АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Функції масової комунікації

Читайте также:
  1. II етап-1993 р. - липень 1994 р. (етап початку масової малої та великої (акціонування) приватизації (роздержавлення), або законо-декрето-указовий період)
  2. III етап - серпень 1994 р. - червень 1996 р. (етап інтенсивної масової приватизації (роздержавлення), або указо-декрето-законовий період)
  3. VI. Закон ефективної комунікації
  4. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  5. Аналіз графіків функції споживання та заощаджень.
  6. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  7. АПК , його функції та структура
  8. БАНКИ, ЇХ ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ. НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВІ УСТАНОВИ.
  9. В період діяльності якої школи вперше було визначено функції мене-ту?
  10. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)
  11. Види вербальної комунікації
  12. Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра.

ТЕМА: Психологія масової комунікації

План

1.Сутність масової комунікації

2.Функції масової комунікації.

3.Система масової комунікації:

- комунікатор;

- аудиторія;

- комунікативне повідомлення;

4. Засоби масової комунікації.

5. Ефекти масової комунікації.

Сутність масової комунікації.

Поняття комунікація походить від латинського communicatio - обмін, зв'язок, розмова. " Масова комунікація - систематичне поширення повідомлень серед чисельно великих розосереджених аудиторій з метою впливу на оцінки, думки і поведінку людей". "Масова комунікація є інституціалізована виробництво і масове поширення символічних матеріалів за допомогою передачі та накопичення інформації". Масова комунікація - це різновид духовно-практичної діяльності, тобто діяльності з трансляції, перенесення в масову свідомість (думку) оцінок поточних подій, визнаних соціально актуальними.

Сутністю масової комунікації як діяльності є вплив на суспільство шляхом впровадження в масову свідомість певної системи цінностей. Сутність її завжди залишається незмінною, а явище, зміст і форми здійснення можуть змінюватися в залежності від умов функціонування всієї системи масової комунікації. Мета масової комунікації: зміна соціальних суб'єктів в інтересах інших суб'єктів або всього суспільства.

Особливостями масової комунікації є:

- Відправник є частиною організованої групи, а часто і представником інституту;

- В якості приймаючої сторони виступає індивід. Він часто розглядається передавальної організацією як частина групи з властивими їй загальними характеристиками;

- Канал повідомлення являє собою технологічно складні системи розповсюдження інформації. Вони включають в себе значиму соціальну компоненту, оскільки їх функціонування залежить від правових норм суспільства, звичок і очікувань аудиторії;

- Повідомлення зазвичай мають досить складною структурою;

- Публічний характер і відкритість;

- Обмежений і контрольований доступ до засобів передачі;

- Опосередкованість контактів передавальної та приймаючої сторін;

- Певна нерівноправність у відносинах передавальної та приймаючої сторін;

- Численність адресатів повідомлень.

Функції масової комунікації

 

Однією з найважливіших соціально-психологічних функцій масової комунікації є її здатність самоорганізовуватися громадську думку, суспільну свідомість. Розвиток комунікацій у сучасному суспільстві включає в себе і такі процеси, в ході яких інформація не тільки передається, але і спотворюється, може мимоволі зростати або згасати. Отже, масова комунікація - це специфічна форма людського спілкування. Засоби масової комунікації виступають речовим, матеріальнимкомпонентом масскоммунікатівного процесу і завжди виражають собою спосіб передачі, збереження, виробництва і поширений певної інформації та закладених у ній цінностей (ціннісних орієнтацій).

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)