АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Функції управління виробництвом

Читайте также:
  1. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Аналіз графіків функції споживання та заощаджень.
  4. Аналіз як функція управління
  5. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  6. АПК , його функції та структура
  7. Б) місцеві органи управління.
  8. БАНКИ, ЇХ ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ. НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВІ УСТАНОВИ.
  9. В період діяльності якої школи вперше було визначено функції мене-ту?
  10. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  11. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)
  12. Види структур управління.

До основних функцій управління відносять:- планування;- організацію;- мотивацію;- контроль.

Планування – функція управління, що визначає перспективи розвитку економі-чної системи та її майбутній стан, обумовлені темпами розвитку, джерелами, обра-ними методами і формами виробництва для досягнення сформульованої мети у ви-гляді конкретних планових моделей (розрахунків) завдань і показників з установлен-ням термінів виконання.

Організація – функція управління, метою якої є формування керівної і керова-ної систем, а також зв'язків і відносин між ними, що забезпечують кооперування лю-дей і знарядь праці з максимальною ефективністю протікання їх спільної трудової ді-яльності. Особливість функції організації стосовно інших полягає у тому, що вона є єдиною функцією, яка забезпечує взаємозв'язок і підвищує ефективність всіх інших функцій управління. Результатом здійснення функції організації є створення на осно-ві об'єктивних функцій управління відповідних органів управління; побудова чіткої структури апарату управління; обґрунтоване формування управлінських підрозділів; розробка положень про органи управління і посадових інструкцій; встановлення вза-ємозв'язків між управлінськими підрозділами; розстановка управлінських кадрів за функціональною ознакою; розробка нормативів, методик, технологічних карт тощо.

Мотивація – функція управління, яка вказує на комплекс причин, які спонука-ють членів трудового колективу до спільних впорядкованих і узгоджених дій для до-сягнення поставленої перед суб'єктом господарювання мети.

Контроль – функція управляння, яка завершує будь-яку діяльність і представ-ляє собою перевірку, а також постійне спостереження з метою перевірки чи нагляду. Він найщільніше переплетений з іншими елементами системи управління, відтак за його допомогою можна визначити, наскільки ефективно працює підприємство. Конт-роль не є самоціллю, він лише коригує вироблену стратегію.

Процес контролю відбувається за такою послідовністю:

- встановлення контрольних показників (чого хоче досягти підприємство);

- заміри показників ринкової діяльності підприємства (що відбувається);

- аналіз діяльності підприємства (чому так відбувається);

- коригувальні дії (що необхідно зробити для поліпшення поточного стану).

Коригувати відхилення від нормальної ходи господарської діяльності підприємс-тва можна за допомогою різних методів, а саме: шляхом перегляду планів або мо-дифікації цілей, перерозподілу або уточнення виробничих завдань, виділення додат-кових коштів, шляхом залучення додаткового персоналу, кращим добором та на-вчанням кадрів, удосконаленням самого процесу управління.

Отже, метою контролю є виявлення потенційних можливостей, проблем, надання рекомендацій стосовно програми стратегічних і тактичних дій щодо комплексного удо-сконалення господарської діяльності підприємства з орієнтацію на прийняту стратегію.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)