АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Допустимі рівні вмісту радіонуклідів цезію-137 та стронцію-90 у продуктах харчування та питній воді (ДР), Бк/кг, Бк/л

Читайте также:
  1. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  2. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  3. Види додаткових послуг громадського харчування.
  4. Визначення вмісту механічних домішок у моторному маслі
  5. Вихід довго існуючих радіонуклідів унаслідок ядерного вибуху, потужність якого еквівалентна 1 Мт тротилу
  6. ГЛАВА 9 ХАРЧУВАННЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ
  7. Головна причина повільного зниження викидів і зменшення рівнів забруднення — використання застарілих і неефективних технологій.
  8. Гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин у робочій зоні і в атмосфері населених пунктів
  9. Гранично допустимі рівні локальної вібрації
  10. Довжина каналу визначається кількістю проміжних рівнів.
  11. Допустимі напруження
Назва продукту
Хліб, хлібопродукти    
Картопля    
Овочі (листкові, коренеплоди)    
Фрукти    
М’ясо    
Риба    
Молоко    
Яйця (шт.)    
Вода    
Молоко згущене    
Молоко сухе    
Свіжі дикорослі ягоди    
Сушені дикорослі гриби    
Лікарські рослини    
Інші продукти    
Спеціальні продукти для дитячого харчування    

Дослідження показали, що при дозі опромінювання 1000 рад людина гине; при дозі від 200 до 700 рад смертельний результат спостерігається в 10% і 90% випадків відповідно; у разі дози до 100 рад людина виживає, але велика вірогідність захворювання раком. Безпечна доза іонізуючого випромінювання не повинна перевищувати подвоєного середнього значення дози опромінювання, якому людина піддається в природних умовах. Виходячи з цього встановлені допустимі дози разового опромінювання (10 бера) і опромінювання населення в нормальних умовах за рік (0,5 бера). Слід відмітити, що середня доза іонізуючого випромінювання, одержувана за рік кожним жителем планети, коливається між 50 і 450 мбер (1 мбер = 10-3 бери), причому на долю космічного випромінювання доводиться близько 30 мбер, а на долю радіоактивності гірських порід - 50-150 мбер. Крім того, необхідно враховувати і ті дози, які людина одержує від штучних джерел випромінювання. Так, опромінювання при рентгеноскопії шлунку складає 30 бера (місцеве), а при прогляданні футбольного матчу по телевізору - 100 мкбер. В 1991 р. середня доза опромінювання населення склала 420 мбер: природний фон - 237 мбер і техногенні джерела - 183 мбер, зокрема за рахунок джерел медичного призначення - 169 мбер.

Таблиця 7.7


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)