АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінювання конкурентоспроможності на основі матричних методів

Читайте также:
  1. V. Оцінювання правописних (орфографічних і пунктуаційних) умінь учнів
  2. Визначення і класифікація методів стерилізації різальних, оптичних і загальхірургічних інструментів
  3. Визначення потенційного ВВП на основі розриву ВВП. Вплив безробіття на динаміку ВВП.
  4. Визначення рівноважного ВВП на основі методу “видатки-випуск”.
  5. Використання фізіотерапевтичних методів
  6. Дані та припущення, на основі яких здійснено відстеження результативності.
  7. Домінантне заняття на основі музично – дидактичної гри «Музична абетка»
  8. Економічна рівновага на основі моделі AD-AS
  9. За письмове мовлення виставляють також одну оцінку: на основі підрахунку допущених недоліків за зміст і помилок за мовне оформлення, ураховуючи їх співвідношення.
  10. Застосування інтерактивних методів
  11. Зв’язок між інфляцією і безробіттям у ороткостроковому періоді на основі кривої Філіпса. Крива Філіпса та економічна політика.
  12. ІV. Підведення підсумків. Оцінювання.

Матричні методи дозволяють підходити до аналізу найбільш системно, упорядковуючи як складові елементи системи, гак і взаємозв'язки між ними. Зв'язки і елементи можуть розглядатися у статиці або динаміці. Матричні методи надають змогу лише оцінити відносний рівень конкурентоспроможності усіх учасників локального ринку, що не може слугувати достатньою базою для розробки конкретних заходів, але дозволяє визначити потрібний напрям оновлення виробництва та розвитку підприємства у ході втілення та реалізації потенціалу розвитку.

Вихідні дані для розрахунку внутрішніх показників при застосуванні матричних або крітеріальних методів повинні бути детермінованими, тобто не за оцінкою експертів, а за технічною документацією та звітною економічною інформацією. Щодо потенціалу розвитку, то тут можуть прийматися планові показники або експертна оцінка очікуваних результатів.

Оцінка зовнішнього середовища може виконуватись традиційними методами дослідження ришу, але перелік критеріїв діагностики потрібно формувати відповідно до особливостей категорії "потенціал" з урахуванням галузевих відмінностей структури носія.

Для оцінки зовнішнього середовища можливе застосування матричних методів SWOT-аналізу, матриці BCG, Shell/DPM, Аналіз внутрішнього стану об'єкту краще виконувати з урахуванням впливу темпів фізичного та морального зносу за допомогою LOTS-a налізу, SPACE-аналізу, GAP-аналізу, Р1 MS-аналізу. методи SWOT і SPACE, за допомогою яких можна узагальнити результати діагностики зовнішнього та внутрішнього інноваційного середовища підприємства. SWOT – аналіз являє собою групування факторів зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства та їх аналіз з позиції визначення позитивного чи негативного впливу на його діяльність. Цей метод ґрунтується на основному принципі — стратегія повинна забезпечувати достатньо повну відповідність внутрішніх можливостей підприємства (його сильних і слабких позицій) зовнішній ситуації, в якій воно знаходиться.Аналіз сильних і слабких позицій підприємства здійснюється в основних функціональних сферах: кадрах, організації загального управління, логістиці, організації виробництва, маркетингу, фінансах.Матриця SWOT передбачає відображення комбінацій сильних і слабких позицій, можливостей і загроз, на основі яких формується оптимальна стратегія згідно з умовами ринкового середовища. Метод SPACE є похідним від SWOT та застосовується для оцінки сильних і слабких сторін діяльності невеликих підприємств за такими групами критеріїв: фінансова сила підприємства (ФС);конкурентоспроможність підприємства (КП); привабливість галузі (ПГ);стабільність галузі (СГ).На основі вивчення ключових критеріїв у складі кожної групи складається матриця спрямованої стратегії в системі координат SPACE та будується вектор позицій підприємства, що оцінюється. Положення вектора визначає тип рекомендованої стратегії (консервативна, захисна, конкурентна, агресивна) для зміцнення конкурентних позицій підприємства.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)