит прибуткового податку
  5. Б) повышение процентных ставок с тем, чтобы сделать кредиты более привлекательными для владельцев наличных денег,
  6. В історії оподаткування (у глобальному масштабі) зазвичай виділяють три етапи.
  7. Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра.
  8. Виходячи з поживності добрив і знаючи дози виносу речовин відповідними культурами, можна обчислити приріст їх урожайності.
  9. Відповідальність платників податку
  10. ГЛАВА 1. СПРОЩЕНА СИСТЕМА ОПОДАТКУВАННЯ, ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ
  11. Групи платників і ставки єдиного податку
  12. Групи платників та ставки єдиного податку з 01.01.2013 р.

Якщо ставку податку встановлено не у гривнях, а в євро, то до бюджету акцизний податок все рівно сплачується у гривневому еквіваленті. Причому, як зазначено в пункті 217.3 статті 217 Податкового кодексу України, застосовується офіційний курс Національного банку України, що діє на перший день кварталу, в якому здійснено реалізацію підакцизного товару і цей курс лишається незмінним протягом усього кварталу. Однак це правило не стосується імпортних товарів, акцизний податок сплачується під час їх ввезення на митну територію, виходячи з курсу, що діє на дату подання митної декларації до оформлення. Обчислення сум акцизного податку з тютюнових виробів згідно зі статтею 221 Податкового кодексу України здійснюється одночасно за адвалорними та специфічними ставками.

Новацією Податкового кодексу України є коригування (зменшення) податкових зобов’язань у разі повного або часткового повернення покупцем підакцизних товарів (продукції), вироблених (виготовлених) на митній території України, продавцю для усунення недоліків товару (продукції) або його знищення (переробки) у зв’язку з неможливістю усунення таких недоліків у тому звітному періоді, коли було проведене таке повернення. У разі подальшої реалізації повернутих товарів (продукції) зобов’язання з акцизного податку обчислюються платником у порядку та за ставками, установленими на дату реалізації.

Строки сплати акцизного податку становлять:

1) для виробників підакцизних товарів на митній території України – протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку для подання податкової декларації за місяць;

2) для алкогольних напоїв, при виробництві яких використовується спирт етиловий неденатурований, – при придбанні марок акцизного податку;

3) для власників продукції, виробленої з давальницької сировини, -– не пізніше дати відвантаження готової продукції;

4) для імпортованих підакцизних товарів (крім маркованої продукції) – до або в день подання митної декларації;

5) для імпортерів маркованої підакцизної продукції – при придбанні марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації.

Д екларацію з акцизного податку платники податку з підакцизних товарів, вироблених на митній території України, та імпортери алкогольних напоїв та тютюнових виробів мають подавати щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду.

Податковим кодексом України передбачено розподіл контрольних функцій за правильністю обчислення і своєчасністю сплати до бюджету акцизного податку. Так, контроль щодо податку з товарів, які:

- виробляються на території України, здійснюється органами державної податкової служби;

- ввозяться на митну територію України, здійснюється під час митного оформлення митними органами (крім випадків ввезення маркованої підакцизної продукції, контроль щодо сплати акцизного податку з якої покладено на податкові органи).

Певні особливості оподаткування акцизним податком встановлені для алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Обов’язковою умовою реалізації таких підакцизних товарів є наявність марок акцизного податку. Крім того, на підприємствах – виробниках спирту та лікеро-горілчаних виробів з метою забезпечення повноти сплати акцизного податку передбачено створення акцизних складів. Акцизний склад – це приміщення на обмеженій території, де виробляються, обробляються, змішуються, розливаються, пакуються, зберігаються, отримуються чи видаються підакцизні товари. Обов’язковою умовою є присутність на акцизному складі представників органу державної податкової служби. Основним завданням представника податкового органу на акцизному складі є здійснення постійного безпосереднього контролю за дотриманням установленого порядку виробництва, зберігання, відпуску спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів і сплати податку, вжиття заходів для недопущення порушення законодавства України.

 

Мито

 

Митний кодекс України в статті 271 визначає мито як загальнодержавний податок, встановлений Податковим кодексом України та цим Кодексом, який нараховується та сплачується відповідно до цього Кодексу, законів України та міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

Але порівняно з класичними податками мито володіє певними особливостями, що і породжує дискусії стосовно можливості віднесення його до останніх.

По-перше, на відміну від податків, які в статті 6 Податкового кодексу України визначаються як безумовні платежі, мито є умовним платежем, умовою виникнення обов’язку його сплати є переміщення через митний кордон товарів та інших предметів.

По друге, введення мита, на відміну від податків, може переслідувати не тільки фіскальні, але і економічні (захист вітчизняних товарів від конкуренції з імпортними), політичні та інші цілі. На відміну від податків, політика в сфері митного обкладання спрямована здебільшого на формування раціональної структури імпорту та експорту в умовах відсутності прямого втручання держави в регулювання цих процесів. Введення мита може мати на меті здійснення економічного тиску на відповідні держави чи надання їм режиму найбільшого сприяння з політичних мотивів. Фіскальне значення мита може мати другорядне значення. На думку Е.В. Кудряшової мито одночасно є і податком, й інструментом торгової політики[2].

Однак мито скоріше є обов’язковим платежем податкового характеру, які Податковим кодексом України визначаються як збори, ніж податком.

Якщо розглядати спільні ознаки мита з податками, то найбільш наближеним є даний платіж до непрямих податків, а саме акцизного податку.

Мито, як і акцизний податок: 1. збільшує ціну реалізації товарів; 2. ставки і мита, і акцизного податку диференційовані за групами товарів. 3. Але сплачується мито тільки при переміщенні через митний кордон України, 4. перелік товарів, що підлягають митному обкладенню є набагато ширшим, ніж в акцизного податку. Особливістю справляння мита є також те, що 5. контроль за правильністю та своєчасністю його сплати до бюджету здійснюють не податкові, а митні органи.

Виділяють наступні різновиди мита:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)