АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Властивості абзаців

Читайте также:
  1. Властивості алгоритмів.
  2. Властивості бібліотечного фонду
  3. ВЛАСТИВОСТІ БУД. МАТ.
  4. Властивості моралі та її функції
  5. Властивості символів
  6. Властивості сукцесії
  7. Властивості та оцінка масової свідомості
  8. Властивості функції, неперервної на замкнутому інтервалі .
  9. Властивості, ознаки та функції документа
  10. Двочленні квадратичні порывняння. Властивості символу Якобі.
  11. Дослідіть властивості диска: обсяг диска, а також обсяг у байтах і відсотках вільного місця на диску.

Абзац як об'єкт текстового документа має такі властивості: відступ зліва, відступ справа, відступ першого рядка, виступ, вирівнювання, міжрядковий інтервал, інтервал перед абзацом, інтервал після абзацу, заливка, межі абзацу, нумерація та інші. Розглянемо деякі з них.

Відступ зліва і відступ справа характеризують відстань усіх рядків абзацу від межі лівого та правого поля сторінки. Для різних абзаців текстового документа можна встанов­лювати відступи різної величини (рис. 6.31).

За замовчуванням відступи вимірюються в сантиметрах. Зазвичай, для абзаців основного тексту документа встановлюють нульові відступи. А при введенні віршів, списків, означень, правил відступи рядків збільшують.

Відступ першого рядка абзацу вказує на положення початку першого рядка абзацу відносно його лівої межі. Значення даної властивості задається в сантиметрах. Якщо початок першого рядка абзацу знаходиться лівіше інших рядків абзацу, то таке розташування називається виступом. Найчастіше для абзаців основного тексту значення цієї властивості встановлюють у межах 1-1,5 см. Приклади значень властивості відступ першого рядка абзацу наведені в таблиці 6.10.

Таблиця 6.10

Вирівнювання абзацу характеризує спосіб розташування рядків абзацу відносно його меж. Можна встановити такі значення даної властивості: зліва, справа, по центру, за шириною (табл. 6.11). Вирівнювання за шириною здійснюється за рахунок автоматичного збільшення інтервалів між словами. Найчастіше для абзаців основного тексту документа встановлюють вирівнювання за шириною, а для заголовків тексту - по центру.

Таблиця 6.11

Міжрядковий інтервал визначає відстань між рядками тексту в абзаці і вимірюється в пунктах. Можна встановити такі значення міжрядкового інтервалу (рис. 6.30):

· Одинарний - відстань між даним рядком і попереднім дорівнює найбільшому розміру символів даного рядка;

· Полуторний - у 1,5 рази більший від одинарного;

· Подвійний - у 2 рази більший від одинарного;

· Мінімум - мінімальний міжрядковий інтервал, потрібний для розташування в рядку символів найбільшого розміру;

· Точно - дорівнює вказаному значенню;

· Множник - дорівнює одинарному, помноженому на вказане значення.

Інтервал перед абзацом та інтервал після абзацу задають додаткову відстань між абзацами та вимірюються в пунктах.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)