АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги до клієнта

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. Аналітичні реакції та вимоги до них
  3. Вентиляція. Вимоги до вентиляції.
  4. Вимоги до бланків документів
  5. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  6. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  7. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  8. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  9. Вимоги до додатків
  10. Вимоги до економічного забезпечення збройних сил
  11. Вимоги до змісту загальної середньої освіти
  12. Вимоги до змісту та розташування реквізитів

1. Варто прийняти душ або помити ноги й обтерти окремі ділянки тіла вологим рушником або тампоном, змоченим в спирті

2. Найбільш ефективний масаж оголеного тіла. Допустимий одяг під час масажу: труси і бюстгальтер – для жінки; труси чи плавки – для чоловіка. При значному оволосінні задля попередження пошкодження волосяних цибулин можна масажувати через тонку чисту тканину, що добре поглинає вологу і пропускає повітря.

3. Мікротравми на шкірі, що з’явилися незадовго до процедури, заклеюють клеєм БФ-6 або обробляють спиртом і не масажують.

4. Положення тіла клієнта має бути зручним для нього. Важлива умова – найбільше розслаблення м’язів тієї ділянки тла, яку масажують.

5. Дотримуватися кутів згинання і відведення кінцівок, щоб надати їм середньофізіологічного положення.

- Якщо клієнт лежить на спині, то середньо фізіологічне положення для м’язів верхньої кінцівки буде досягнуто при відведенні плеча від вертикальної площини на 45 градусів, згинання передпліччя в ліктьовому суглобі – під кутом 110 градусів, згинання кисті в променево-зап’ястному суглобі під кутом 95- 100 градусів (при напівзігнутих пальцях).

- Коли клієнт лежить на животі, то для розслаблення мязів нижніх кінцівок під гомілку треба підкласти валик або підтримувати її знизу (на весу). Кут згинання в колінному суглобі 25-40 градусів – залежно від висоти кушетки та зросту масажиста. Для найбільшого розслаблення м’язів верхньої кінцівки доцільно руку випростати вздовж тіла, кут згинання між передпліччям і плечем – 110 градусів.

Рис. 1. Середньофізіологічне положення кінцівок під час масажу:

а – верхньої кінцівки; б – нижньої кінцівки.

 

6. Для правильного виконання масажу важливо, щоб ділянка тіла, що масажується знаходилася в стійкому положенні, оскільки в іншому випадку не вдасться зняти м’язове напруження клієнта.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)