АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВОК. Розвиток і ускладнення міжнародної торгівлі знайшло відображення в еволюції теорій, що пояснюють рушійні сили цього процесу

Читайте также:
  1. Аналізуючи малюнок, зробіть висновок, яке твердження правильне.
  2. Висновок
  3. Висновок
  4. Висновок
  5. ВИСНОВОК
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок по другому пункту.
  11. За результатами проведення аудиту складається аудиторський висновок.

Розвиток і ускладнення міжнародної торгівлі знайшло відображення в еволюції теорій, що пояснюють рушійні сили цього процесу. Огляд теоретичних пояснень міжнародного обміну товарами показує, що традиційні зовнішньоторговельні теорії недостатні для пояснення сучасного міжнародного обміну товарами, але, тим не менш, вони є базовими у теоретичних дослідженнях західних вчених і пояснюють виникнення і спрямованість світової торгівлі товарами порівняльними перевагами внаслідок товарної диференціації та відмінностей у наборах чинників окремих країн.

Торгівля нафтою забезпечує значний внесок у формування позитивного торговельного балансу і податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів. Цей внесок істотно вища за частку комплексу в промисловому виробництві.

Нафтові кампанії роблять дуже масштабні інвестиції. За темпами приросту вкладення в нафтовидобуток більш ніж в 4 рази перевищують середньогалузеві по промисловості.

Але основні фонди галузі значною мірою зношені, особливо велика ступінь їх зносу в нафтопереробці. Капітальний ремонт у нафтопереробці майже дорівнює обсягу інвестицій. Недостатність інвестицій у технічне переозброєння збільшує ймовірність техногенних катастроф. Для збільшення обсягів нафтовидобутку, а також для модернізації нафтопереробки комплекс потребує великих капіталовкладень. Є підстави вважати, що для підтримки та розвитку виробництва нафтові кампанії роблять значно більші капітальні вкладення, ніж відображено у статистичній звітності. За авторитетним заявам керівників нафтового бізнесу, а також виходячи з проведених нами економічних розрахунків, реальний обсяг інвестицій приблизно на 30% перевищує обсяг, зафіксований у звітності. Причини заниження обсягу інвестицій в основний капітал криються в надмірно обтяжливою російської податкової системи та загальної політико-правової невизначеності діяльності нафтових кампаній. Фінансовим джерелом для додаткових інвестицій у нафтовий комплекс в значній мірі є кошти, зекономлені при використанні механізмів трансфертного ціноутворення.

Для модернізації нафтового комплексу в найближчі 5 років в нього потрібно вкласти, за різними оцінками, 25-40 млрд. дол Найбільш пріоритетними напрямками інвестицій у нафтовий комплекс на найближчу перспективу слід вважати:

- Інвестиції в транспорт нафти на експортних напрямах, включаючи далекосхідне;

- Інвестиції в промислову інфраструктуру нафтовидобутку, включаючи трубне господарство нафтових кампаній;

- Інвестиції в нафтопереробку, маючи на увазі, що реалізуються тут капіталомісткі та тривалі проекти вимагають кардинального поліпшення інвестиційного клімату.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)