АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Застосування обтікання текстом до елементів шаблонних сторінок

Читайте также:
  1. Cутність та умови застосування міжнародних розрахунків за допомогою акредитивів.
  2. XIV. 7. Вимірювання електрорушійних сил. Застосування методу вимірювання ЕРС для визначення різних фізико – хімічних величин
  3. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  4. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  5. Акти офіційного тлумачення (інтерпретаційні акти) – це правові акти, прийняті компетентними державними органами, що містять роз’яснення норм права або порядку їх застосування.
  6. Акти правозастосування, їх види
  7. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту
  8. Види актів застосування норм права
  9. Глава 20 РЕАЛІЗАЦІЯ НОРМ ПРАВА. ПРАВОЗАСТОСУВАННЯ
  10. Деякі властивості та події елементів управління
  11. Економічна конкуренція. Місце конкуренції в системі елементів ринку. Умови виникнення конкуренції
  12. Експертні системи, їх будова та застосування в економіці

Якщо ввімкнено параметр «Застосовувати лише до сторінки-шаблону», ви маєте обійти правила для елемента сторінки-шаблону на сторінці документа, щоб застосувати обтікання текстом до нього. Якщо цей параметр вимкнено, текст як на сторінці-шаблоні, так і на сторінці документа може обтікати елементи сторінки-шаблону без потреби обходити правило для елементів сторінки-шаблону.

1. Виділіть об’єкт на сторінці-шаблоні.

2. У меню панелі «Обтікання текстом» ввімкніть або вимкніть «Застосовувати лише до сторінки-шаблону».

Цей параметр доступний лише тоді, коли виділено якийсь об’єкт на сторінці-шаблоні, і до нього застосовано обтікання.

 


 

Практичне завдання

Відкриємо InDesign і створимо новий документ (файл → новий → документ або Ctrl + N). З’явиться вікно параметрів документа в якому вказуємо такі параметри(Мал.8)

Мал.8 Вікно параметрів нового документа.

 

Натискаємо кнопку «ОК». З’явиться чистий документ з 4 сторінок та з розворотом.(Мал.9)

Мал.9 Чистий документ

Створюємо титульну сторінку. Для початку створимо фон. Виберемо інструмент прямокутник та намалюємо прямокутник. Вставимо в нього зображення за допомогою команди Ctrl+D.потім додамо графічні та текстові елементи.(Мал.10)

Мал.10 Готова титульна сторінка

Наступним кроком буде створення основних сторінок нашого каталогу.

Розмістимо текстові та графічні елементи. Текст розділимо на статті.(Мал. 11)

Мал.11 Готові сторінки газети

3. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ГІГІЄНА КОРИСТУВАЧА ЕОМ

У будь-якій професії є свої певні вимоги стосовно безпеки експлуатації тих чи інших пристроїв, які використовуються в роботі. Стосовно експлуатації ЕОМ також є певні правила і вимоги, які затверджені комітетами по нагляду за охороною праці та іншими органами, які відповідають за безпеку життєдіяльності. Широке промислове та побутове використання ПК актуалізувало питання охорони праці їхніх користувачів. Найбільш повним нормативним документом щодо забезпечення охорони праці користувачів ПК є "Державні санітарні норми і правила роботи з візуальними дисплейними терміналами (ВДТ) електронно-обчислювальних машин".

Дотримання вимог цих правил може значно знизити наслідки несприятливої дії на працівників шкідливих та небезпечних факторів, які супроводжують роботу з відео дисплейними матеріалами, зокрема можливість зорових, нервово-емоційних переживань, серцево-судинних захворювань. Виходячи з цього, роботодавець повинен забезпечити гігієнічні й ергономічні вимоги щодо організації робочих приміщень для експлуатації ВДТ, робочого середовища, робочих місць з ВДТ, режиму праці і відпочинку при роботі з ВДТ тощо, які викладені у Правилах.

Відповідно до встановлених гігієнічно-санітарних вимог роботодавець зобов'язаний забезпечити в приміщеннях з ВДТ оптимальні параметри виробничого середовища (табл. 1).

Таблиця 1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)