АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Побудова сітьового графіка виконання робіт при вирощуванні вівса

Читайте также:
  1. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  4. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  5. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  6. Автоматизація виконання обчислень
  7. Автоматизація робіт за допомогою Mathcad.
  8. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  9. Аудит нарахування внесків до фондів на заробітну плату
  10. Безробіття як економічне явище і його наслідки. Закон Оукена.
  11. Безробіття, його причини, види,форми, та соціально-економічні наслідки.
  12. Безробіття, його сутність і види. Закон Оукена.

Система сіткового планування й управління (СПУ) являє собою комплекс графічних і розрахункових методів, організа­ційних заходів та контрольних прийомів, які забезпечують мо­делювання, аналіз і динамічну перебудову плану виконання складних проектів, та визначають мінімальний час виконання всього комплексу робіт при мінімальній вартості продукції.

Сутність СПУ полягає в тому, що для відображення зв'язків між роботами, що плануються, та порядку їх виконання вико­ристовується сітковий графік, який дозволяє оперативно ана­лізувати та управляти ходом виконання всього комплексу робіт.

Сітковий графік включає два основних елемен­ти: роботу та подію. Робота — це трудовий процес, що вимагає затрат часу і ресурсів, або процес очікування (остигання, су­шіння, старіння), який потребує затрат часу. Робота позна­чається стрілкою. Крім дійсних робіт, які вимагають витрат часу, існують фіктивні роботи. Вони використовуються, щоб показати логічний зв'язок між результатами робіт (подіями), і зображаються пунктирними стрілками. Час, який витрачений на роботу (тривалість), позначають над стрілкою (дні, тижні). Для фіктивних робіт він дорівнює нулю.

При побудові сіткового графіка потрібно дотримуватись певних правил:

1. Потік часу в моделі повинен йти зліва направо та згори

донизу.

2. Графік повинен мати лише одну вихідну та одну завер­шальну подію (для одноцільової моделі).

3. Графік не повинен мати циклів.

4. Модель не повинна мати «тупиків», тобто подій, які не мають попередніх чи наступних робіт, крім вихідної та завер­шальної. Між двома подіями може бути проведена лише одна ро­бота, якщо необхідно провести дві роботи, то вводять додатко­ву подію і фіктивну роботу.

Для оцінки тривалості виконання окремих робіт викорис­товують нормативи часу або попередній досвід. У разі їх відсут­ності звертаються до експертних оцінок щодо встановлення тривалості кожної роботи [6, с. 187-193].

Вихідними даними для розробки сітьового графіка виконання робіт є типові технологічної карти з уточненими агротехнічними строками й вимогами до виконання трудових процесів. На їх основі ми визначимо терміни і тривалість виконання кожної технологічної операції.

У таблиці 3.2 (Додаток З) розглянемо технологічну карту вирощування кукурудзи на зерно.

Після проведення всіх необхідних розрахунків в технологічній карті можна зробити сітьовий графік виконання робіт по вирощуванню кукурудзи на зерно (Рис. 3.1.).

В даному сітьовому графіку вказані операції за якими проводилась технологія вирощування кукурудзи, але деякі з них є не обов’язкові: навантаження мінеральних добрив, доставка і внесення мінеральних добрив, навантаження насіння, транспортування мінеральних та завантаження сівалок

Висновки і

Існує тісний зв’язок між минулим, сучасним і майбутнім станом ефективності діяльності підприємства — станом, що характеризує рівень отримуваного кінцевого результату діяльності підприємства і створених протягом певного періоду можливостей розвитку і можливостей занепаду. Зокрема, фінансовий стан підприємства у звітному періоді є наслідком реалізації сформованих у попередніх періодах можливостей розвитку і занепаду. А майбутні фінансові результати, їх рівень і якість закладаються на сучасному етапі функціонування підприємства.

Отже, можемо підвести підсумок, що саме ефективна

стратегія розвитку в конкурентній боротьбі зумовлюють комерційний успіх

підприємства. Найбільшого значення в стратегії управління конкурентосп-

роможністю мають: управління якістю продукції, що в час складних еконо-

мічних відносин є основою забезпечення конкурентоспроможності; розроб-

ка і випуск нових товарів; комплексні дослідження ринку і планування мар-

кетингу; організація роботи товарного апарату; реклама і стимулювання збу-

ту; удосконалення продукції, що випускається; політика цін; стратегічна по-

літика дій; удосконалення організаційної структури; вибір найефективніших

каналів розподілу; зниження витрат обігу; кредитна політика і фінансування.

У результаті проведеної роботи, можна зробити такі висновки з ефективності виробництва в сільськогосподарському підприємстві ТОВ «Обрій» Джанкойського району Автономної Республіки Крим.

1. В умовах обмежених ресурсів і конкурентної боротьби господарству для виживання в таких складних умовах необхідно знайти правильний напрямок розвитку та оптимальну структуру посівних площ які забезпечать отримання прибутку необхідної для подальшого розширеного розвитку відросло.

2. Для поліпшення системи рільництва в господарстві вводиться два сівозміни, на суходолі і зрошенні.

3. У господарстві необхідно розширювати площі посівів економічно ефективних культур - озима пшениця, озимий ріпак, багаторічні трави, цукрові буряки на насіння.

4. Вивести зі структури посівних площ збиткові культури - гірчиця і сорго на зерно.

5. Скоротити площі культур у господарстві менш урожайних і нестабільних по роках - ярий ячмінь.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)