АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дати визначення геодинамiчним явищам

Читайте также:
  1. XIV. 7. Вимірювання електрорушійних сил. Застосування методу вимірювання ЕРС для визначення різних фізико – хімічних величин
  2. Блок визначення мінімального або максимального значення MinMax
  3. Вивчення взаємозв’язків правопорушень з іншими соціальними явищами
  4. Види взаємозв 'язків між явищами.
  5. Визначення абразивності порід
  6. Визначення базових умов для задоволення потреб покупців
  7. Визначення беззбиткового обсягу продажів і зони безпеки підприємства
  8. Визначення ваги бурового снаряду.
  9. Визначення величини резерва сумнівних боргів на основі класифікації дебіторської заборгованості
  10. Визначення виробничого циклу складного процесу
  11. ВИЗНАЧЕННЯ ВЛАДИ
  12. Визначення вмісту механічних домішок у моторному маслі

ЛЕКЦИЯ

Дати визначення геодинамiчним явищам

Класифікація геодинамічних явищ у шахтах

Дайте визначення раптовим викидам вугілля і газу

Описати типи гiрських ударiв

Охарактерезуйте раптовi викиди вугiлля,породи i газу

Описати схему прориву газа

Охарактерезуйте початковий напружений стан

Описати розрахункову схему

Описати механiзм гiрничого удару

Описати типи гiрних ударiв

Дати визначення гiрничого удару.Привести схему.

Дати визначення раптовим викидам вугiлля та газу.Привести схему.

Дати визначення раптовим викидам.Описати комплекси заходiв.

Класифікація газодинамічних явищ в шахтах

Приведiть приклад поржнин в площинi вибою лавиь пiсля викиду вугiлля,газу

Класифiкацiя ГДЯ в книгах О.I.Чеонова, О.С.Рязанцева

Опишiть основи енергетичної теорії раптових викидів вугілля і газу

Опишiть локальність потенційної викидонебезпечності.Приведiть схему

Охарактерезуйте основні моделі раптових викидів вугілля і газу

Дати визначення геодинамiчним явищам

Геодинамічні явища – це швидкісні процеси, пов'язані з внутрішніми та зовнішніми змінами, які відбуваються усередині Землі і на поверхні. Вони як правило, помітно змінюють початковий стан і супроводжуються значним руйнуванням різноманітних споруджень та людськими жертвами. До цих явищ на земній поверхні відносяться: урагани, смерчі, цунамі; усередині землі: землетруси, виверження вулканів.

Землетруси відбуваються у результаті зрушень окремих блоків земної кори, що призводить до масових жертв і катастрофічних руйнувань. Землетруси завжди викликані природними факторами.

У результаті діяльності людини, при спорудженні на поверхні землі водойм, а також при будівництві підземних споруд та розробці родовищ корисних копалин, на поверхні землі утворюються заглибини великої площі (мульди зрушення), які заповнюються водою, а у надрах землі утворюються порожнини значних розмірів, що призводить до зміщення великих блоків підробленого масиву. Такі прояви також можуть викликати землетрус.

Землетруси (екзогенного походження) – це коливання земної кори, що виникають в результаті вибухів у глибині землі, розломів шарів земної кори та активної вулканічної діяльності. Область підземного удару викликає пружні коливання (сейсмічні хвилі), які поширюються в землі за усіма напрямами.

Техногенні землетруси, викликані діяльністю людини, порівняно менш масштабні, ніж природні катаклізми, і мають у своєму характері схожі динамічні явища.

Небезпека техногенних землетрусів, що викликані видобутком корисних копалин, ускладнюється їхнім проявом в економічно освоєних районах з екологічно небезпечними об'єктами.

Серед техногенних катастроф в останні десятиріччя щоразу впевненіше заявляють про себе катастрофи, пов'язані з видобутком та переробкою корисних копалин.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)