АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1.Міністерство охорони здоров’я України подало до Міністерства юстиції України на державну реєстраціє наказ

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

1. Міністерство охорони здоров’я України подало до Міністерства юстиції України на державну реєстраціє наказ. Після спливу 25 днів Міністерство охорони здоров’я України не отримало відповіді від Міністерства юстиції України щодо реєстрації або відмови у реєстрації нормативно-правового акту (наказу). Міністерство здоров’я України звернулося до Міністра юстиції України із скаргою на дії Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності Мінюсту України.

Дайте юридичний аналіз справи. Чи правомірні дії Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності Мінюсту України? Який порядок реєстрації нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади встановлено чинним законодавством?

2. Громадська організація звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва із позовом до Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання його розпорядження «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» незаконним та нечинним з моменту його прийняття. Представник позивача обґрунтував свої вимоги відсутністю передбаченої положеннями чинного законодавства України державної реєстрації розпорядження.

Дайте юридичний аналіз ситуації та запропонуйте шляхи її вирішення. Які рішення повинен прийняти суд?

3. Нормативно-правовий акт, виданий Міністерством Фінансів України був поданий на реєстрацію до Головного управління юстиції в м. Києві. Головне управління юстиції в м. Києві видало наказ про відмову в державній реєстрації. Міністерство фінансів звернулося зі скаргою на дії Головного управління юстиції в м. Києві до Міністерства юстиції України.

Дайте юридичний аналіз справи. Чи правомірні дії Міністерства юстиції України та Головного управління юстиції в м. Києві? Які підстави для відмови в державній реєстрації нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади?

4. Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України скасував реєстрацію розпорядження Голови Служби безпеки України, про що склав висновок та повідомив про це Службу безпеки України. У висновку було зазначено, що причиною скасування реєстрації розпорядження Голови Служби безпеки України є визнання його таким, що втратило чинність.

Дайте юридичний аналіз ситуації. Чи відповідають дії Уповноваженого Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України вимогам чинного законодавства? Який порядок реєстрації та скасування рішення про реєстрацію нормативно-правових актів Служби безпеки України встановлено законодавством?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)