АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплексне кваліфікаційне завдання № 2

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

з дисципліни "Економіка праці та соціально-трудові відносини"

 

__________________________________________________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові)

 

група ____________ форма навчання ____________ дата виконання ________________________

 

Результат виконання ______ балів. Оцінка рівня підготовки ________ Перевірив ________________

(підпис викладача)

Завдання 1. Впишіть назви категорійних понять або визначень до характеристик, що їм відповідають: економічна основа поділу праці, економічні завдання організації праці, класифікація видів праці за умовами праці, операція, перехід, подетальний поділ праці, працедавець, принцип запасів ресурсів, принцип ритмічності, раціонально організований трудовий процес, ручні трудові процеси, соціальна межа, с оціально-економічний зміст праці, технологічний процес, характер праці.

 

Найменування Характеристика визначення (поняття, категорії)
  спосіб витрачання робочої сили, пов'язаний зі співвідношенням витрат розумової і фізичної енергії, рівнем професійної майстерності та самостійності працівника в роботі, рівнем інтелектуальності праці та наявністю елементів творчості, її напруженістю.
  стаціонарна та пересувна; наземна та підземна; легка та важка; приваблива та неприваблива
  соціально-економічна сторона, що виражає тип суспільної організації праці та ставлення до неї працівників.
  фірма, яка, виходячи із попиту на свою продукцію, утворює вторинний попит на працю та надає можливість найманим робітникам працювати і отримувати заробітну плату.
  ефективне використання робочого часу, зниження трудомісткості продукції, оптимальне використання устаткування, підвищення якості продукції.
  узгоджені дії виконавців, які виконують у певній послідовності одну або декілька операцій на конкретному робочому місці на основі поєднання знарядь, предметів праці і робочої сили.
  передбачає можливість урахувати у виробничих умовах виходу з ладу однієї ланки, що може призвести до порушення всієї системи технологічного процесу та його ритму роботи.
  виконання одними й тими ж засобами праці при постійних режимах і установці закінченої частини технологічної операції.
  сукупність послідовних технологічних операцій, необхідних для досягнення мети виробничого процесу, що обумовлена змінами форми, розмірів, стану, структури, положення, місця предметів праці.
  основна одиниця поділу праці на підприємстві, що характеризується незмінністю робочого місця, предмету праці й виконавця та потребує планування, обліку, контролю і нормування праці.
  передбачає послідовне і рівномірне чергування повторення операцій та їх елементів через рівні проміжки часу, що забезпечує однакові темпи та швидкість переміщення предметів праці за рахунок відповідного навчання і тренування виконавця.
  характеризуються використанням немеханізованих знарядь праці.
  визначається кількістю й різноманітністю операцій, дій, прийомів, що ґрунтується на творчому підході та приносить задоволення.
  спеціалізація працівників на виробництві закінченої частини виробу або деталі.
  можливість виконувати працівникові обмежену кількість функцій; поділ трудового процесу на дрібні операції та встановленні ритму роботи.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)