АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз рентабельності підприємства, 2009-2010 рр

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  8. Аналіз асортиментної продукції
  9. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  10. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  11. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну
  12. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
Показник 2009 рік 2010 рік
Коефіцієнт рентабельності активів -1,26 0,061
Коефіцієнт рентабельності власного капіталу -3,49 4,62
Коефіцієнт рентабельності діяльності -0,497 0,04
Коефіцієнт рентабельності продукції -0,079 0,013

Рентабельність власного капіталу:

, (8.1)

де, ─ власний капітал підприємства, грн..

,

1. Коефіцієнт рентабельності активів розраховується як відношення чистого прибутку підприємства до середньорічної вартості активів і характеризує ефективність використання активів підприємства.

2. Коефіцієнт рентабельності власного капіталу розраховується як відношення чистого прибутку підприємства до середньорічної вартості власного капіталу і характеризує ефективність вкладення засобів в дане підприємство.

3. Коефіцієнт рентабельності діяльності розраховується як відношення чистого прибутку підприємства до чистої виручки від реалізації продукції (робіт, послуг) і характеризує ефективність господарської діяльності підприємства.

4. Коефіцієнт рентабельності продукції розраховується як відношення прибутку від реалізації продукції (робіт, послуг) до витрат на її виробництво і збут і характеризує прибутковість господарської діяльності підприємства від основної діяльності.

Коефіцієнт рентабельності активівхарактеризує ефективність використання активів підприємства і має бути більшим від нуля. У 2009 році по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» цей показник взагалі від’ємний. Але вже у 2010 році по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» цей показник перевищив рівень 2009 року у 15 разів, тобто підприємство почало налагоджувати свою діяльність по ефективності використання активів. Коефіцієнт рентабельності власного капіталу був також від’ємний по «Іванківському хлібокомбінаті» у 2007 та 2008 роках. Отже, Ефективність вкладення коштів дуже низька. Але, у 2010 році по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» цей показник вийшов на додатній рівень 4,62. Господарська діяльність підприємства також є не ефективною, про що свідчить коефіцієнт рентабельності діяльності, який також був від’ємний по «Іванківському хлібокомбінаті» у 2007 та 2008 роках. У 2010 році по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» цей показник вийшов на рівень 0,4, що у 3,33 рази вище показника 2009 року. Отже, підприємство почало покращувати свою діяльність. Прибутковість діяльності ВАТ «Іванківського хлібозаводу» від основної діяльності характеризує коефіцієнт рентабельності продукції. Цей показник також був від’ємний по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» у 2009. У 2010 році по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» цей показник вийшов на рівень - 0,013, що у 1,6 рази вище показника 2009 року. Аналіз рентабельності підприємства свідчить, що вкладення коштів у «Іванківський хлібокомбінат» не призвело до ефективного і раціонального їх використання. Але ці Показники по ВАТ «Іванківського хлібозаводу» у 2010 році свідчать про покращення діяльності підприємства і подальше вкладення в нього коштів. Аналіз фінансового стану «Іванківського хлібокомбінату» свідчить, що підприємство було збитковим протягом періоду 2007-2008

Таблиця 8.2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)