АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опишiть локальність потенційної викидонебезпечності.Приведiть схему

Читайте также:
  1. Аксіома потенційної небезпеки.
  2. Блок-схему
  3. Описати розрахункову схему
  4. Описати схему прориву газа
  5. Описать и приложить схему отвала и привала судна, постановки и съемки с якоря
  6. Опишiть основи енергетичної теорії раптових викидів вугілля і газу
  7. После того как вы организовались, следует выбросить организационную схему.
  8. Правило побудови зовнішніх меж зон радіоактивного забруднення при їх нанесенні на карту (схему)
  9. Приложить схему набора судна
  10. См. схему 16.

Особливістю викидонебезпечності вугільних пластів є локальність викидонебезпечності. Доказательсвом локальність викидонебезпечності - щорічне изминение числа викидів вугілля і газу в умовах відбивання вугілля в глухих вибоях підготовчих виробок, кутках і нішах лав.

Так при дослідженнях локальності викидонебезпечності вугільних пластів у Донбасі при загальному річному подвигании лави близько 1000м викиди відбувалися в тих випадках, коли лавами проходились небезпечні ділянки виїмкового стовпа. В окремі роки спостерігалося по кілька таких викидонебезпечних ділянок, а в деякі роки їх не було ні одного. Доказом локальності викидонебезпечності є наявність порожнин викиду найрізноманітніших форм (рис.12).

 

Рис.12 Ескіз порожнини утвореної викидом вугілля та газу у вибої східного бремсберг пл. l18 ДП «Макіїввугілля»:

1-забій бремсберг, 2-бремсберґ, 3-порожнина у вугільному пласті.

При раптовому викиді з вугільного пласта у виробку за короткий проміжок часу (кілька секунд) виділяється велика кількість газу і викидається значна кількість вугільної, а іноді і породног.

Сучасний рівень вивченості особливостей прояву газодинамічних явищ у вугільних шахтах дозволяє виділити два напрямки теоретичних досліджень, що базуються на вивченні природи локальності прояви викидонебезпечності і мають найважливіше значення для практичного вирішення проблеми. Перший напрямок - створення фізичної і математичної моделі процесів викиду вугілля і газу. Другий напрямок - розробка теорії міцності газоносного масиву, що примикає до забою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)