АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття про затримку сигналу кольоровості

Читайте также:
  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  3. Валовий внутрішній продукт: поняття та методи розрахунку
  4. Введення поняття комплексного числа
  5. Визначте поняття і структуру особистості в соціології
  6. Визначте поняття «соціалізація особистості – 15 б.
  7. Виявлення не цілком відомого сигналу
  8. Відношення між поняттями
  9. Встановіть відповідність між поняттями та їх визначеннями
  10. Вступ. Поняття трудового права України як галузі права.
  11. Глава 1. ПОНЯТТЯ І СИСТЕМА ЮРИДИЧНОЇ НАУКИ
  12. Глава 1. ПОНЯТТЯ І СИСТЕМА ЮРИДИЧНОЇ НАУКИ

Основним недоліком системи CEKAM-III є відсутність «синього» сигналу кольоровості в одному рядку і «червоного» — в сусідній. Для компенсації цього недоліку до складу приймача кольорового телебачення включається елемент пам'яті (лінія затримки на тривалість одного рядка розгортки), завдяки чому в кожному рядку окрім сигналу яскравості Еy і переданого спільно з ним одного з сигналів кольоровості, наприклад Еr-y, одночасно з'являється також другий сигнал кольоровості EB-Y, правда, що повторює інформацію про колір попереднього рядка. Остання обставина, проте, не призводить до скільки-небудь помітного зниження якості кольорового зображення (в порівнянні з системами НТСЬК і ЛІГ, де передача сигналу яскравості і обох сигналів кольоровості проводиться в кожному рядку розгортки), оскільки через обмежену роздільну здатність зору при 625-рядковому розкладанні колір двох сусідніх рядків зображення сприймається усередненим. На мал. 5.4 пояснюється принцип затримки сигналів кольоровості (для чотирьох рядків розкладання).

 

Мал. 5.4. До пояснення процесу передачі і прийому сигналів зображення за системою СЕКАМ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)