АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Людина у просторі інформаційної культури

Читайте также:
  1. Авторитарний і гуманітарний підходи щодо культури в богослов'ї
  2. Артефакти культури. Знання, цінності і регулятиви як три основних види смислів культури.
  3. Атрибутивні ознаки і властивості культури
  4. Взаємозв'язок ІС обліку з іншими підсистемами інформаційної системи підприємства.
  5. Вивчення фізичної культури у 2013-2014 навчальному році в 5 класі
  6. Відновлення репресій у 60-70-х рр. ХХ ст. Їх наслідки для розвитку культури.
  7. Вопрос№24: Характерні риси розвитку театрального мистецтва і музичної культури українського народу в другій половині XVII - XVIII ст.
  8. Генезис теорії культури
  9. Громадянське виховання – це виховна діяльність школи, сім’ї і громадськості спрямована на формування громадянської культури вихованців.
  10. Дія адміністративно-правових норм у часі, просторі і за колом осіб.
  11. Дія нормативних правових актів в просторі і за колом осіб
  12. Дія нормативно-правового акта в просторі і за колом осіб

Технологічні зміни впливають на соціальні зв’язки між людьми, що втрачають звичні форми і набувають віртуальний характер.

У процесі глобалізації банків інформації в суспільстві виникла нова форма влади – влада над інформацією, а з нею – реальна загроза використання інформаційною елітою комп’ютерних баз даних для реалізації особистих інтересів – від контролю за цінами на міжнародних ринках до встановлення тоталітарних інформаційних режимів.

Інформаційна культура – сукупність норм, правил і стереотипів поведінки, пов’язаних з інформаційним обміном у суспільстві. Зв’язане із соціальною природою людства. Відлік її історії – момент зміни сигналу, властивого тваринного світу, на змістовний – основа розвитку мови. Проте усне передавання інформації – не забезпечувало задовільного збереження знання – концентрація, компресія інформації.

- Феномен управління

Як феномен людської культури розпочали активно досліджувати лише у ХХ ст.

Культура управління – це сукупність теоретичних і практичних положень, принципів і норм, що стосуються всіх аспектів управління людською діяльністю. Це важлива сфера впливу на свідомість, вчинки підлеглих, їхні помисли та бажання.

 

- Структура культури управління

-

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

 

Прийняття рішень – творчий процес у діяльності керівників будь-якого рівня.

Культура управлінського рішення – знаходження керівником оптимального рішення (варіанта дій), що сприяє розв’язанню проблеми та досягненню поставленої мети.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)