АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика зв’язку

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Бактерии, их характеристика
  4. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  5. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  6. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  8. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  9. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  10. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  11. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).
  12. Вибрация. Характеристика вибраций, ее воздействие на человека

Галузь зв'язку відіграє дуже важливу роль у нашому житті - вона є своєрідною кровотворною системою кожного суспільства. Харківська область має розвинутий поштовий, телеграфний, телефонний і радіозв'язок, радіомовлення і телебачення. Харківська область має розгалужену мережу зв’язку. Основними підприємствами зв’язку є ВАТ «Укртелеком» та УДППЗ «Укрпошта».

На сьогодні Харківська філія ВАТ "Укртелеком" - це потужна телекомунікаційна мережа (міська телефонна мережам. Харкова - друга за ємністю в Україні) з величезним споживчим попитом. Розвиток бізнесу вимагає нових видів послуг, поліпшення їхньої якості, і це, у свою чергу, змусило вирішувати питання про готовність мережі "Укртелеком" прийняти зростаюче навантаження, надати абонентові весь спектр сучасних послуг і довести їх до широкого кола

споживачів.

Рис. 14. ВАТ "Укртелеком"

Наприкінці 2002 - початку 2003 року здійснено монтаж і пуск у експлуатацію сучасного цифрового устаткування типу SI-2000 фірми Iskratel, призначеного для заміни аналогових АТС.

У 2002 році Харківською дирекцією ВАТ "Укртелеком" було відкрито: нову довідкову службу "079", яка надає інформацію про підприємства Харкова і області, та оновлену довідкову службу "09". Завдяки переобладнанню діючої довідкової служби найсучаснішою комп'ютерною технікою значно збільшилась швидкість обслуговування клієнтів, поліпшилась якість зв'язку, розширилась база даних.

Дуже важливою особливістю сучасного центру обслуговування викликів є використання автоматичних голосових інформаторів, які дозволяють частково відповідати на запитання абонентів і здійснювати розподілення викликів за напрямками роботи відповідних операторів.

Вузол екстрених та інформаційно-довідкових спецслужб надає наступні послуги: точний час, прогноз погоди, казка для маленьких, гороскоп, новини, анекдот дня, курси валют, інформація щодо діючих знижок на товари і послуги, довідка щодо номерів телефонів абонентів, розсилання факсів на надані телефонні номери, автоматичний обдзвін наданих телефонних номерів, розклад руху потягів, надання послуг аутсорсингу (оренда програмно-апаратних ресур­сів Call-центру), кіноафіша, послуги голосової пошти та інші.

Одним з напрямків телефонного зв'язку, завдяки якому забезпечується задоволення попиту населення на цей вид послуг, є таксофонний зв'язок. Протягом останніх років у Харкові проводиться модернізація таксофонної мережі, яка налічує понад 5 тисяч таксофонів, з них понад 2,5 тисяч - універсальних "Телекарт-101/2000". Універ­сальні таксофони - це апарати нового покоління з великими технічними та експлуатаційними можливостями. Перевагою універсального таксофона є те, що він надає населенню можливість користуватися високоякісними послугами міського, міжміського та міжнародного зв'язку. Універсальні таксофони можна побачити в різних куточках Харкова та області. За програмою "Таксофон на селі" встановлено та працює 303 сільських таксофони, з них 207 - універсальні. За програмою “Таксофон на дорозі” вздовж доріг державного значення, на заправних станціях, станціях технічного обслуговування встановлюються універсальні таксофони.

Харківською філією ВАТ "Укртелеком" реалізуються телефонні картки різних номіналів: 90, 120, 180, 240, 480, 720, 960 хвилин.

Обсяги реалізації телефонних карток складають близько 150 тис. телефонних карток на місяць, доходи - 900 тис. грн/місяць.

Харківська філія ВАТ "Укртелеком", визначивши розвиток нових технологій та послуг пріоритетним напрямком своєї діяльності, досягла значних успіхів у цій сфері. Підтримуючи концепцію: "Укртелеком" - провайдер провайдерів", підприємство за усіма показниками посідає перше місце у Харківському регіоні, надаючи послуги доступу до глобальної мережі Інтернет багатьом провайдерам та споживачам. Регіональний вузол Інтернет, з'єднаний з центральним вузлом м. Києва каналами зв'язку що забезпечують швидкість передавання даних 2 Мбіт/с, став до ладу у 1998 році. На сьогодні це найсучасніший регіонально-транзитний вузол мережі передачі інформації, побудований на передовому обладнанні з підключенням до мережі Інтернет по волоконно-оптичних лініях зв'язку. Швидкість передавання даних - 155 Мбіт/с, а у найближчий час вона досягне 622 Гбіт/с. Введено 30 вузлів передачі даних з доступом до мережі Інтернет. Понад 20 тисяч мешканців користуються послугами доступу до мережі Інтернет у 14 містах області.

На Харківщині на прикінці 2001 року було відкрито унікальний заклад - музей зв'язку, створений Харківською філією ВАТ "Укртелеком".

Харківський музей є першим подібним закладом, створеним на Україні. Його експозиція знайомить історією розвитку зв'язку на Харківщині, починаючи від його зародження і закінчуючи сьогоденням. Це, зокрема, поштовий, радіо- та телефонний зв'язок. Є в музеї і досить унікальні речі - телеграфний апарат Морзе, літеродрукувальний телеграфний апарат харківського інженера Тремля та інші історичні експонати.

Харківська дирекція є однією з найбільших філій УДППЗ «Укрпошта». Поштова мережа складає 799 відділень поштового зв’язку, з них 524 (65,5%) розташовані в сільській місцевості. У системі поштового зв’язку області працюють 5082 співробітники, з них 2736 листонош, які обслуговують 1761 населений пункт, з них 1683 – сільські населені пункти, а це близько 2 млн. чол. у т.ч. понад 463 тис. пенсіонерів.

В Харківській дирекції діє Навчальний центр, де щорічно підвищують кваліфікацію понад тисячу поштовиків. 40 % працівників мають базову та повну вищу освіту.

Харківська дирекція має в своєму складі 7 безбалансових виробничих підрозділів – 6 Центрів поштового зв‘язку та Центр оброблення та перевезення пошти. Пошта перевозиться 5 внутрішньообласними, 74 внутрішньорайонними, 25 міськими маршрутами, кореспонденція у м. Харкові централізовано виймається з понад 270 поштових скриньок. Щодня обробляється біля 160 тисяч одиниць письмової кореспонденції.

Керівництво Харківської дирекції приділяє постійну увагу створенню комфортних умов для клієнтів та працівників, реконструюючи об‘єкти поштового зв‘язку, автоматизуючи робочі місця, впроваджуючи нові технології. В рамках підготовки до ЄВРО-2012 відремонтовано та заплановано відремонтувати і переоснастити 9 об‘єктів поштового зв‘язку, серед яких пам‘ятка архітектури 1930-х років – адміністративна будівля Харківської дирекції на Привокзальній площі, 2, будівля Поштамту на вул. Кірова,6, будівля ЦПЗ № 7 по вул. Ромашкіна (район Аеропорту).

Відповідно до прийнятих державних програм у Харкові та області проводиться практично повне переоснащення систем і мереж зв'язку, перехід від аналогових до цифрових сигналів, інтеграція різних систем і мереж. Тому існує нагальна потреба у висококваліфікованих фахівцях, які добре володіють технологіями проектування, розгортання і експлуатації інформаційних мереж зв’язку, що обумовлює необхідність підготовки відповідних фахівців – спеціалістів зі спеціальності 7.092402 – “Інформаційні мережі зв’язку”. Так за даними представників всесвітньо відомої компанії виробника мережного обладнання Cisco щорічна потреба в Україні фахівців у галузі мережних технологій складає 5–6 тисяч спеціалістів. У Харкові і Харківській області, а також в довколишніх областях ця потреба складає від 300 до 350 фахівців з можливим збільшенням в залежності від економічного зростання.

В Харкові, а також у східному і північному регіонах лише один навчальний заклад (ХНУРЕ) готує фахівців зі спеціальності „Інформаційні мережі зв’язку”, але без урахування особливостей розробки та експлуатації у аерокосмічній галузі.

Для проходження практик, участі студентів у науково-дослідній роботі планується використання матеріально-технічної бази підприємств: Державного підприємства “Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г.Шевченко”, науково-виробничого підприємства Хартрон-Аркос, Центрального казенного КБ “Протон”, науково-виробничого об’єднання Оріон, Державного підприємства НІТІП, Державного підприємства “Виробниче об’єднання “Знамя”, ВАТ “АТ НІІРІ”, Харківської філії ЗАТ “УкрСат” (Українські сателітні системи), ЗАТ “Датагруп”, ТОВ “Реком КС”(Recom communication service), ІРЕ НАН України, Спільної Україно-Російської фірми “ІНЕК”, ТОВ “Укрвімком”, ТОВ “Телерадіо­зв’язок”, ВАТ СП “Радміртех”, ТОВ “Укргазтех”, підприємства “Вита–Сервіс”, ТОВ СП “Моніс”.

Вдосконалення систем управління космічними апаратами і передачі даних є однією з важливих умов подальшого розвитку супутникових систем зв'язку. Тому можна обгрунтовано стверджувати про наявність актуальної наукової задачі дослідження що вирішується в дисертаційній роботі - розробка методу підвищення пропускної спроможності радіоканалу управління.

Рис. 2. УДППЗ «Укрпошта»

 

РОЗДІЛ 5

ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІ ЗВ´ЯЗКИ ТА ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)