АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Положення відносно транспортних магістралей та шляхів сполучення

Читайте также:
  1. A. Дату, місце, розмір зони затоплення, метеоумови, наявність під’їзних шляхів.
  2. A. Забезпечити прохідність верхніх дихальних шляхів і зробити 2 вдування.
  3. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  4. C. Забезпечення прохідності дихальних шляхів при підозрі на травну голови і хребта
  5. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  6. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  7. D. Покращити прохідність верхніх дихальних шляхів і перевірити у постраждалого наявність пульсу протягом 10 с.
  8. I. Загальні положення
  9. I. Загальні положення
  10. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  11. В. Обтурація жовчних шляхів
  12. Виберіть неправильне положення.

Транспорт є одним з найважливіших складових соціальної та виробничої інфраструктур м. Харків. Транспорт міста є дуже розвинутою галуззю і посідає одне з найвищих місць в Україні. Потреби населення, господарства, промисловості господарські зв'язки між різними територіально-адміністративними одиницями забезпечуються стабільно та в повному обсязі. Транспорт забезпечує усі сфери життєдіяльності суспільства.

Транспортна мережа Харківщини має зручне транспортно-географічне положення на перехресті міжнародних шляхів "північ-південь" і "захід-схід".

Через територію області проходять найбільші державні автомагістралі: Київ – Харків – Ростов і Москва – Сімферополь. Загальна довжина автошляхів – 8,3 тис. км, в тому числі з твердим покриттям – 6,6 тис. км.

Територію Харківської області перетинають автомобільні дороги загального користування, через які є виходи до Донбасу, Криму, Кавказу, до портів Чорного, Азовського й Балтійського морів, до багатьох індустріальних центрів за межами України. У межах Харківської області проходять міжнародний транспортний коридор Свропа — Азія, що сполучається з авто дорогою державного значення Е-40 (М-03) Київ — Харків — Довжанський, і міжнародний напрямок Північ — Південь, що збігається з автодорогами державного значення М-20 Харків - Щербаківка й М-18 Харків - Сімферополь - Севастополь та відноситься до міжнародної магістралі Е-105.

Міжнародний автошлях М-03 співпадає із частиною європейського автомобільного маршруту E (Кале-Брюссель–Краків-Київ-Волгоград-Ташкент-Алмати-Ріддер) та на території Донецької та Луганської областей - (Брест-Париж-Прага-Ужгород-Донецьк-Ростов-на-Дону-Махачкала).

Автошлях E40 найдовший європейський автошлях, довжиною близько 8000 км, що з'єднує французьке місто Кале через Бельгію, Німеччину, Польщу, Україну, Росію, Казахстан, Узбекистан, Туркменістан і Киргизстан з казахським містом Ріддер біля кордону з Китаєм. Він також проходить через м. Харків.

Автошлях М 20 — автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Харків — кордон з Росією. Проходить по території Харківської області.

Автошлях М 18 — автомобільний шлях міжнародного значення на території України, Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта. Проходить по території Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей та АРК. Співпадає з частиною європейського маршруту E105 (Кіркенес — Санкт-Петербург — Москва — Харків — Ялта).

Найважливіші магістралі, що проходять через Харків: Москва-Севастополь, Харків-Львів, Брянськ-Маріуполь. Щодоби автомобільним транспортом перевозиться більше 395 тис. пасажирів та понад 11 тис.тонн вантажів. Основні автотраси регіону: Москва-Сімферополь, Київ-Ростов, Харків-Суми.

Станом на 01.01.2009 р. мережа автомобільних доріг загального користування в Харківській області становить 9570,5 км (97,1% — це дороги з твердим покриттям).

За довжиною доріг область посідає перше місце в Україні. Протягом 2008 року дорожніми організаціями області збільшено обсяг виконаних робіт на 58,4%.

Роботи по побудові 30- річного будівництва автомагістралі Харків — Сімферополь — Севастополь завершені. Дорога вже взяла на себе значну частину міжнародного транзитного транспорту, що прямує на південь країни. Це сприяє також і розвитку сервісної інфраструктури вздовж магістралі, і як наслідок — збільшенню надходжень до бюджетів усіх сфер діяльності суспільства.

Харків – головний вузловий центр залізничного сполучення Східної України, що обслуговує шість суміжних областей. Загальна довжина залізниць – 1521 км, найбільші залізничні вузли – Харків, Лозова.

Географічне положення і конфігурація напрямків та дільниць Південної залізниці визначають її велике транзитне значення. Вона зв’язує Донбас зі столицею України і західними областями, знаходиться на головному пасажирському ходу Північ — Крим — Кавказ. Залізниця здійснює транспортне обслуговування підприємств та населення семи областей України: Харківської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської, Луганської, Донецької; стикується з Південно-Західною, Донецькою, Придніпровською, Одеською та Південно-Східною (РФ) залізницями.

Харківський аеропорт у 1995 році одержав статус міжнародного і має можливість приймати літаки усіх типів. 1 квітня 1998 року відкритий авіарейс Відень-Харків-Відень компанії «Австрійські авіалінії», що з`єднав Харків з Центральною Європою.

27 травня 1999 року після двохрічної перерви поновлено повітряне сполучення Харкова з Москвою

9 серпня 1999 року відкритий міжнародний авіарейс Харків-Ларнака.

У 2001 році шляхом передачі аеропорту з відомства Мінтранса міста було утворено Авіаційне підприємство «Міжнародний аеропорт Харків». У березні 2008 року весь комплекс Харківського аеропорту був переданий в аренду строком на 49 років фірмі "Нью Сістемс АМ". При цьому злітно-посадкова смуга, яка є стратегічним об`єктом, залишається у властності держави.

Авіарейси: Євролайн (Кутаісі, Батумі), Армавіа (Єреван), АероСвіт (Київ-Бориспіль), Австрійські Авіалінії (Відень), Дніпроавіа (Київ-Бориспіль, Іванофранківськ), Тбілавіамшені (Батумі, Тбілісі), Грузинські національні авіалінії (Батумі, Тбілісі), UTair (Москва-Внуково), Windrose Алепо, Стамбул, Анталія, Шарм-ель Шейх, Київ-Бориспіль, Москва, Сімферополь, Акаба, Ерзурум, Хургада)

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)