АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАВДАННЯ ПЕДПРАКТИКИ

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

Директор педагогічного коледжу

______________ Лейчук А.О.

Р О Б О Ч А П Р О Г Р А М А

 

Педагогічної практики студентів ІІІ курсу спеціальності 5.01010601

“Соціальна педагогіка” на ІІ півріччя 2012-2013 н.р.

ЗАВДАННЯ ПЕДПРАКТИКИ

Закріплення і практичне використання теоретичних знань з спеціальності, методики соціально-педагогічної роботи, соціальної педагогіки, загальної та соціальної педагогічної майстерності, загальної психології, вікової та педагогічної психології, соціології та педагогіки сім’ї. Залучення студентів до безпосередньої практичної діяльності, набуття навичок і умінь соціально-педагогічної роботи з дітьми різного віку у дитячих та молодіжних осередках; школі, гімназії, ліцеї та інших типах навчально-виховних закладів, а також патронажної роботи з людьми похилого віку.

 

Дата Тема Мета роботи студента Зміст практичного завдання
1.   Соціальний та правовий захист дітей та молоді. Формування уміння застосовувати механізми правового захисту дитини. Аналіз плану роботи школи по соціально-правовому захисту дітей (Конвенція про права дитини).
2.   Організаційно-методична робота в школі. Закріпити уміння планувати основні етапи майбутньої діяльності. Скласти план роботи соціального педагога на рік, на місяць (за схемою).
3.   Соціально-педагогічний патронаж соціально незахищених категорій дітей Розвивати уміння аналізувати соціум. Скласти банк даних соціально-незахищених категорій учнів закріпленого класу (на основі бесіди з класним керівником).
4.   Соціально-педагогічна діагностика як вид діяльності соціального педагога.     Удосконалювати методи соціально-педагогічної діагностики. Провести обстеження матеріально-побутових умов життя учнів класу з соціально-незахищених категорій (1-2 учнів). Бесіда з класним керівником, з дитиною.
5.   Соціально-педагогічна діагностика в школі. Уміти застосовувати методологію та методи соціально-педагогічної діагностики та прогнозувати особливості соціалізації особистості. 1. Індивідуальна психодіагностика (обстеження, обробка результатів, оформлення висновків і рекомендацій). 2. Скласти соціально-педагогічну характеристику на учня (за схемою).  
6.   Соціально-педагогічна діагностика в школі. Аналізувати та удосконалювати результати діагностичної роботи. 1. Групова діагностика, соціально-педагогічні дослідження (обстеження, обробка результатів, оформлення висновків та результатів). 2. Скласти соціальний паспорт класу.
7.   Корекційно-відтворююча та розвивальна робота з учнями в школі. Надання соціально-психологічної допомоги та підтримка особистості в кризових ситуаціях. Індивідуальні бесіди з дітьми схильними до правопорушень. Розробка плану дій та рекомендацій виходу з конкретної проблеми.
8.   Посадові обов’язки роботи соціального педагога школи (напрямки роботи і функції роботи). Розвивати аналітичне мислення. Проаналізувати функції та напрямки роботи соціально-педагогічної школи.
9.   Консультаційна робота соціального педагога в школі. Формувати уміння розробляти методичні рекомендації та поради соціально-педагогічної допомоги. Розробити поради вчителям школи щодо запобігання конфліктних ситуацій між вчителями і учнями.
10.   Профілактична робота соціального педагога в школі. Пропагувати основи здорового способу життя. Організація та проведення заходів до «Дня здоров’я» (за вибором студента).
11.   Організація соціально-педагогічної діяльності ССМ. Вдосконалення навичок соціально-педагогічної роботи. Взяти участь у розробці методичних матеріалів ССМ м. Бердичева та Бердичівського району.
12.   Волонтерська діяльність в ССМ. Набуття фахових знань з майбутньої спеціальності, навичок співпрацювання з клієнтами. Розробити план роботи волонтерів за одним із напрямків роботи ССМ.
13.   Участь в діяльності центру громадського здоров’я м. Бердичева.   Поглиблювати досвід студентів в аналізі ситуацій спілкування. Участь в роботі тренінгу (за планом роботи центру).
14.   Технологія соціальної роботи з дезаптованими дітьми та молоддю. Вироблення практичних умінь в роботі з батьками учнів. 1.Підготувати та провести консультацію для батьків, діти яких схильні до девіантної поведінки. 2.Розробіть пам’ятку для батьків дітей з адиктивною поведінкою.
15.   Ресоціалізація, як основа соціально-педагогічної корекції поведінки підлітків. Вироблення практичних навиків в роботі з дезаптованими учнями. 1.Проаналізувати причини девіантної поведінки учнів, які знаходяться на внутрішньо шкільному обліку. 2. Провести тренінг «Я і мої права»
16.   Організація дозвілля школярів. Вироблення навичок дозвільнєвої діяльності. Скласти сценарій та провести розвагу (за планом виховної роботи).
17.   Вивчення індивідуальних проблем учнів класу. Вироблення навичок соціально-педагогічних досліджень.   Дослідити індивідуальні проблеми учнів класу та скласти поради щодо їх розв’язання.
18.   Профорієнтаційна пропаганда в школі. Вироблення навиків профорієнтаційної діагностики. Провести профорієнтаційну бесіду з учнями «Світ професій».
19.   Оформлення агітаційного стенду «Педагогічний коледж чекає на вас». Формування навичок пошукової роботи. Здійснити добірку матеріалів для оформлення агітаційного стенду.
20.   Робота з соціальним педагогом школи. Вироблення навичок обробки діагностичних обстежень учнів. Обробити матеріали діагностичного дослідження школярів.
21.   Підведення підсумків педагогічної практики. Вироблення навичок ведення ділової документації та навичок публічного диспуту. Оформлення звітної документації та підготовка до підсумкової конференції.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)