АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура, зміст та значення вступу до дипломної роботи спеціаліста (3-5 сторінок машинописного тексту)

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. II. Мовленнєва змістова лінія
  3. III. Мовна змістова лінія
  4. III. Хід роботи
  5. III. Хід роботи
  6. IІІ. Діяльнісна змістова лінія
  7. V. Діяльнісна змістова лінія
  8. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  9. V. Зміст теми заняття.
  10. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  11. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  12. Агентський договір: зміст, виконання та припинення

Вступ розкриває сутність і стан наукової задачі та її значущість, підстави і вхідні дані для розробки теми, обґрунтування необхідності проведення дослідження. У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми, мета і зміст поставлених задач.

Структура дипломної роботи спеціаліста. Наприкінці вступу студент повинен вказати структуру дипломної роботи: наявність вступу, певної кількості розділів, додатків, повний обсяг дипломної роботи в сторінках, а також обсяг, що займають ілюстрації, таблиці, додатки (із зазначенням їх кількості), список використаних джерел (із зазначенням кількості найменувань).

Вступ містить всі необхідні кваліфікаційні характеристики роботи.

Актуальність - обов'язкова вимога до будь-якої наукової праці. Тому вступ повинен починатися з обґрунтування актуальності обраної теми. У застосуванні до дипломної роботи спеціаліста поняття “актуальність” має одну особливість: так як дана праця є кваліфікаційною роботою, і те, як її автор уміє вибрати тему та наскільки вірно він цю тему розуміє й оцінює з погляду сучасності і соціальної значимості, характеризує його наукову зрілість і фахову підготовленість. Освітлення актуальності повинно бути не багатослівним. У межах однієї-двох сторінок машинописного тексту необхідно показати головне - суть проблемної ситуації.

Мета дипломної роботи спеціаліста. Метою роботи є – забезпечення комплексної розробки однієї або декількох фінансово-економічних задач з мотивованою пропозицією практичних рекомендацій. Таким чином, дипломна робота фахівця являє собою закінчене фінансово-економічне дослідження вибраної проблематики. У ході реалізації мети дипломної роботи відбувається поглиблення, розширення й систематизація отриманих раніше знань, спільне відпрацьовування придбаних раніше навичок і методик, які раніше, присутні у курсових роботах та на практичних заняттях.

Задачі дипломної роботи спеціаліста. В задачах дипломної роботи автор перелічує ті питання, які, на його думку, необхідно вирішити для досягнення поставленої мети. Задачі повинні викладатися у логічній послідовності, яка свідчить про глибоке розуміння автором роботи сутності наукового дослідження, його особистого вкладу у існуючі дослідження обраного ним напрямку. Крім того поставленні задачі повинні висвітлюватись у пунктах або підпунктах змісту дипломної роботи.

Метод (або методи) дипломної роботи спеціаліста. Обов'язковим елементом вступу до дипломної роботи є перелік використаних методів дослідження, що служать інструментом досягнення поставленої в роботі мети. При перерахуванні методів треба коротко та змістовно визначити, що саме досліджується тим чи іншим методом.

У вступі описуються й інші елементи наукового процесу. До них, зокрема, відносять визначення, на якому конкретному матеріалі виконана сама робота. Тут також дається характеристика основних джерел одержання інформації (офіційних, наукових, бібліографічних), а також указуються методологічні основи проведеного дослідження.

Наприкінці вступної частини бажано розкрити структуру дипломної роботи, тобто дати перелік її структурних елементів і обґрунтувати послідовність їх розташування.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)