АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплексне кваліфікаційне завдання № 23

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

з дисципліни "Економіка праці та соціально-трудові відносини"

 

 

__________________________________________________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові)

 

група ____________ форма навчання ____________ дата виконання ________________________

 

Результат виконання ______ балів. Оцінка рівня підготовки ________ Перевірив ________________

(підпис викладача)

Завдання 1. Впишіть назви категорійних понять або визначень до характеристик, що їм відповідають: безперервних процес, виробничий процес, внутрішньоцехова кооперація, завдання організації праці на робочому місці, зміст праці, класифікація видів праці за способом праці, комплекс прийомів, межі поділу праці, минула праця, однорідність праці, організаційна ознака трудового процес, організаційні завдання організації праці, організація трудового процесу, позиція, принцип оптимальної інтенсивності

 

Найменування Характеристика визначення (поняття, категорії)
    уречевлена праця, акумульована в засобах виробництва.
    ручна; механізована; автоматизована; технологічна
  охоплює конкретні операції, які виконує людина при здійсненні трудових функцій у процесі праці, витрачаючи свою фізичну та розумову енергію.
  працедавці не розрізняють послуги праці, які можуть надаватись різними робітниками; різні кваліфікація, досвід робітників не беруться до уваги роботодавцями на повністю конкурентному ринку.
  створення належних виробничих умов щодо виконання робіт та використання робочої сили, відповідальність за результати діяльності; створення обґрунтованої системи нормування та стимулювання праці.
  впровадження прогресивних робочих прийомів і раціонального змісту всього комплексу трудових операцій; планування й атестація робочого місця; рівномірне та безперебійне забезпечення інструментами, матеріалами; створення належних санітарно-гігієнічних і естетичних умов для роботи та життєдіяльності людини.
  виконання закінченої, технологічно однорідної частини операції у результаті сукупності трудових прийомів працівника.
  технологічний процес, характерною ознакою якого є постійність здійснення навіть при завантаження сировини, видачі готової продукції і контролю процесу.
  забезпечує високу продуктивність праці при оптимальній величині фізичної і нервової напруги.
  характеризується виконанням виробничих функцій одноосібно або групою виконавців.
  його ефективність роботи залежить не тільки від виконавця, але й від технології, конструкції обладнання, організаційного і технологічного оснащення.
  виконання певної роботи з мінімальними затратами робочого часу та ефективним використанням обладнання й інструментів, що забезпечує високу якість продукції.
  виконання певної частини операції, що передбачає фіксоване та незмінне положення оброблювальною заготовкою щодо інструменту або нерухомої частини обладнання.
  поділ трудового процесу, при яких досягається найвища ефективність праці та його допустимі значення.
  встановлення виробничих зв’язків між працівниками спеціалізованих дільниць в межах цеху.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)