АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття діалізу, його значення у лікуванні

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  4. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  5. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  6. Акціонерне товариство: поняття і види.
  7. Апарат держави: поняття та структура
  8. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  9. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  10. Благоустрій та озеленення населених місць. Значення зелених насаджень в житті людини
  11. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  12. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?

Реферат

на тему:

«Види діалізу, штучна нирка»

 

 

Виконав:

студент групи РМс-42

Теслюк А.П.

Прийняв:

Гевко О.В.

 

Тернопіль 2012

Вступ

В останні три десятиліття діаліз і трансплантація стали ефективними методами лікування, які продовжують життя страждаючим нирковою недостатністю хворим. Підхід до лікування при гострій нирковій недостатності відрізняється від підходу до лікування при хронічній нирковій недостатності через незворотний характер останньої. Консервативна терапія або діаліз служать основними методами лікування при гострій нирковій недостатності, тоді як трансплантацію як метод лікування не слід рекомендувати хворим цієї групи.

На першому етапі лікування консервативне, але потім виникає необхідність у проведенні гемодіалізу, перитонеального діалізу або трансплантації нирки або штучної нирки. Унаслідок того що кожний з цих методів приносить лише обмежений успіх, до лікування при хронічній нирковій недостатності варто підходити з позицій переходу від одного методу лікування до іншого в залежності від ступеня його ефективності і виникнення ускладнень.

Лікування при нирковій недостатності варто починати в такий період перебігу хвороби, коли ускладнення її будуть помірними, а не тоді, коли хвороба протікає безсимптомно. Ранній початок лікування дозволить уникнути важких ускладнень уремії.

Поняття діалізу, його значення у лікуванні

Ранній початок діалізу особливо доцільно при лікуванні тих хворих з гострою нирковою недостатністю, у яких можна очікувати відновлення функції нирок, а також хворих із хронічною нирковою недостатністю, у яких має місце гарна імунологічна сумісність з родичем-донором, а вчасно виконана операція трансплантації нирки, цілком ймовірно, приведе до відновлення нормальної функції органу. Що стосується інших хворих, то клінічне судження про доцільність переходу від консервативного лікування до діалізу або трансплантації повинне бути засноване на ознайомленні з анамнезом і зваженим розглядом співвідношення сприятливих наслідків для хворого в результаті застосування кожного методу лікування і зв'язаного з таким лікуванням ризику. Лікування за допомогою обмеження кількості, що надходить в організм білка може продовжити час перебування хворого на консервативному лікуванні, перш ніж виникне необхідність у проведенні діалізу і трансплантації; але таке лікування варто проводити тільки в тому випадку, якщо пов'язані з ним ускладнення не зроблять негативного впливу на віддалений прогноз хвороби.

Критерії добору хворих для проведення лікування за допомогою гемодіалізу або перитонеального діалізу менш суворі, ніж для трансплантації, оскільки діаліз пов'язаний з меншим ризиком, ніж трансплантація, у літніх хворих і в хворих, які страждають згаданими вище ускладненнями консервативного лікування.

У зв'язку з високою вартістю цих програм чулися пропозиції обмежити число хворих, призначуваних на проведення діалізу і трансплантації. Такого роду рішення, які базуються на моральних і соціальних розуміннях, продовжують викликати суперечки. У більшості регіонів світу в даний час оплату вартості медичного обслуговування хворих із хронічною нирковою недостатністю бере на себе держава. При економічній підтримці державою програм проведення діалізу і трансплантації розроблені і будуть розроблятися надалі відповідні правила й інструкції, які дозволяють удосконалювати добір хворих для лікування різними методами.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)