АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення реанімаційних заходів

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  3. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  4. Використання результатів роботи внутрішніх аудиторів в процесі проведення аудиту фінансової звітності.
  5. Вимоги під час проведення навчання з біології
  6. Вимоги, що пред'являються до робочих заходів.
  7. Включає такі заходи як: скорочення соціальних програм, ліквідація державного дефіциту бюджету, проведення обмежуючої кредитно-грошової політики
  8. Вопрос Загальна характеристика та види запобіжних заходів.
  9. Державне фінансування заходів з поліпшення охорони праці
  10. Діагноз уточнюється після проведення пункції плевральної порожнини.
  11. Діяльність з проведення розрахунків за договорами щодо деривативів.
  12. До проведення практичного заняття

 

Установлено, що організм не помирає одночасно із зупинкою дихання і серцевої діяльності. При зупинці кровообігу і дихання припиняється доступ до клітин кисню. Різні тканини неоднаково реагують на відсутність кисню і їх загибель відбувається неодночасно. Тому своєчасне поновлення кровообігу і дихання за допомогою комплексів заходів, які називають РЕАНІМАЦІЄЮ, може вивести хворого із термінального стану.

Термінальний стан - це тяжкий стан з різким пригніченням життєвих функцій організму, яке може бути наслідком шоку, інфаркту міокарду, масивної крововтрати, асфіксії, електро травми, втоплення, завалення землею.

У термінальному стані виділяють 3 фази (або 3 стадії) – передагональний стан, агонія, клінічна смерть.

Клінічна смерть - зупинка серця і дихання, вона продовжується 5 -7 хвилин. У такому стані життя не згасло і можливе повне поновлення життєдіяльності. У тканинах продовжуються основні обмінні процеси (на дуже низькому рівні і без коригувальної дії ЦНС). Біотоки серця ще збережені.

Клінічна смерть може перейти в біологічну, тобто такий стан організму, коли процес вже необоротний. Ознаками біологічної смерті, крім зупинки дихання і серцевої діяльності, є трупні плями і трупні сціплення.

За допомогою сучасних заходів можна продовжити стан клінічної смерті 30 - 40 хв., тобто до часу, достатнього для підготовки і проведення усього комплексу реанімаційних заходів.

 

До комплексу реанімаційних заходів входять:

· звільнення дихальних шляхів;

· штучна вентиляція легенів (штучне дихання);

· масаж серця.

 

Штучна вентиляція легенів. При наявності в порожнині рота штучних зубів, протезів, блювотних мас або сторонніх предметів голову потерпілого необхідно повернути вбік і пальцями за допомогою марлі, хустки (або за допомогою відсосу - груші) вичистити рот і горло.

 

Методи штучної вентиляції легенів:

1. " рот в рот " або " рот в ніс ",

2. спосіб Сильвестра-Броша,

3. спосіб Шеффера.

Способи Сильвестра-Броша та Шеффера застосовуються рідко: вони менш ефективні, ніж методи, що застосовуються на принципі вдування повітря в легені, протипоказані при травмах грудної клітки.

Метод Сильвестра-Броша, при якому хворий лежить на спині, не можна застосовувати при непрохідності дихальних шляхів у зв'язку з втопленням.

Спосіб Сильвестра-Броша - потерпілого кладуть на спину, під лопатки підкладають валик, у зв'язку з чим голова закидається. Потім той, хто виконує штучне дихання стає навколішки біля голови, на рахунок 1 - 2 підіймає руки потерпілого догори і назад - вдих, на рахунок 3 - 4 опускає донизу руки, притискаючи до грудної клітини з зігнутими ліктями - видих.

Спосіб Шеффера – потерпілого кладуть на живіт: той, хто робить штучне дихання сідає зверху (навколішки на сідниці потерпілого) обхоплює руками бічні поверхні грудної клітки, стискує грудну клітку - видих, відпускає - вдих. Цей метод застосовується при переломах верхніх кінцівок.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)