АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  7. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  8. Варіанти завдання
  9. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  10. Вимоги до індивідуального завдання.
  11. Вирішити тестові завдання
  12. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.

Суми


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Учбовим планом ДВНЗ «Українська академія банківської справи НБУ» передбачено виконання контрольної роботи студентами заочної форми навчання зі спеціальності 8.03050802 «Банківська справа» з дисципліни «Управління банківськими ризиками». Мета виконання контрольної роботи – перевірка та оцінка теоретичних знань і практичних навиків в наведеній сфері діяльності. Під час опанування знань з даного предмету слід користуватися літературними джерелами останніх років випуску і визнаних у суспільстві видавництв, списком рекомендованої літератури.

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Предмет: діяльність банку у галузі ризик-менеджменту: дослідження банківських ризиків, ідентифікація та оцінювання ризиків, методи управління ризиками та особливості їх застосування в умовах вітчизняної практики; організація системи ризик-менеджменту у банку та системи контролю за рівнем банківських ризиків.

Мета: підготовка магістрів високого рівня, здатних оволодіти методами оцінювання, прогнозування та управління ризиками, притаманними банківській діяльності, та на цій основі розробляти ефективні системи ризик-менеджменту в банках, підвищуючи в такий спосіб надійність банківської установи.

Завдання: довести до студентів розуміння сутності, цілей та провідних засад процесу управління банківськими ризиками, ознайомити студентів з методами ідентифікації та аналізу банківських ризиків, навчити студентів ефективно використовувати інструменти управління ризиками в практичній банківській діяльності, сформувати системний підхід до визначення стратегії управління прибутковістю та ризикованістю банку, поглибити загальну фахову підготовку студентів.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

специфіку прояву економічних ризиків у банківській сфері;

зміст етапів процесу управління банківськими ризиками;

прийоми ідентифікації та вимірювання банківських ризиків;

інструментарій прогнозування динаміки фінансових ринків;

методи та способи управління ризиками;

механізми контролю за рівнем банківських ризиків;

проблемні питання, пов’язані з процесом управління ризиками в банку;

сучасні тенденції розвитку методології та інструментарію управління ризиками банківської діяльності.

уміти:

ідентифікувати та класифікувати банківські ризики;

складати регламентні документи банку (політика, положення та процедури) щодо управління банківськими ризиками;

сформувати стратегію управління прибутковістю та ризиками банку;

здійснювати кількісне оцінювання (вимірювання) банківських ризиків;

проводити дослідження та прогнозування динаміки індикаторів фінансових ринків;

застосувати методи управління ризиками;

визначати доцільність застосовування спеціальних методів управління до тих чи інших ризиків;

організувати процес контролю за рівнем банківських ризиків;

здійснювати наукові дослідження в галузі управління банківськими ризиками.

Курс «Управління банківськими ризиками» безпосередньо пов’язаний з такими дисциплінами, як «Аналіз банківської діяльності», «Звітність у банку», «Фінансовий контролінг у банку», «Організація контролю в банку», «Фінансовий менеджмент у банку», «Казначейські операції в банку».

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)