АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  3. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  4. Виберіть правильне визначення
  5. Виберіть правильне визначення терміну
  6. Визначення активного і пасивного тисків на споруду (підпірну стінку).
  7. Визначення активного тиску ґрунту засипки нижче рівня ґрунтових вод
  8. Визначення вартості машин і обладнання
  9. Визначення взаємодії
  10. Визначення витрати рідини в трубопроводі при заданих необхідному напорі і його діаметрі
  11. Визначення витратних параметрів
  12. Визначення власного капіталу і його складових.

Сукупність всіх діючих в системі ключів називається ключовою інформацією.

Ключові системи потокових шифрів. Безліч ключових елементів, порядок їх використання і закон формування ключів з ключових елементів складають ключову систему шифру.У потокових шифрах в даний час поширені трьох і дворівневі ключові системи. Для трирівневої системи є три види ключів: мережевий, довготривалий і сеансовий. Для дворівневої – мережевий ключ відсутній. Мережевий ключ є ключовим елементом, термін дії якого може бути необмеженим. Він заноситься при виготовленні конкретної партії пристроїв для мережі зв'язку.

Довготривалий ключ - це ключ, що діє протягом тривалого проміжку часу і змінюваний, як правило, періодично. Сеансовий ключ діє значно коротший інтервал часу, чим довготривалий. Звичайно один сеансовий ключ використовується на один сеанс зв'язку, тобто на групу повідомлень. Якщо свій сеансовий ключ виробляється на кожне повідомлення, то він називається разовим ключем. В даний час, найчастіше, сеансові і разові ключі співпадають. Сумарна довжина ключових елементів в потокових шифрах складає близько 128-512 і більш бітів.

Життєвий цикл ключів. У кожній криптосистемі велика кількість ключів повинна бути сформована і розподілена між абонентами. При проведенні відповідних робіт несанкціонований доступ до секретних ключів повинен бути виключений.

Процес обробки і передачі інформації, що включає генерацію, зберігання і розподіл ключів, називається управлінням ключами.

Генерація (формування) ключів в реальних системах проводиться з використанням спеціальних апаратних і програмних методів, для яких необхідна наявність т.з. випадкового чинника. Наприклад, є генератори на основі білого радіошуму, або програмні датчики псевдовипадкових послідовностей.

Зберігання ключів полягає в організації їх обліку, зберігання і знищення (видалення). Звичайно зберігання відбувається в базах даних. Секретні ключі ніколи не зберігаються в явному вигляді на носіях, які можуть бути ліченими або скопійованими.

Ключова інформація повинна зберігатися в перешифрованому| вигляді. Ключі для зашифрування| ключової інформації називаються ключами майстра.

Ключі Майстра можуть використовуватися також в процесі вироблення елементів ключової інформації.

Важливою умовою безпеки системи є періодичне оновлення як звичайних ключів, так і ключів майстра. Оновлення ключів пов'язане з третьою складовою системи управління ключами – їх розподілом.

Розподіл ключів, по суті, полягає в організації безпечного каналу доставки елементів ключової інформації призначеним абонентам мережі секретного зв'язку.

Розподіл ключів повинен виконуватися скритно, а також оперативно і своєчасно. При цьому необхідно виключити чинники, здатні привести до ослаблення криптосистеми, наприклад, будь-який зв'язок між старими і новими ключами, зокрема, повторення ключів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)