АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види наукових студентських робіт

Читайте также:
  1. IV. Стаття зі збірника, журналу, наукових праць і т. п.
  2. Анотування і реферування наукових текстів
  3. Безробіття населення: види, структура, причини
  4. Безробіття та зайнятість
  5. В) становлять зміст соціального захисту безробітних.
  6. Взаємозв'язок етапів аналізу з метою і змістом робіт
  7. Види безробіття
  8. Визначення гігієнічного класу робіт за показниками шкідливості й небезпечності робочого процесу. Атестація робочого місця
  9. Визначення заробітної плати
  10. Визначення фонду заробітної плати на підприємстві
  11. Використання займенників у наукових текстах

Протягом навчання в університеті студенти Інституту іноземної філології виконують різні види науково-дослідної роботи: беруть участь у роботі наукових гуртків, готують доповіді на студентські наукові конференції, пишуть реферати, курсові, дипломні та магістерські роботи.

На другому курсі денного відділення та третьому заочного студенти пишуть першу курсову роботу зі світової літератури. Наступні два роки навчання курсові роботи виконуються за фахом.

Завершальним етапом у підготовці спеціаліста та магістра є підготовка кваліфікаційної роботи та її захист перед державною екзаменаційною комісію. Залежно від освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти випускники Інституту іноземної філології виконують такі види робіт: 1) дипломну роботу спеціаліста і 2) магістерську кваліфікаційну роботу.

Дипломна робота спеціаліста (спеціальність 7.02030302 - англійська мова і література) є завершальним серйозним і самостійним науковим дослідженням випускника, який на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра здобув повну вищу освіту, спеціальні вміння та знання достатні для того, щоб викладати англійську мову в загальноосвітніх школах, школах-ліцеях, гімназіях, середніх спеціальних і вищих навчальних закладах і т.п., виконувати науково-дослідну роботу в наукових закладах, проводити інформаційну, референтську діяльність в окремих галузях народного господарства.

Магістерська кваліфікаційна робота (спеціальність 8.02030302-англійська мова і література) – наукове дослідження випускника, який на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, а також спеціаліста здобув повну вищу освіту, спеціальні знання та вміння, необхідні для того, щоб викладати іноземні мови і світову літературу в загальноосвітніх школах, у середніх спеціальних навчальних закладах, обіймати викладацькі, науково-дослідницькі та адміністративні посади у вищих навчальних закладах І – ІV рівнів акредитації та наукових закладах.

Дипломна / магістерська робота є самостійним науковим дослідження студента на тему, якаузгоджується з обраною спеціальністю, а також науковими планами, темами кафедри, на якій він/вона спеціалізується. Робота повинна бути присвячена розробці актуальних проблем сучасної германістики, мати чітко сформульовану тему і обов’язково містити самостійне дослідження студента, виконане на власному фактичному матеріалі. Проведення власного дослідження свідчить про вміння студента самостійно добувати фактичний матеріал, нову інформацію, робити власні висновки на основі опрацьованих теоретичних джерел та одержаних практичних результатів.

У всіх відношеннях це має бути серйозним і самостійним науковим дослідженням на актуальну тему, що має безперечне практичне значення, характеризується новизною. У кваліфікаційній роботі випускник повинен засвідчити, що він опанував необхідні теоретичні знання та вміння їх застосовувати в конкретних умовах, свою зрілість та глибоку обізнаність у досліджуваній проблемі, самостійність і критичність аналізу, обширність і багатство фактичного матеріалу, солідність науково-теоретичної бази. На відміну від курсових робіт, яка виконуються на попередніх роках навчання у вузі, дипломна/магістерська робота має бути ширшою і глибшою за змістом, вагомішою за завданнями та метою, більшою за обсягом, а також написаною науковою англійською літературною науковою мовою без граматичних і стилістичних огріхів. Дипломна/магістерська робота характеризується також значним обсягом фактичного матеріалу та глибиною його аналізу, використанням при цьому найрізноманітніших методів, методик і прийомів наукового дослідження, широтою, об’єктивністю і значущістю зроблених узагальнень і висновків, певною практичною вартістю (напр., можливістю використання результатів і матеріалів при викладанні окремих тем англійської мови в школі) [15, 7].

Проте у порівнянні з дипломною магістерська кваліфікаційна робота у всіх відношеннях повинна бути виконана на помітно вищому науковому рівні і характеризуватися значною практичною вартістю, порівняно високим ступенем новизни, обґрунтованості й достовірності досягнутих результатів. Виконання магістерської роботи повинно засвідчити глибоку обізнаність випускника з науковою літературою і розробкою обраної теми, його/її вміння критично оцінювати досягнення інших вчених, бездоганно користуватися науковим апаратом, а також робити вагомі, правильні, аргументовані висновки, узагальнення, тактовно і переконливо вести дискусії з іншими авторами [там само].

За позитивними результатами захисту дипломної роботи державна екзаменаційна комісія присвоює випускникові кваліфікацію «Філолог. Викладач англійської мови та світової літератури». За позитивним результатом захисту магістерської роботи ДЕК присвоює випускникові кваліфікацію «Магістр філології. Викладач англійської мови та світової літератури».

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)