АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Запровадження

Читайте также:
  1. Запровадження
  2. Криза 1980 р. та запровадження воєнного стану.
  3. Пам'ятки політичної думки Київської Русі. Запровадження християнства на Русі та його вплив на розвиток політичної думки.
  4. Чинники та етапи запровадження євро.

У державні доходи Росії митним платежах (загальнодержавних податках і зборів) належить найважливіше місце, і саме існування держави нерозривно пов'язане з їх стягуванням. Безпосередній контролю над дотриманням митного законодавства покладено на Федеральну митну службу, що безпосередньо втілює заходи боротьби з правопорушеннями зовнішньоекономічної діяльності.

Сучасний етап розвитку митних органів характеризується всебічним зміцненням повноважень і зростанням відповідальності Федеральною митною служби перед Урядом і президентом Росії виглядала як органу виконує у державі найважливіші економічні та правоохоронні функції. Вимоги підвищення ефективності роботи митного відомства зобов'язують приймати вичерпні заходи, зокрема створені задля вдосконалення інформаційних систем, які забезпечують ефективність митних технологій і з правопорушеннями, злочинами у сфері митного справи.

Посилення митного контролю за зовнішньоекономічної діяльністю, митне регулюваннятоварооборотов і правозастосовний досвід митних та інших правоохоронних структур дозволяють багато в чому оцінювати й прогнозувати масштаби у розвитку латентної складової злочинної та протиправної поведінки несумлінних учасників ЗЕД. Практика підтверджує, що завдання збитків бюджету та безпеки країни здійснюється сьогодні з урахуванням високо інтелектуальних динамічних схем порушення митного законодавства.

За сучасних умов глобальної інформатизації і комп'ютеризації суспільства загалом і митних органів, зокрема, актуально застосування інформаційних технологій. Слід зазначити, що інформатизація високо динамічний процес, що відбувається з кінця сфер знання, термінологія якої з об'єктивних причин ще усталилася і може по-різному витлумачуватися.

У правоохоронної діяльності митних органів широко використовуються інформаційні технології, важливою складовою яких є інформаційні системи.

Важливим елементом структурування наукових знання предметі представляється співвіднесення теоретичних положень, понять і визначень, які у синтетичної області «митне справа - правоохоронна діяльність (зокрема ОРД) - інформатика - аналітична робота». У цьому необхідно враховувати, що область дослідження схильна до змін.

Кожна наука визначає інформаційну систему у вузькому значенні як об'єкт свого дослідження. Тільки інформатика має це робити у сенсі, абстрагуючись від конкретних сфер докладання даних систем. Інформатика, аналізуючи поняття інформаційної системи, виділяє такі складові: інформація, інформаційні технології, реалізують інформаційні процеси, і суб'єкти інформаційних процесів. Основне призначення інформаційної системи - реалізувати інформаційні процеси у сфері діяльності, де дана інформаційна система коштує функціонує.

З цього думки і правова система загалом й окремі її підсистеми (наприклад, митні органи, органи прокуратури, суду, внутрішніх справ України та т.д.) можуть і мають розглядатися як інформаційні системи.

У внутрішній структурі правової інформаційної системи можна виділити такі складові:

- суб'єктів інформаційних процесів, що протікають в правових утвореннях: фахівців різноманітних галузей знання, які забезпечують функціонування інформаційної системи, суб'єктів інформаційно- правового впливу;

- соціально-правову інформацію, з урахуванням збору, систематизації і методи обробки якої інформаційна система коштує вирішує поставлені завдання;

- інформаційні технології: сукупність логіко-математичних, лінгвістичних та інших методів і методик дослідження інформаційних об'єктів і обчислювальних, телекомунікаційних, інших технічних і програмних засобів обробки правової інформації.

Таке широке підхід до визначення інформаційної системи неможливий у хитромудрій правоохоронній діяльності. При аналізі інформаційної системи як об'єкта права потрібно чітко розмежуватисубъектний і об'єктний склад правовідносин.

Мета цієї роботи - підвищення ефективності інформаційно- профілактичної і інформаційно-аналітичної роботи у правоохоронної діяльності митних органів Російської Федерації.

Об'єктом дослідження, у цій роботі з'явилися термінологічні підходи і процеси інформаційного забезпечення попередження правопорушень в митної сфері.

Предметом дослідження є поняття інформаційної системи, використовувані у хитромудрій правоохоронній діяльності митних органів.

Основними методи дослідження у роботі були інформаційне моделювання і системний аналіз.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)