АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Соціологічні дослідження

Читайте также:
  1. III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків
  2. АНАЛІЗ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕННЯ
  3. Анкета дослідження проблем студентської сім’ї.
  4. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  5. Блок 3. ГЕОГРАФІЯ НОВОГО ЧАСУ. СУЧАСНІ ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
  6. Блок 8-4. ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДО ПОЧАТКУ XX СТ.
  7. Варіант 13 Західні соціологічні теорії соціальної стратифікації
  8. Взяття крові з вени для бактеріологічного дослідження
  9. Взяття крові з вени для біохімічного дослідження
  10. Взяття мазка із зіва для бактеріологічного дослідження
  11. Взяття матеріалу методом мазків-відбитків для імунофлюоресцентного дослідження
  12. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)

В Україні, на всій її території, крім Криму, українці складають абсолютну більшість населення. Україна – класцична моноетнічна країна, де державотворчий етнос складає 77,8% (станом на 2001 рік, - сьогодні, ймовірно, відсоток українців становить не менше 80% населення країни). У жодній країні Європи, крім Фінляндії, Ірландії та Білорусі, за таких умов жодна мова меншини не може претендувати на статус державної. Розповсюджено таке явище лише в Африці.

Якщо порівнювати з 2009 роком, рівень підтримки надання російській мові статус державної зменшився.

Статистика опитувань:

     
     
       
       

Research & Branding Group (2011)

Серед найбільших прихильників двомовності жителі Донбасу (84%), Сходу (71%) та Півдня (65%). Відповідно, прихильники КПУ (72%), Партії регіонів (71%), Народної партії (58%) і Сильної України (53%). Серед найбільших противників - виборці «Свободи», 100% яких не підтримують надання російській мові статусу державної.(Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим у період з 12 — 22 серпня 2011 року.Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + −2,2 %.)

Згідно зі всеукраїнським опитуванням громадської думки Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) методом очного інтерв'ю з 23 травня по 1 червня 2012 року, в ході якого було опитано 2042 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму, віком від 18 років

· 65% українців підтримують надання російській мові та мовам національних меншин офіційного статусу в тих регіонах України, де цього бажає більшість населення (50% або більше — на відміну від законопроекту, за яким поріг мовної меншини встановлюється на рівні 10%). Не підтримують — 27% українців;

· На запитання про те, яким має бути статус російської мови в Україні і обираючи з трьох запропонованих варіантів відповіді, 19% опитаних відповіли, що російську мову потрібно виключити із офіційного спілкування по всій території України; 48% вважають, що російську мову потрібно зробити другою офіційною в тих місцевостях, де більшість населення цього бажає; 26% опитаних — що російську мову потрібно зробити другою державною на всій території України.

Центр Разумкова

22 квітня 2014 року

Якби на референдум винесли питання про статус мов, то 56,5% від усіх опитаних висловилися б за те, щоб єдиною державною залишалася українська, а російська вільно використовувалась. 37,6% готові підтримати варіант, згідно якого українська та російська — дві державні мови.

Більшість українців за єдину державну мову, європейський вибір та унітарну державу, однак проти вступу до НАТО — результати соціологічного опитування
 

Єдність мови – це єдність нації, а особливо, якщо питання роздувають штучно, перед виборами – це не сприяє об’єднанню суспільства, а навпаки.

Таким чином, наявність кількох офіційних мов – не вирішує проблеми у державі і є неефективним інструментом у вирішенні мовних і національних проблем.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)