АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВКИ. 1. Крива “дохід-споживання” показує, як кількість товару Х, що споживається за певний час, змінюватиметься залежно від зміни доходу і тільки доходу

Читайте также:
  1. ВИСНОВКИ
  2. ВИСНОВКИ
  3. ВИСНОВКИ
  4. ВИСНОВКИ
  5. Висновки
  6. Висновки
  7. Висновки
  8. Висновки
  9. ВИСНОВКИ
  10. ВИСНОВКИ
  11. ВИСНОВКИ
  12. ВИСНОВКИ

 

1. Крива “дохід-споживання” показує, як кількість товару Х, що споживається за певний час, змінюватиметься залежно від зміни доходу і тільки доходу. На графіку, де показані точки рівноваги споживача при різних рівнях його доходу, це лінія, що проходить через ці точки.

2. Характер кривої “дохід-споживання” буде залежати від оцінки товару споживачем. Нормальні товари – це такі товари, які людина споживає у більшій кількості, коли зростає її дохід. Неякісні товари – це такі товари, споживання яких зменшується за умови зростання доходу споживача. Для нормальних товарів крива “дохід-споживання” матиме зростання характер, для неякісних – спадний.

3. Крива Енгеля показує співвідношення між доходом і обсягом спожживання певного товару при незмінності інших факторів, що впливають на попит. Ця залежність для товарів була помічена і сформульована Енгелем (Закони Енгеля):

а) при незмінних цінах на всі блага частка сімейного бюджету, що витрачається на продукти споживання, має тенденцію до зменшення за умови зростання доходів сім’ї;

б) споживання освітніх, юридичних, медичних послуг і послуг, повязаних з відпочинком, має тенденцію зростати швидше, ніж зростають доходи.

4. Крива “ціна-споживання” показує, як змінюється обсяг закупок товару Х при переході до іншого рівня цін на цей товар за умови незмінності всіх інших факторів попиту. На графіку, де паказані точки рівноваги споживача при зміні ціни товару Х і незмінності доходу, це лінія, що проходить через ці точки.

5. Ефект доходу – це тільки ті зміни у споживанні, що спричинені зміною реального доходу споживача під впливом руху цін.

6. Ефект заміщення – це тільки ті зміни у споживанні товару, які є результатом змін цін цтого товару відносно цін на інші товари.

7. Неякісний товар, для якого ефект доходу переважає над ефектом заміщення називається товаром Гіффена, а зростання споживання цього товару із підвищенням ціни на нього – парадоксом Гіффена.

Товар Гіффена має одночасно відповідати таким вимогам: бути неякісним в уявленні споживача; бути значною частиною його витрат.

ОСНОВНІ ТЕРМІНИ ТА ПОНЯТТЯ

Крива “дохід-споживання” Крива “ціна-споживання”

Нормальні товари Ефект зміни доходу

Неякісні товари Ефект субституції

Крива Енгеля Товар Гіффена

Закони Енгеля Парадокс Гіффена

 

 

ВПРАВИ

Вправа 1. Для кожного положення, що наводиться далі, знайдіть відповідний йому термін або поняття серед запропонованих:

 

1. Крива, що показує залежність зміни величини споживання товару від змін доходу споживача.

2. Товар, попит на який зменшується при зростанні доходу і зростає при його скороченні.

3. Лінія, що поєднує всі точки рівноваги споживача у відповідності із зростанням його доходів.

4. Товари, попит на які зростає по мірі зростання доходу.

5. Лінія, що з’єднує послідовно всі точки рівноваги споживача при зміні ціни товару, що входить в споживчий набір.

6. Вплив, який зміна ціни одного із товарів, що входять до споживчого набору, здійснює на структуру споживання цих товарів.

7. Неякісний товар, який займає в бюджеті споживача значне місце і має висхідну криву попиту.

8. Вплив, який зміна ціни одного із товарів, що входять до споживчого набору, здійснює на реальний дохід споживача.

9. Товари, попит на які різко збільшується при зростанні доходу.

10. При зростанні цін на неякісні товари має місце зростання попиту на них.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)