АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплексне кваліфікаційне завдання № 26

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

з дисципліни "Економіка праці та соціально-трудові відносини"

 

__________________________________________________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові)

 

група ____________ форма навчання ____________ дата виконання ________________________

 

Результат виконання ______ балів. Оцінка рівня підготовки ________ Перевірив ________________

(підпис викладача)

Завдання 1. Впишіть назви категорійних понять або визначень до характеристик, що їм відповідають: автоматизовані трудові процеси, вартість робочої сили, виробнича операція, кваліфікаційний поділ праці, класифікація трудових процесів за функціями, конкретна праця, мета дисципліни, організація праці, повнота робочого часу, праця, принцип "вузького місця", принципи організації праці, прохід, фізіологічна точка зору рухів, чинники впливу на тривалість прийомів в операції.

 

Найменування Характеристика визначення (поняття, категорії)
  формування систе­ми теоретичних і практичних знань з питань регулювання со­ціально-трудових відносин, оплати праці, стимулювання опти­мального використання ресурсів і підви-щення продуктивності, ефективності праці, планування праці.
  цілеспрямована діяльність людини, результатом якої є створення певної споживчої вартості.
  сукупність витрат підпри­ємця, пов'язаних з використанням робочої сили та її відтворен­ням. Вона визначається обсягом благ, необхідних для забезпечення нормальної життєдіяльності людини, тобто для під­тримування її працездатності, професійної підго­товки, утримання сім'ї і виховання дітей, духовного розвитку тощо.
  є чинником виробництва, і це формує мотивації трудової поведінки працівника на ринку праці.
  сукупність організаційних зв'язків між працівниками та засоба-ми виробництва, що забезпечують певний порядок здійснення трудового процесу й ефективність трудової діяльності.
  комплексність, системність, науковість, безперервність, оптимальність, економічність, стандартність, паралельність, оптимальність інтенсивності праці тощо.
  класифікація трудових рухів, яка досягається в результаті їх виконання, під впливом руховим та умовним рефлексом.
  характеризуються безпосередньою участю виконавця, який виконує функції контролю та регулювання ходу процесу, що проходять при використанні спеціального обладнання та під впливом різних енергій.
  якість предметів праці, що обробляються; особливості розміщення; вага та об’єм оброблюваних деталей; зміни в режимі роботи; якість різальних інструментів.
  частина виробничого процесу, що має чітко визначену результативність мети на основі використання виконавцями певного обладнання.
  виявлення нестабільних складових трудового процесу, які мають суттєвий вплив як на трудовий так і на виробничий процес.
  в основу класифікації покладено функціональний поділ праці між виконавцями, виконувані ними функцій та їх участь у виробничому процесі.
  однократне переміщення робочого інструмента відносно заготовки за умови зміни форми, розмірів, чистоти поверхні або властивостей предмету праці.
  обумовлений складністю виконуваних робіт і тісно пов’язаний з рівнем професійної підготовки працівників, їх виробничим досвідом.
  формування виробничих операцій за принципом ліквідації простоювання в очікуванні.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)